Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5

Проблемът с навигацията ще изложи на подигравки много от феновете на Apple
Обновена: 24 сеп 2012 14:53 | 24 сеп 2012 14:16,
541
Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5
Те чакаха дълго, но дали ще намерят пътя към дома? Снимка: Ройтерс

Подигравките над собствениците на iPhone 5 са повече от сигурни. Когато излизат от магазините на Apple с чисто новите си устройства в ръце, някои от тях ще бъдат посрещани с ироничния въпрос дали могат да намерят пътя до вкъщи с помощта на навигацията.

Защото се оказа, че пълната с грешки услуга е първият голям гаф и същевременно сериозен тест за новия изпълнителен директор Тим Кук.

И ако досега гладкото взаимодействие на хардуера и софтуера беше в основата на добрата репутация на продуктите, произведени от Apple, то бедствието с картите е добър пример за това как всичко това може лесно да бъде срутено.

А и доставчикът на софтуера за карти побърза да се дистанцира. Tomtom обяви, че ще помогне на Apple да отстрани грешките и застана зад качеството на своите карти. Но съществува твърде голям риск партньорството с Apple, което първоначално бе чудесен PR успех, да се обърне срещу доставчика на картите.

Мапгейт е втората голяма грешка в стартиращ продукт на компанията след т. нар. Антенагейт при iPhone 4. Металната нишка около корпуса на iPhone 4 трябва да изпълнява функцията на антена и по този начин да гарантира по-силен сигнал, а специален софтуер трябва да избира най-слабо натоварения мобилен канал.

За първи път проблемът беше идентифициран на интернет страницата за фенове на Apple, MacRumors. Притежатели на iPhone 4 споделят, че когато докосват металната нишка на различни места, това предизвиква смущаване на връзката.

Концернът се извини на потребителите си, но тогава на преден план бе Стив Джобс. Така че сега това наистина сякаш е първият истински тест за наследника му Тим Кук.

Гафът с навигацията е доста сериозен, особено като се има предвид, че това е централно приложение за всеки смартфон, на което се уповава и всеки един потребител. А подобни големи неточности тук обезценяват цялото устройство.

Още новини за технологии четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: AppleiPhone 5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
troll.bg/pdata/t/l-6137.jpg
280
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се прецаквателя, дали е прочел днес какво каза *** Кук :)))
279
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BUFF Labs представи високотехнологично фолио, което може да защити екрана на смартфон или таблет не просто от драскотини, а от удар с чук или тухла. Материалът се състои от няколко слоя, които неутрализират и разсейват кинетичната енергия и съхраняват стъклото. Фолиото може да се купи в eBay на цена между $20 и $30.
278
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sharp стартират доставките на дисплеите за iPhone 5
277
0
 
4
 
! Отговори
Xa Xa Xa преди 11 години
Моделиране на фрактали и атрактори с Aros Fractals.Без помощта на съвременната компютърна графика математиците от миналия век не са имали възможността да визуализират откритите от тях Android'ни обекти. :-))))))
276
4
 
4
 
! Отговори
Смартфон преди 11 години
Модела на Сътворението Е Всъщност Логото на Apple!Предлагам Ви Нова Тема.В Темата относно Тороидалния Модел за Енергията и Вселената ЛЕСНО може да се види Логото на Apple!Затова (НЕ) Сме Секта, а естество-изпитатели! Тороидалния Модел за Вселената Е Имплементиран в Логото на Apple!
275
0
 
5
 
! Отговори
Bbb преди 11 години
Кой не знае за iPhone, кой не е чувал за него! Само за пет години Apple сапродали над 250 милиона iPhone-а. Това прави устройството най-продаваният смартфон към днешна дата в света. Анализаторите смятат, чеiPhone е генерирал около $ 150 милиарда приходи за Apple отвъвеждането му на пазара през юни 2007 година
274
5
 
6
 
! Отговори
Кисела Ябълка преди 11 години
До Анонимен Ако незнаш да ти кажа, че най-продавания телефон на всички времена е iPhone, ако не ми вярваш питай чичо Google :-)
273
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, бе :) Как ли пък няма да затворят 50% заради няколкото бройки на някаква фирмичка, дето вади по един модел на десетилетие.
272
6
 
6
 
! Отговори
Pistolero преди 11 години
До Кисела Ябълка нещо такова, ще си правят и телефони но понеже няма да имат достъп до високо технологични разработки ще западнат много бързо и в последствие ще изпаднат от този пазар. Аз затова от фирма която прави прахосмукачки високотехнологичен телефон не си купувам, защото така подкрепям печалбарството а не една наистина отдадена на каузата иновативна компания каквато е Apple. Затова трябва да си купуваме и програмите които ни харесват вместо да ги сваляме от тракерите,за да стават по-добри
271
3
 
8
 
! Отговори
Кисела Ябълка преди 11 години
Ха ха това ми хареса не го знаех това за Apple и Samsung, ми те са като стара двойка немогат един без друг но не се понасят :-)) , значи ако Apple се разсърди на Samsung и си изтегли поръчките Samsung ще си останат пак да си правят прахосмукачки, микровълнови фурни, перални и TV'та.
270
7
 
7
 
! Отговори
Pistolero преди 11 години
Затова Samsung в момента са страшно зависими от Apple защото ако Apple ги смени с друг под изпълнител ще трябва да затварят около 50% от мощностите си за производство на компоненти за телефони, като започнем от дисплеите, и стигнем до чиповете може да се досетите какви загуби ще претърпят корейците и със сигурност няма да могат да се съвземат от такъв шок.Затова си мълчат когато Apple ги осъди за кражба на технология. Те затова и се опитват да крадат за да избегнат тази зависимост.....
269
4
 
8
 
! Отговори
Pistolero преди 11 години
До Анонимен Да те просветля на Apple чиповете си правят в заводите на Samsung само че разликата е че Samsung работят за Apple на ишлеме ако ме разбираш те им правят само силициевата обвивка, защото Apple са умни хора и са си outsource'нали производството на хардуерни компоненти много много отдавна, голямата работа в един чип е микрокода който се качва в чиповете от Apple,това е голямата разлика всичко в един iPhone до най-малкия елемент си е създадено от Apple само се ползва външенподизпълнител
268
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що? На Apple чиповеде да не би NASA да ги прави?Поне корейския целофан е по-здрав
267
3
 
6
 
! Отговори
Pistolero преди 11 години
MediaTek ще прави мощни чипове за евтини смартфони,Китайския производител на чипове MediaTek, известен със захранването на нискобюджетни смартфони, възнамерява да направи първите си стъпки сред големите играчи. Първите клиенти на евтините чипове, ще са най-продаваните смартфони използващи операционната система Android. Сега разбрахте ли голЕмите разбирачи, какво представляват джапанките които ни хвалите тук, аз да ви улесня *** в целюфан :-)))
266
7
 
7
 
! Отговори
Pistolero преди 11 години
Няма как едно менте каквото е Android дори да се доближи до iOS, камо ли да е с нещо по-добро, всъщност по-добро е само в едно .....в кражбите и копирането
265
6
 
6
 
! Отговори
Прогледнал Android преди 11 години
Не спорете пичове, iPhone си е най-доброто........:-))))), Само iPhone може да излекува човек от Android'ната му зависимост и да му даде шанс да опознае и добрите страни на съвременната ера на мобилни комуникации..... :-))))
264
4
 
5
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 326:Не изпитвам удоволствие от това да издевателствам над по-слабите от мен, особено, като започнат да ми се оправдават и хленчат, напровтивЗатова си остани със здраве, не забелязвам да си особено IQ-развит, но с четене и старание може да се окажеш удобен емулатор за някой тебеподобен :-)
263
6
 
7
 
! Отговори
Guiness преди 11 години
Съгласен съм колега тези Android'ни пичове са много заблудени овце то си личи че не са помирисвали iPone горките, това значи че пропагандата на Google работи много ефикасно,даже единия от коментаторите чета е написал: напиши в Google най-добър телефон за да видиш какво ще излезе, след известно време може да очакваме да излезе като резултат Motorola,нали вече са собственост на Google :-)))
262
5
 
6
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 11 години
@ 328: Разбирам ги напълно моите събеседници, и им се радвам на умствените способности и на прогреса им, когато го има!Всичко, което правя тук, го правя доброволно за собствено си удоволствие :-)

Спонсорирани публикации