Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5

Проблемът с навигацията ще изложи на подигравки много от феновете на Apple
Обновена: 24 сеп 2012 14:53 | 24 сеп 2012 14:16,
541
Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5
Те чакаха дълго, но дали ще намерят пътя към дома? Снимка: Ройтерс

Подигравките над собствениците на iPhone 5 са повече от сигурни. Когато излизат от магазините на Apple с чисто новите си устройства в ръце, някои от тях ще бъдат посрещани с ироничния въпрос дали могат да намерят пътя до вкъщи с помощта на навигацията.

Защото се оказа, че пълната с грешки услуга е първият голям гаф и същевременно сериозен тест за новия изпълнителен директор Тим Кук.

И ако досега гладкото взаимодействие на хардуера и софтуера беше в основата на добрата репутация на продуктите, произведени от Apple, то бедствието с картите е добър пример за това как всичко това може лесно да бъде срутено.

А и доставчикът на софтуера за карти побърза да се дистанцира. Tomtom обяви, че ще помогне на Apple да отстрани грешките и застана зад качеството на своите карти. Но съществува твърде голям риск партньорството с Apple, което първоначално бе чудесен PR успех, да се обърне срещу доставчика на картите.

Мапгейт е втората голяма грешка в стартиращ продукт на компанията след т. нар. Антенагейт при iPhone 4. Металната нишка около корпуса на iPhone 4 трябва да изпълнява функцията на антена и по този начин да гарантира по-силен сигнал, а специален софтуер трябва да избира най-слабо натоварения мобилен канал.

За първи път проблемът беше идентифициран на интернет страницата за фенове на Apple, MacRumors. Притежатели на iPhone 4 споделят, че когато докосват металната нишка на различни места, това предизвиква смущаване на връзката.

Концернът се извини на потребителите си, но тогава на преден план бе Стив Джобс. Така че сега това наистина сякаш е първият истински тест за наследника му Тим Кук.

Гафът с навигацията е доста сериозен, особено като се има предвид, че това е централно приложение за всеки смартфон, на което се уповава и всеки един потребител. А подобни големи неточности тук обезценяват цялото устройство.

Още новини за технологии четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: AppleiPhone 5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей злобарии :D Ще си купя даже 2 iphone-a. Ако iPhone-a струва 200$ то тогава жълтите пластмасови *** струват 20$. Хайде да видим кой е по-наеееебб... за почти едни и същи пари, аз взимам нещо 10 пъти по-качествено.И още нещо - гадно ли ви е че всеки път като забие андройд-а, си мислите.."ако бях с iphone, сигурно нямаше да ми се случи". За това и не прокопсате и гледате най-евтинкото. Аре със здраве ;)
20
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ми е интересно, защо зомбитата на Samsung се лепят като мухи на *** по новините за Apple и яко се пеняват. Като не ги интересуват продуктите на Apple, защо попиват всяка новина за iPhone и се тръшкат колко са им хубави корейските тояги в коментарите към новини за Apple? :-)))
19
1
 
6
 
! Отговори
Язе преди 11 години
@Ivan, яз па си имам телефон за разговори с убава камера оти обичам да снимам и компютър за работа и кеф. И GPS за у колата.Не бих ги заменил за нещо де не е ни компютър, ни навигация, ни телефон с дефекти па и по-скъп.
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От Ейпъл току що съобщиха, че следващата версия на Айфон ще бъде комплект "Сглоби си сам" с упътване на китайски. Софтуерът всеки сам ще си го пише. Потребителите ще имат правото да ползват логото и закръглените ръбове на дограмата. За всички потребители ще има он-лайн поддръжка /стига да се включат/. Цената ще е по-висока с 20% от Айфон5 щот имал и образователен акцент. Рекламации изобщо рекламации не се приемат. Ако случайно не можете да си намерите пътя за вкъщи ползвайте книжна карта.
17
1
 
19
 
! Отговори
Drug Ivan преди 11 години
Като пускаш по един продукт на година и верващите се редят с дни на опашка да си го купят няма как в този светъл момент продукта да не бъде анализиран и гледан под лупа.Не е кампания-просто бизнес модела им е такъв на ябълкарите.Но каквото и да се установи,даже да не може да се говори от този телефон пак няколко милиона ще си го купят заради лепенката ;) Да са живи и здрави.Мен религиозните не ме дразнят - харчат си собствените пари и се чувстват добре и богопомазани.Какво му трябва на човека :)
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
apple e edin marketing i ni6to powe4e. Zabludenite ow4ici nikoga nqma da go razberat. Ne znaqt za kakwi bokluci si hwyrlqt parite.
15
2
 
19
 
! Отговори
Wha? преди 11 години
@Големия Жълт Член или просто има такива гъзари които си мислят че новия iPhone е нещо по-добро след всички проучвания които доказват че не струва повече от $200 :) Но тъй като в БГ гъзарията топли и храни ... :)
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До предния 15 ми като си седиш само в Люлин как ще ти се наложи да ползваш навигация, ама не сме всечки като теб
13
2
 
7
 
! Отговори
до Чичо Манчо преди 11 години
Първо си намери пътя до компа и след това разсъждавай кой кво има да купува.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално. Никога бягането от стандартите и високомерието не е водело до нищо хубаво. Язък и за Том Том.Това обаче собствениците на ипхоне ще го преживеят, защото на тях КАРТИ НЕ ИМ ТРЯБВАТ!! И Блутут. И NFC. И филми не обичат да гледат. Важен е надписа и да се знае че са пачки, щото са дали 1-2 заплати за слушалка.
11
23
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 11 години
Ама голяма кампания се води срещу епъл в медиите :) всъщност, след като е такъв провал този телефон, защо му обръщате внимание? Ползвайте си бакелитените самсунги и се кефете какви са невероятни. Аз в момента съм с htc и за 2г. не ми се е налагало да я ползвам повече от 10 -12 пъти. Това е телефон-компютър преди всичко, а не gps.
10
27
 
5
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 11 години
Айде зомбита купувайте Galaxsy SIII'ки че господарите Ви от Samsung събират пари за глоби :-), а трябва да им останат и с нещо да се хранят.........
9
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами че този телефон няма ФМ радио, слет за СД карти, не може да му се смени батерията, няма мирко USB, няма флаш и т.н. но зомбитата си го купуват...Така че и една навигация ще преживеят важното е да има логото с прогнилата ябълка
8
3
 
19
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
Нещо няма апъл фенове да си защитават *** тоя път ахахахахахахахкво стана беееее дришитаааа
7
27
 
10
 
! Отговори
Мъничка корейка преди 11 години
До Мен Човече ще направиш груба грешка аз така си купих новото Galaxy S III, и сега се радвам, че не си продадох 4s'ката това е яко дърво Самсунга с Андроид 4 нещо си, дори да има някои дребни забележки към iPhone той си остава най-доброто нещо което може да се купи с пари в момента., сега с Galaxy то си играе сина ми.
6
1
 
27
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Това с навигацията не е проблем. Това е иновация. Едно от 200-тата нови възможности и подобрения. В този телефон само големия екран си струва, но като се има впредвид цената - и той не си струва. iOS 6 е по-скоро 5.1.2, отколкото 6.0 - никакъв смисъл от разните му там фейсбук глупости и прочие. Абе.. да му се радват зомбитата, аз май ще почакам iPhone 6 или минавам в Андроид лагера.
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До колкото разбрах I-Sifon 5 се разпространява с книжен вариант на картите. :))))))))))А и добавили ръчен компас и обозначение на клетките из света за да могат лесно потребителите да се ориентират на къде ще е по-силен сигнала.Хайде, да ви е честит новия I-Sifon 5 и леки и удачен път :))))))))))))))))Следващата версия на I-Sifonja ще е с ръчен механичен часовник Made in PRC :))))))))))))
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До умен гущер... Благодарим за споделения личен опит.
3
5
 
34
 
! Отговори
гошо фена преди 11 години
Най голямата екстра на iPhone 5 е.... че ЦСКА вече се вижда в класирането
2
5
 
82
 
! Отговори
Barbie преди 11 години
Най-добрият ми приятел е с Айфон 4. Не го интересува, че няма с какво да си плаща парното и че в гарсониерата му тъне в мизерия и прилича на клошарска дупка. Важното е да си плаща по 90 лева лизинг на айфона и да си го има и да си го боготвори. Тия дни му изтичал лизинга и щял да продаде този на 6 пъти по-ниска цена и да вземе да изплаща още 3 години по 90 лева новия. Не го намирам за нормално, а като помисля колко такива хора още има...

Спонсорирани публикации