Подновяват доставките на газ към Европа тази вечер?

Информацията е на сръбската държавна телевизия - имала източници, близки до Газпром
7 яну 2009 16:18,
53
Подновяват доставките на газ към Европа тази вечер?
Снимка: БГНЕС

"Газпром" би могъл тази вечер да постигне договор с Киев и между 18 и 20 ч. отново да започне да доставя договорените количества газ към Европа, съобщи Investor.bg.

Информацията е дошла от сръбската държавна телевизия РТС, която се позовава на източници, близки до руската държавна компания.

По-рано днес председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу призова Русия и Украйна да възстановят незабавно газовите доставки и да не взимат като заложници европейски страни в ценовия си спор.

От ЕС заявиха, че ще разпространят декларация, в която ще се отбележи, че газовите доставки за страните в съюза трябва да бъдат нормализирани до утре.

Ако това не стане, ЕС ще вземе строги мерки срещу страните, предизвикали кризата. Това заяви министър-председателят на Чехия Мирек Тополанек, чиято страна пое ротационното председателство на Общността до средата на годината.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
DO nOM 30!!! Predloji alternativen iztochnik be tapanra zabit, da vurtim vyaturni melnici li be??? Purvo otidi da se obrazovash i sled tova si kupi PC, na koeto da se izkazvash nepodgotven, muhlyoo!!
31
1
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
.............За писането не се наемам да съдя,обаче мисли човека.За разлика от теб които си кон с капаци.5-ти напълно си прав и аз искам да ги осъдят,ама няма да стане.
30
1
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо Форевър преди 15 години
А къде ще си завре великата сила газа ако Европа използва алтернативни източници... Умник си, умнико... И червен и в гъзо, точно като комунистическа ***.
29
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чета мненията ви, и мисля че пропускате факта, че Западна европа не е засегната от кризата. " Тръбата " за Германия и т.н. е друга. ПРоблема е в Украйна - държава праголяма като територия, за съвремената европейска карта. Населението е двуезично, и естествено немскоговорящите от години искат да нямат нищо общо с практикуващите руски. Кой ли, извън Европа, се възползва от ситуацията ?
28
1
 
0
 
! Отговори
Режисьора преди 15 години
Ако трябва да съм честен сценария е доста по-внушителен, но като начало нека обърнем внимание на частта от която сме пряко потърпевши. Всички да се готвят за много тежка зима и неминуеми фалити на фирми и хора, въпрос: какво се случва с още прясно-приетия държавен бюджет??? ЕС няма да си мръдне и пръстта за нас, цената е руското влияние, БГ и Словения от троянски коне ще се превърнат отново в руски сателити. За капак - изборите 100% печелят червените! Това си го запишете някъде, по възможност на десктопите, за да си го четете наесен:)
27
1
 
0
 
! Отговори
Костов преди 15 години
Много ми е любопитно какво означава обвинението ти "Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ !!!".Какво, според теб, би могло да направи Правителството ? Да прекара нов газопровод от Норвегия ? Да построи терминал за втечнен газ в Бургас ? Да изгради ново газохранилище нейде из България, да прекара до него тръби с капацитете 15 -20 000 куб.м. дневно и да го запълни с газ са 5 години напред ? Аз мисля, че единственото ни спасение е в бат'Бойко. Да вземе, да се напъне както той единствен знае и може и да вдигне температурите над югоизточните Балкани с едно 20 - 25 градуса. И тогава мръсните *** ще духат супата !!!!!!
26
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Точно така! Освен това, БСП трябва да понесе цялата и изключително цялата политическа отговорност за това, че японската йена е паднала с 0.002 пункта спрямо американския долар и то на австралийската борса!Между другото, това твое мнение го прочетохме в хедлайна и няма нужда да го копираш тука :-P
25
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БСП трябва да понесе цялата политическа отговорност за кризата с газа. А наш президент агента Гоце Първанов трябва да открие годината на България в Русия. Ще покажем на братушките последен модел Пернишка печка. Деликатно, нали! Помнете ми думата окото му няма да мигне...да обяснява, че Пернишката печка е печка чудо!Говорителят на евркомисаря по енергетиката Андрис Пиебалгс - Феран Тараделяс даде ясно да се разбере, че идеята на Първанов не може да се осъществи и обяви, че "не може да става дума за отваряне на реакторите на АЕЦ "Козлодуй". Затова и Европа отразя президента Герги Първанов: EU*Не може да става дума за повторно отваряне на реакторите..Говорителят на Европейската комисия Йоханес Лайтенбергер допълни, че в момента приоритетът е да се реши въпросът с прекъснатите доставки на газ от Русия. По думите му усилията трябва да бъдат насочени именно в тази посока, а не върху сценарии Първанов, които в никакъв случай не предоставят дългосрочно решение...! * Спазвай правилото : - Да се пазиш от кон отзад, от бик отпред, а от Украйна отвред ! Как ще коментирате изявлението на президента Георги Първанов за пускане на един от спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй"? - Президентът Първанов ми е ясен. Той от сутрин до вече се събужда само с една идея - как да осигури допълнителни печалби на групата олигарси около него. Нека Първанов днес като се събуди да мисли за българския народ, а не за г-н Богомил Манчев. Това е единственият ми коментар. - А смятате ли всъщност, че повторно пускане на блок от АЕЦ "Козлодуй" е възможно? - НЕ, нито смятам, че е възможно, нито смятам, че е правилно. Но Първанов най-сетне трябва да се досети, че е президент на България, а не шеф на борда на директорите на фирма "Рискинженеринг" АД или на подобните такива, които оперират в енергийния сектор. Взе ми буквите от клавиатурата...Много си прав. Вижте, *** RUSSKI братушки, примирете се с факта, че ако някой не ви ближе г*за, то не е задължително да ближе друг г*з.Този, който не е русофил, не винаги е AMERICAнофил или Украино-Грузинец. Просто има хора, които ви преценяват реално, а реално вие... НЕ СТАВАТЕ !
24
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А замисли ли се, че докато Европа "започне да внася нефт и газ от другаде", същата тази Европа ще престане да съществува!?
23
1
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Много готин сценарий си написал, обаче е по-скоро за комедия... Проблемът е много по-сериозен, отколкото някаква си държава, наречена България.
22
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
голям праз че няма газ ще караме на водка и сельодка. А Бойко да си ходи че ми писна от неговите глупости на всяка манджа мерудия
21
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Путин е най-противният ***, който може да съществува.Абсурд да пусне газта точно в момента - сега се демонстрира "просто между другото" доколко е способен да контролира Европа.Да,да,ама не - започне ли Западна Европа да доставя газ и нефт от другаде, руските пазари ще умрат.Само ние ще сме им клиенти /както винаги/.Хората трябва най-накрая да схванат, че причината не е в Украйна,а в Русия!И сега, и преди това в Грузия лятото!
20
1
 
0
 
! Отговори
Режисьора преди 15 години
В ход е сценарии, чрез който БСП цели излизане на България от ЕС и връщането й в Руска орбита. Участниците в спектакъла: Русия, Украйна и от българска страна - БСП. ЕС е способно да ни задържи единствено ако се бръкне дълбоко за едни 10ина милиарда. Предстоящи събития: бунтове, размирици, стачки и организиран натиск от населението за пуск на 3ти блок.
19
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Российский транзитный газ продолжает поступать на территорию Украины, сообщил находящийся на газоизмерительной станции начальник линейно-производственного управления Газпромтрансгаза Александр Гласкрицкий.В свою очередь, представитель Газпромэкспорта Андрей Перевозчиков, находящийся на газоизмерительной станции Велке-Капушаны, подтвердил полное отсутствие потока российского газа из Украины в Словакию. ИТАР-ТАСС
18
1
 
0
 
! Отговори
Русия велика сила? преди 15 години
Нека (не)уважаемите политици в България да продължават да обвиняват БСП, че видите ли, искала да "сближи България с Русия". Не подценявайте Русия като велика сила, (не)уважаеми политици! Макар и не по наша вина, вчера същата тази Русия направи нагледна демонстрация на това "Как да унищожим един континент за два дена!".
17
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
5, видяхме, че знаеш как се управлява и можеш да цитираш Конституцията. Сега ако се върнеш да изкараш и образование до пети клас, че да се научиш и да пишеш, ще си върха! Сигурен съм че ако завършиш заветния клас ще станеш Президент и ще ни оправиш!"It's no surprise that things are so screwed up: everyone that knows howto run a government is either driving taxicabs or cutting hair." -- George Burns
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За тук и аварията там,изобщо не бери грижа.Да ходят другаде,да си търсят наготово топлото.Няма срам,няма жал.
15
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Казват, че Запада бил спечелил Студената война срещу Русия?Не е вярно, защото Студената война едва сега започва!
14
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Току що Путин каза по ОРТ че Украйна е спряла нацяло газа за Европа, а в същото време Русия продължава да доставя газ към Украйна - тоест - газа отива до украинска територия,но Украйна не го допуска до Европа.
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Човек, не сме само ние така. Не видиш ли, че цяла Европа (с изключение на Полша и Германия) пропищя.

Спонсорирани публикации