"Газпром" ускорява "Южен поток", иска една цена за всички

Колкото за европейците, толкова и за украинците, отсече Медведев
9 яну 2009 15:35,
84
"Газпром" ускорява "Южен поток", иска една цена за всички
Снимка: БГНЕС

Капацитетът на проектираните газопроводи  "Южен поток” и "Норд Стрийм” може да бъде увеличен, а сроковете - ускорени, заяви председателят на "Газпром” Алексей Милер, цитиран от Интерфакс.

"Ако нашите западни партньори се обърнат към нас с предложение проектният капацитет на „Южен поток” и "Норд Стрийм” да бъдат още увеличени, а също така се обърнат с молба да ускорим сроковете за пускане на тези обекти, естествено, "Газпром” ще реагира положително на тези предложения”, каза Милер по време на срещата си с руския президент Дмитрий Медведев.

От думите му стана ясно и че "за в бъдеще Русия няма да дава преференции или намаления, включително и на газ".

"Бъдещият финансов модел, който трябва да създадат всички страни, трябва да се основава на универсални регулатори, включително и цени. Затова за в бъдеще смятам, че не трябва да използваме никакви преференции, никакви специални преимущества по отношение на която и да било страна.

Ако има цена, то тя трябва да бъде нормална, равновесна, европейска, включително и за Украйна, без всякакви намаления, без всякакви преференции.

Колкото плащат европейците, толкова са длъжни да плащат и украинците”, каза Медведев.

Той смята, че само в този случай може да се осигури конкурентността на украинската икономика и стабилността на нейната политическа система.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Видов Ден преди 15 години
ДА ИЗГОНИМЕ ВСИЧКИ РУСКИ, УКРАЙНСКИ И *** АГЕНТИ ОТ БЪЛГАРИЯ ! БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ехото на Москва: Засилват се антируските настроения сред европейците- RUSSIA OUT ; GO - GO HOME10 януари 2009 | 10:22 | Москва. Засилват се антируските настроения сред европейците, коментира днес радиостанция Ехото на Москва. Участници в протест в Сърбия изгориха публично руски флаг. Както отбелязва британската преса, това е сръбската реакция на продължилата газова криза, която заплашва да остави без парно над 100 хил. домакинства. Поради прекратените доставки на газ замръзват не само в Сърбия. Съобщения за проблеми в топлоснабдяването постъпват и от България и Босна и Херцеговина. На 14.януари. от 11.00 часа, в България свикват общ митинг-протест и срещу Русския терор наложен над българския народ- недоставянето на Газ за България. Протестиращи от Варна също са запалили Руското знаме, но след среща с консула до ексцесии не се е стигнало.
81
0
 
0
 
! Отговори
ПЪЛЧЕНЕЦ преди 15 години
Всичко е отново прах в очите, всичко е нагласено, всичко си е за южния поток, едни продават, други доставят... а на трети не им се нрави, искат парче от баницата... Запитайте се: - Какво прави Първанов ден преди кризата в Тюркменистан и Турция... върна се и ето Ви ГАЗОВА КРИЗА... отговрете си на този въпрос...
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вижте сега, сядат двама да се пазарят. Единия казва:- 250!Другия казва:- Не, 201! Тогава първият казва:- Еми тогава 418.Вторият става и си тръгва. Първият крещи след него:- Върни се,бе! 450! Въпроси:1) Кой от двамата е ****от?2) Първият за какво е дошъл? Да сключи сделка или да се е.бава?
79
0
 
0
 
! Отговори
rusnak преди 15 години
Поради такива като тебе, украйнски выблядок, бърборковци нещастни страната където ти паразитираш скоро ще се превърни в ***!
78
0
 
0
 
! Отговори
Vofka преди 15 години
Е това е типичен пример на руснак, живее в РБългария и не му хареса защото някой там е казали нещо срещу Русия.А ве човек осъзнай се, това е България, много ясно че няма да се кланят на твойта толкова обичана п.ом.ия Русия.Аз не мога да разбера, какво очакваш всички български министри и народа да ви пее гимна на СССР. .ти наглост тя още по форуми пиши свойто недоволство, еми мал.оум.ни и не искат даже да стават хора.ВАЛИ ДОМОЙ В РАШКУ!!!!!!!!!!!!!
77
0
 
0
 
! Отговори
Vofka преди 15 години
Има нещо вярно в твоя анализ, да аз съм "полукровка" ама не выблядок.Мразя Русия поради проста причина знам какво е това, и не искам РБългария да прави крачка назад, щом се запъти да се освобождава от мръсно и долно руско влияние.Днес в обществото ще има доверие на Русия -братушки братушки, а утре Русия по най-гадния начин ще го навре на това общество.Кажи ми една държава коя-то била съюзник на Русия и в крайна сметка да не е пр.о.е.бана от вас.Твойти думи: "мы заставим себя уважать", чакай ве братле, не е ли по логично да заслужите това уважение като го прави останалият свят, и тоя абсурд присътства във външна политика на Русия, кажи ми поне една европейска държава която ви е съюзник, а сега кажи ми като руснак коя европейска народност вие не мразите, украинци лоши, прибалти лоши, поляци и чехити са лоши, германци само бизнес иначе лоши, англичаните най-големи врагове, сърби ми идва на ум ама вие и тях ги прицакахте --ето ти е отговор защо нямате съюзници.Много ясно че не мразя всички руснаци, да не съм луд, имам приятели в Москва, Ростов,Питер и на тях го казвам колко злени донесла агресивна политика на Русия към останали народи, да имаше няколко случая скачеха на бой ама щом страдаш за убеждения значи ги имаш.И виновно за тази Русия е народа, защото народа прави исторя, а не някаква личност, ако народа нямашще да подържа таково поведение на свойте лидери те нямаше така и да говорят "как зомичть в сортире", пак да се връщате там от къде сте дошли в советски строй, навсякаде врагове, всички искат да развалят Русия(защо не го направиха 91), западни държави са някакви из.роди по вашите новини.ИМа много да пиша идея мисля че е ясна РБългария да няма нищо общо с тая олюх.офр.ен.ия Русия
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво му е на българския фашизъм? Да не са те изгонили от страната или? В руския парламент се говорят много по-големи идиотщини и даже се гордеят с това.
75
0
 
0
 
! Отговори
Рускиня преди 15 години
Тука във България видяхме фашизма и не някакъв ли е, а е български. А по ТВ не помните всички изказвания от пармамента против руснаците? И аз помня..и никога не забравя. А страната ви през това время се захвана да управлява старица Мозер, която ни то един ден не работила в България, а от ДС получавала ис своите доллари, като сътрудничкана ДС., подстригвайки копитата на американските крави.Пристигнала е в България с мръсно и старо сако, а сега ходи с блузи от коприна и с скъпа пластична операция на еврейското лице на вещица..но не чух да я оплюете поне за това , че e купила диплома си за висше образование , когато обявиха, че депутатите трябва да имат висше за да останат в Парламента ви...
74
0
 
0
 
! Отговори
Шоп Черножоп преди 15 години
Пили сме като колеги, пили сме всеки за своя сметка в бар в западна държава, човека беше "лицо славянской внешности", симпатяга, син на майстор на спорта и добър професионалист, между другото. Само че пропагандата не прощава. Представям си какво е с по-обикновените бачкатори. А че съм мълчал, мълчал съм... просто нямаше какво да кажа по темата. Свестни общо взето, сърдечни хорица, но все някой друг им виновен... Ето ти пак ми разправяш как в Русия руснаците са "о-го-го!", а черножопите никой не ги ще. Ми, дерзай, жива и здрава да си.
73
0
 
0
 
! Отговори
Рускиня преди 15 години
Сто на сто , че този почитател на шивач за германската армия те черпил....Пил си за неговата сметка и мълчал, надуваки се, а сега плюеш него..Кой ти кара с него да пиеш ? А откъде пак знаеш, че то е руснак :на кое му е място е писано?! Тука всички пишет се за руснаци, като дойдат в България и малко руски разбират и блещавят...А когато правят мръсотийки, индефицират себе си с руснаците, а като плюят руснаците, забравят, че и руско гражданство взели и че представяли се за руснаци, водейки бизнес в България. В Италия вече питат , когато приемат на работа:От коя част на Русия и шарят по карта та да разберат, случайно да не от другите републики, а се представи се за рускиня или руснака..
72
0
 
0
 
! Отговори
Рускиня преди 15 години
Така че потихо на завоя..Мразите ли руснаците- плащайте за омразата..Купувайте норвежския газ и петрол-вам ви пътя.Но съмнявам се дълбоко, че отстъпки ще ви правят норвежците.Тогава въпроса ми насреща:Защо готови сте да плащате на норвежците по световна цена, а на Россия не?!
71
0
 
0
 
! Отговори
Шоп Черножоп преди 15 години
65, това с "выблядок-полукровка" само доказва тезата ми, че руснаците вървят към най-обикновен фашизъм... Говорил съм с руснак, който на чаша бира не се притесняваше да използва в мое присъствие думата "черножопы" (аз съм с черна коса и брада) и как бил почитател на Hugo Boss, който навремето шиел униформите на германската армия... Вие сте толкова прости хорица, колкото и немците по времето на Хитлер. Успели са да ви убедят, че сте върха на сладоледа и не си давате сметка в каква идиотска държава живеете, заради което ще си понесете последствията...
70
0
 
0
 
! Отговори
за воФката преди 15 години
Българите и евреите мразят, така че не мисли , че намериш много съдружниците и тука.Русскому : Этот воФка евреин, рожденный в России, тут приехал, понаслышав об ненависти болгар к русским и по заданию Моссада. В ЦРУ ему больше не светит, вот и думает у болгар подзаработать помоями против русских...
69
0
 
0
 
! Отговори
Рускиня преди 15 години
Да не се гордейме! Да се не гордейме в пустославье шумно. Кой там дига чаши и крещи безумно: "Ние сме велики! Ние сме най-първи!" В тоз час на страданья, на сълзи и кърви! Тишина! Да млъкат песните пияни, самофалства груби, яростни закани. В дните на триумфа, о, Софио, давай пример на смиренье - Белград ти не ставай. Днес се върши тайнство велико и страшно, далеч от нас гордост, лекомислье гряшно! Когато във храма чувствуваме бога, кой смей посред химнът да вдига тревога! Днес е час тържествен на молитви, бденье, шумен пир не става, а богослуженье, час, във кой коват се съдбините нови, мъртвият възкръсва, чупят се окови. Тишина, смиренье! Крясъци ил гаври блясъка засенят на чистите лаври: за тях кръв проля се, кръв проля се много... Не дигайте чаши! Молете се богу! 2 януари 1916 г.
68
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Един от най-важните показатели за условията за живот и работа, които предлага една държава е емигрантския поток. Като гледам каква блъсканица е за руско гражданство,направо съм изненадан.И още. Предполагам, че знаете с какво име се ползва руския бизнес по света и у нас.Име на мошеници, крадци и мафиоти.Това не са празни приказки, а опит на опарили се хора.Естествено, не всички руснаци са ***, но представителната ви извадка тук е такава.И понеже се прехласвате по величието на Русия, да ви питам.Какъв е делът на руските пенсионери, закупили имоти в България? Поняли?
67
0
 
0
 
! Отговори
иван вазов преди 15 години
Докъде руснаците могат да докарат дори един доказан русофилИван ВазовНови екове - На руските воиниО, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости?Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с китки...Но идете вий настървени,на грозни зовете ни битки!Желали би вас да прегърнеми тоз път сърдечно, горещо.Но взорът ви свети зловещо...Как ръце сега да разгърнем?О, руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,високо ви лакът поставяхвъв мойта душа, в мойта песен!Вий някога знаме Христоворазвяхте за благо човешко -строшихте ни игото тежко,а днеска ни носите ново!И пак не ви мразим (не крия:обича ви още народа);но любим и свойта свобода,стократно по любим я ния.За тоз ние се биеми с чужд, и със близък упорнои няма ний врат да превиемпред никакво иго позорно!О, колко ви, братя, жалея!О, как би желал, братя клети,свобода и вам и за неякат нас да живейте и ***!1916
66
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 15 години
Капацитетът на проектираните газопроводи "Южен поток и "Норд Стрийм може да бъде увеличен, а сроковете - ускорени, заяви председателят на "Газпром Алексей Милер, цитиран от Интерфакс."Ако нашите западни партньори се обърнат към нас с предложение проектният капацитет на Южен поток и "Норд Стрийм да бъдат още увеличени, а също така се обърнат с молба да ускорим сроковете за пускане на тези обекти, естествено, "Газпром ще реагира положително на тези предложения, каза Милер по време на срещата си с руския президент Дмитрий Медведев.Как ни се подиграват, само
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Что я могу сказать тебе, Вован.1. Твое отношение к России - это все-таки что-то очень личное, обидели тебя все-таки, бедненького. Имя твое не болгарское, значит ты либо хохол голимый, либо выблядок-полукровка.2. Ты как-то писал, что тебе было хорошо в моей стране. Знаешь, как называется человек, который побывал в гостях, и где ему было хорошо, а потом он начинает рассказывать гадости про том дом, где ему было хорошо. Такой человек называется скотина неблагодарная. Так что диагноз у тебя уже есть3. По поводу гадить в домах, ты верно перепутал с цыганами той страны, где ты сейчас обитаеш. Я видел, что случается с болгарским домом, если в нем поселяется цыганская семья. И эти цыгане сейчас тоже европейцы. Блевать хочется4. Ну а сам ты скорее всего одинокий, неухоженный человек с неопрятной бороденкой, у которого нет женщины и друзей. А все из-за твоего склочного характера. Скорее всего, ты отягощен высшим образованием. Но ты то, что у нас зовется интеллигентишкой. Злобный и трусливый крикун. И вся твоя отдушина в жизни - это позлобствовать в сети. Такие несчастные люди есть и у нас, да, я думаю, и везде. Мне жаль тебя. Судя по тем вещам, которые ты пишешь, ты давно находишься в глубокой депрессии. Обратись к врачу, я уверен, тебе помогут
64
0
 
0
 
! Отговори
къри преди 15 години
Личи си,че обичаш Русия.На първо място си неграмотен, на второ ***.