"Газпром": Украйна затвори последния газопровод

"Нафтогаз" твърди, че "Газпром" е прекратил подаването на газ през Украйна за Европа
7 яну 2009 10:02,
53
"Газпром": Украйна затвори последния газопровод
Снимка: БГНЕС

Украйна е затворила и последния, четвърти газопровод, по който транзитният газ се доставяше в Европа, заяви пред  вицепрезидентът на "Газпром" Александър Медведев, цитиран от Интерфакс.

По-рано говорителят на украинската компания "Нафтогаз" Валентин Землянский заяви точно обратното - че "Газпром" е прекратил подаването на газ през Украйна.

"Днес в 7,44 ч. местно (и българско) време са прекратени доставките на газ през единствената работеща газоизмервателна станция "Суджа", каза той.

Ако доставките в Украйна са равни на нула, то точно толкова ще бъдат те и за Европа, каза Землянский.

В подобна ситуация "Газпром" ще трябва сам да се оправя с Европа", допълни още той.

По думите му доставките на газ за украинските потребители се осигуряват за сметка на подземните хранилища.

През Украйна преминават около 80% от руските доставки на газ за европейските потребители. 

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 15 години
daaa, mai nqkoi 6te qde 6amari...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кво ти е виновен пък сега Костов? Не ти ли е ясно че ти си гадна *** и нищожество, че чак и по форумите пишеш.
10
0
 
0
 
! Отговори
Гордия пенсионер преди 15 години
Аз казвах, ама няма кой да слуша, а само излишно се възбуждат някои кръгове.Защо не се пише вече за конфликта в Газа, нали всички бяхте много загрижени? Още тогава ви казах, че това не е наш конфликт и там всичко е повече от ясно, а най-добре да се захванем за българския национален интерес, аз обикновено не греша.Дори има малка ирония - сега говорим не за Газа, а за газа.
9
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
седерастията бие наколенки пред сащ и се дърви на русия, това си е нейно право....ама сега, когато украинските *** ни резнаха газта, която руснаците НИ ПРОДАВАТ, да ни пълнят главите с глупости, че някой друг освен украинците са виновни и да призовават към бунтове....а бре, момченца, не разбрахте ли че няма вече мераклии да качват на власт крадци и мошеници като костов? излъгаха веднъж народа, така го излъгаха, че 95% отбългарите не щат и да го чуват повече, само тия кресливи 5%, които крадоха заедно с него го подкрепят.....
8
0
 
0
 
! Отговори
do 1 преди 15 години
Защо бре човече, как говориш така само, правиш изводи без информация??????. До кога ще има такива наивници като теб? ти не си по различен от някой политик, обясни ми по какво се различава твойта манипулация от чисто политическа манипулация. Ще ми е интересно да ти чуя тезата. На базата на кой вестник или каква информация ти е базата. Ти изобщо следиш ли обстановката? такива като теб са големо зло, лошото е че не са никак малко от твоя калибър, и подклаждат напрежение.
7
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Правителството трябваше да осигури алтернативо снабдяване на газ, а не сега да се чуди какво да прави. Имаме резерви от 5 до 15 дни - направо смешно! А после?Турция има алтернатива - газопровод през Черно море, Германия също - от скандинавските държави. А къде спахте вие, управляващи, че не осигурихте подобни алтернативи?Дано поне успеят да пуснат спрените блокове на АЕЦV
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Svetovniq imperator i agressor No.1 Rusiq pak si igrae mrysnite si komunisti4eski nomerca. Sibirski lainq ! A pyk v na6iq krai, bratushkite Stanishev i ostanalite drugarii sa DIREKTNO vinovni za tova, 4e ne sa predprieli nikakvi deistviq Bg da ima reservi za gaz. Pisna mi pisna mi pisna mi PISNA MI ! ! ! Na 14.01.09 6te byda na to4noto mqsto v to4noto vreme 11:00. KOMUNISTITE VYN ! ! !
5
0
 
0
 
! Отговори
Лиляна Петрова преди 15 години
Цитат:"През Украйна преминават около 80% от руските доставки на газ за европейските потребители. "Украйна е трупала запаси за сметка на ЕС!
4
0
 
0
 
! Отговори
акселерат преди 15 години
Ако има виновен за днешното състояние на нещата - то това е правителството!Негова е грижата да осигури нормалния живот в страната.Оправдания - от рода не знаехме, не можем, Украйна не дава, Русия ни рекетира - не хващат декиш. Като не можете - що сте се цанили да управлявате! Ако не искате - отивайте си. Стига сме сииграли на разсеяни, нагло е и не е възпитано.Трябва ли да палим Парламента за да се греем!Отидете си - с мира за да няма секира! И право в Сибир!Коктейли, коктейли ... "***" - и ще сте си го заслужили!Забравих - Костов е виновен.
3
0
 
0
 
! Отговори
Дурак Обама преди 15 години
Човече, злобата ти е плод на невежество и безсилие. Руските *** най-вероятно ще легнат и ще умрат, както им препоръчваш. Те обаче ще умрат на топло. Българите, заедно с теб ще сме умряли от студ доста по-рано. Симпатяга си, но мисленето не ти е силната страна....
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
айде сега да видм Нато кого ще бомбардира :Dевросъюза кого ще осъди.нали сме членки и на двете общоности или май само ги държим за членннството.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
UMRETE NAI NAKRAI I SVETA OSOVOBODETE MRUSNI RUSKI KOPLETA

Спонсорирани публикации