"Газпром" ускорява "Южен поток", иска една цена за всички

Колкото за европейците, толкова и за украинците, отсече Медведев
9 яну 2009 15:35,
84
"Газпром" ускорява "Южен поток", иска една цена за всички
Снимка: БГНЕС

Капацитетът на проектираните газопроводи  "Южен поток” и "Норд Стрийм” може да бъде увеличен, а сроковете - ускорени, заяви председателят на "Газпром” Алексей Милер, цитиран от Интерфакс.

"Ако нашите западни партньори се обърнат към нас с предложение проектният капацитет на „Южен поток” и "Норд Стрийм” да бъдат още увеличени, а също така се обърнат с молба да ускорим сроковете за пускане на тези обекти, естествено, "Газпром” ще реагира положително на тези предложения”, каза Милер по време на срещата си с руския президент Дмитрий Медведев.

От думите му стана ясно и че "за в бъдеще Русия няма да дава преференции или намаления, включително и на газ".

"Бъдещият финансов модел, който трябва да създадат всички страни, трябва да се основава на универсални регулатори, включително и цени. Затова за в бъдеще смятам, че не трябва да използваме никакви преференции, никакви специални преимущества по отношение на която и да било страна.

Ако има цена, то тя трябва да бъде нормална, равновесна, европейска, включително и за Украйна, без всякакви намаления, без всякакви преференции.

Колкото плащат европейците, толкова са длъжни да плащат и украинците”, каза Медведев.

Той смята, че само в този случай може да се осигури конкурентността на украинската икономика и стабилността на нейната политическа система.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
на Беларус!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Da jivee Rusia-turski podlogi
21
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 15 години
Очевидно е, че изобщо не си мислещ. Прочети повече исторически книги, преди да се заяждаш с хората... Просто веднага си личи, че си от вечно недоволните, на които и космосът е крив!
20
0
 
0
 
! Отговори
Оня, дето помни преди 15 години
Оня дето се опитва да лъже, че цената на газа за Русия била 340$ май не знае, че на лъжата краката са къси."Съгласно данните от доклада на Avesta Investment Group цената на газа, изнасян за Русия, ще бъде 130 долара за 1000 куб. метра през първата половина на 2008 година и 150 долара през второто полугодие. През 2007 година Узбекистан продаде девет милиарда кубични метра газ на "Газпром" за цена от 100 долара на 1000 куб. метра. Туркменистан също увеличи цената за износ на газ за Русия на 150 долара за 1000 куб. метра през тази година."
19
0
 
0
 
! Отговори
г-н Тошев преди 15 години
от това,че сме *** на америка загубихме:пазарите в близкия изток/крах на химическата,фармацефтична,хранителна военнапромишленост/,пазара в русия/пак същото,с допълнение,че един руски трактор струваше 15 хил лева,а сега вносен е над 80 000лв/
18
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Ако този руски крак не беше стъпвал тук, дали щяхме да се наричаме българи?!Злото в Русия идва с комунистите, след като избиват царската фамилия, избиват милиони от собствения си народ, вкл. поети, учени, офицери, интелигенция.България трябва да върви напред и да се опита да бъде по-малко зависима от големите сили - САЩ, Русия, ЕС...Но почит към загиналите за чужд народ винаги трябва да има. Въпрос на лично достойнство и възпитание.
17
0
 
0
 
! Отговори
Мислещ преди 15 години
Номер 5: Що обръщате внимание на ***, като номер 1. Та това са руски , които по тоталитарно време умираха от желание да се оженят за български възпитанаци в Русия , за да се измъкнат от умиращите от глад и зарази забранени руски градове. Тяхното семе се е разприснало в цяла Европа. Погледни коментара: Заслужава да им се случи това , което сполетя Грузия???? Ама Украйна май не е Грузия.Ама ако Украйна и Грузия влязат в НАТО, доста горещо ще им стане на руснаците,а? А какво ще стане ако Украйна вдигне реципрочно на цените на газа, цените на транзита. Жалко е за нас, че никое правителство не осигури алтернативен източник на горива за България, но на мястото на Европа и САЩ, в цялата история на тихата вохна между тях , едва ли е имало по благоприятен момент, да се сложи Русия на колена. Тази страна живее и съществува единственно на износа на петрол и газ. Петролът се срина, ако и цената на газа се срине???? Кофтито е, че САЩ няма Президент от ранга на Дж.Кенеди, но за това те са си виновни. А в Европа-Кой? Има ли един наистина железен политик. Меркел, Саркузи , Берлускони. Един ден нормалният свят ще съжалява за изпуснатата възмижност, но живота е такъв.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ne na ruskiq imperialisam! ili nqkoi 6te otre4e 4e tozi 6antaj s gazta za EU e ne6to po-razli4no?
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kakvo zna4i svetoven reket....imam stoka, kazvam ti cena...ako 6te6 kypyvai....windows-a, za nqkoi strani po-evtin li e? ti 6to go polzva6? puk malko me sumnqva da si si go i gypil
14
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 15 години
Захари Стоянов:...Време е, когато стане дума за вънкашните неприятели на Отечеството, официалният московец да стои на първо място!... ...Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата "освободителка" и "покровителка"!......възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива и изменници, които да твърдят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка!...
13
0
 
0
 
! Отговори
student преди 15 години
Когато взимаха житото на Украйна, а украинците умираха от глад нямаше проблеми, тяхната кожа мръсни пияници руснаци.....
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a ti na kakuv ezik vuvejda6 koda, za da izprati6 komentar....nqma da prevkly4vam po 100 puti...surdi se na drygi
11
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
Да ви направи впечатление,че няма други изявления от страна на КНСБ и Подкрепа след вчерашните им изхвърляния за подкрепа от тяхна страна на митинга на 14 - ти ?!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Оня дето помни ако е чел достатъчно, щеше да знае, че го купуват по 340 долара
9
0
 
0
 
! Отговори
denim58 преди 15 години
Вся власть советтом!За Путину!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като си такъв русофил защо пишеш на латиница ?
7
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
SADBATA NA ATLANTICITE V BG SHTE E PODOBNA NA SADBATA NA BALGARSKITE FASHISTI , PODDARJALI *** . DA PREBADE VAV VEKOVETE VELIKAJA RUS !!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
А "Норд Стрийм не е ли "Северен поток"?
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да увеличи таксата за транзита пропорционално на цената на газа.
4
0
 
0
 
! Отговори
без име преди 15 години
Путински работи да бяха казали... "Искаме да ни плащате колкото Ви кажем" :( Световен рекет.

Спонсорирани публикации