5 знака, че имате нужда от почивка

Увеличена раздразнителност
22 окт 2024 19:20, Михаела Лазарова
1
5 знака, че имате нужда от почивка
Снимка: Istock

Стресът и претоварването са навсякъде около нас в ежедневието ни. Неизбежни са и трудно можем изцяло да се спасим от тях. Стресът е налице в работата, вкъщи, в отношенията с приятели, близки, семейство, колеги, партньори. Когато претоварването обземе прекалено големи размери, тялото ви ще започне да ви подсказва, че има нужда от почивка. От огромно значение е да обърнете внимание на тези сигнали, защото иначе рискувате да се поставите в тотален бърнаут.

Кои са знаците, че имате нужда от почивка, които тялото ви дава?

1. Хронична умора.

Един от признаците, че имате нужда от почивка, които тялото ви дава, е постоянната умора. Ако се събуждате уморени, въпреки че сте спали достатъчно, значи стресът се е натрупал в организма ви. Размерите му са непосилни за тялото ви, което му пречи да проведе оздравителните и отпочиващите механизми, които иначе сънят има. Стресът пречи на тези процеси, като ви кара да усещате изтощение и умора въпреки нощната почивка. Това означава, че ви трябва по-голяма почивка, която да ви даде нужното време да се възстановите от стреса.

2. Имате храносмилателни проблеми.

Още един знак, който тялото дава, когато имате нужда от почивка, са проблемите с храносмилането. Натрупаният стрес може да предизвика стомашни спазми, болки, киселини, язви, гастрити. Червата също могат да пострадат, като е възможно да се появят газове, подуване, диария или запек. Причината е в пряката свързаност на нервната система с храносмилателния тракт. Всяко нервно пренапрежение може да се отрази на гастро-интестиналния тракт, което подсказва, че имате нужда от почивка и освобождаване от стреса.

Източник: 5 знака, че имате нужда от почивка, които тялото ви дава 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Здраве
8 трика за по-добро здраве
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Аз като се чувствам така отивам да копам лозето, като 6ти признак би х казал че не искате да ковете дъската.

Спонсорирани публикации