Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5

Проблемът с навигацията ще изложи на подигравки много от феновете на Apple
Обновена: 24 сеп 2012 14:53 | 24 сеп 2012 14:16,
541
Как да се прибера у дома? Първият голям гаф на новия iPhone 5
Те чакаха дълго, но дали ще намерят пътя към дома? Снимка: Ройтерс

Подигравките над собствениците на iPhone 5 са повече от сигурни. Когато излизат от магазините на Apple с чисто новите си устройства в ръце, някои от тях ще бъдат посрещани с ироничния въпрос дали могат да намерят пътя до вкъщи с помощта на навигацията.

Защото се оказа, че пълната с грешки услуга е първият голям гаф и същевременно сериозен тест за новия изпълнителен директор Тим Кук.

И ако досега гладкото взаимодействие на хардуера и софтуера беше в основата на добрата репутация на продуктите, произведени от Apple, то бедствието с картите е добър пример за това как всичко това може лесно да бъде срутено.

А и доставчикът на софтуера за карти побърза да се дистанцира. Tomtom обяви, че ще помогне на Apple да отстрани грешките и застана зад качеството на своите карти. Но съществува твърде голям риск партньорството с Apple, което първоначално бе чудесен PR успех, да се обърне срещу доставчика на картите.

Мапгейт е втората голяма грешка в стартиращ продукт на компанията след т. нар. Антенагейт при iPhone 4. Металната нишка около корпуса на iPhone 4 трябва да изпълнява функцията на антена и по този начин да гарантира по-силен сигнал, а специален софтуер трябва да избира най-слабо натоварения мобилен канал.

За първи път проблемът беше идентифициран на интернет страницата за фенове на Apple, MacRumors. Притежатели на iPhone 4 споделят, че когато докосват металната нишка на различни места, това предизвиква смущаване на връзката.

Концернът се извини на потребителите си, но тогава на преден план бе Стив Джобс. Така че сега това наистина сякаш е първият истински тест за наследника му Тим Кук.

Гафът с навигацията е доста сериозен, особено като се има предвид, че това е централно приложение за всеки смартфон, на което се уповава и всеки един потребител. А подобни големи неточности тук обезценяват цялото устройство.

Още новини за технологии четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: AppleiPhone 5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
1
 
4
 
! Отговори
До 123 преди 11 години
Ти си *** но упорит, сигурно си парче китаец:-))))
300
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 11 години
А останалите две трети с Андроид !
299
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, статистики :) :) :)А пък всеки пети на земята е китаец. Кой от вас е?
298
4
 
5
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Всеки втори потребител с Андроид иска всеки първо потребител на АйФон да си затвори човката.Хи хи
297
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
честите релийзи на нови версии Android и забавянето на ъпдейтите дразнят потребителите на системата, като само 48% от тях са сигурни, че ще повторят своя избор. А дали и те ще останат лоялни към Android, ако се наложи да чакат още повече?
296
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нова уязвимост заплашва смартфони с AndroidСмартфони, използващи операционната система Android на Google, са изложени на опасност да бъдат трайно повредени или да бъде изтрита информация от паметта им като телефонни номера, музика и снимки заради недостатък в сигурността, който бе открит преди няколко месеца, но остана незабелязан досега.
295
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки пети потребител на Android иска да смени телефона си с iPhone
294
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Требва да си мега ***, за да твърдиш, че 623 милиарда сега са повече от 620 милиарда преди 15 години ... типично за глупав епъл юзър!
293
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече покойният Стив Джобс коментира приживе, че ще даде всичко от ресурсите на Apple, за да "унищожи" конкурентните продукти на Google, които, според него, са откраднали идеите му.
292
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Apple спечели титлата най-скъпа компания в историята на пазарите, но въпреки това все още има потенциал за поскъпване. Причината е, че коефициентите за оценка са по-ниски в сравнение със средните за индекса Nasdaqposite, както и че предстои пускане на нови продукти, смятат анализатори, цитирани от Bloomberg.
291
2
 
5
 
! Отговори
Платен Писач преди 11 години
Честващата 36 години от създаването си корпорация за потребителска електроника Apple е най-скъпата компания в света и в цялата човешка история с обща стойност на акциите й, възлизаща на астрономическите 623 милиарда щатски долара.
290
1
 
5
 
! Отговори
Платен Писач преди 11 години
Досега този рекорд се държеше от главния конкурент на Apple от самото създаване на компанията от покойния Стив Джобс и Стив Возняк през 1976 г. Microsoft. Той датира от 1999 г., когато акциите на компанията на Бил Гейтс, производител на най-популярната PC операционна система Windows, бяха оценени на стойност 620 милиарда щатски долара.
289
2
 
5
 
! Отговори
Платен Писач преди 11 години
С 623 милиарда долара Apple може да закупи най-скъпия футболен клуб в света Manchester United, повече от 279 пъти. Друго красноречиво сравнение е това с вътрешния брутен продукт за 2011 г. на Саудитска Арабия. Да, акциите на Apple надминават като чиста стойност БВП на държавата, заемаща второ място в света по петролни залежи
288
2
 
5
 
! Отговори
Платен Писач преди 11 години
Apple е най-скъпата компания в света и цялата човешка историяПредполагали ли сте обаче, че само iPhone, продукт с 5-годишна история, струва повече от цялата корпорация Microsoft? Това е точно така според бързо изчисление на Forbes.Медията твърди, че смартфонът на Apple генерира повече печалби от Windows, Office, Windows Phone, Xbox, Bing, клауд услугите и всички продукти, които Редмънд е създала от 1975 г. насам. Според резултатите от последното финансово тримесечие продажбите на iPhone са ген
287
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шокиращо: iPhone струва повече от цялата Microsoft
286
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки пети потребител на Android иска да смени телефона си с iPhone
285
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проучване на Topeka Capital из Ню Йорк установи, че половината от купувачите на iPhone 5 са притежатели и на стария модел смартфон на Apple (iPhone 4S).Това наистина е добра новина за Apple, тъй като потребителите дават нови 200 долара за новия модел на компанията.Изследването установи още, че 11% от купувачите са собственици на iPhone 4, a 3% - на iPhone 3GS.Новите клиенти на Apple, съставляват 36% от вчерашните купувачи.
284
1
 
2
 
! Отговори
До 349 преди 11 години
"Въпреки че това не се знае от мнозина, двигателят, който задвижва iPhone и iPad се произвежда в Съединените щати и по-точно в Остин, Тексас", обяви шефът на Apple.
283
2
 
2
 
! Отговори
До 349 преди 11 години
До Анонимен Apple е една от компаниите, които използват в най-голяма степен благоприятните условия на пазара на труда в Китай, за да изнесат там огромната част от своята производствена база. Въпреки това някои от най-важните компоненти на iPhone и iPad са произведени на американска почва.
282
1
 
2
 
! Отговори
macBook Pro преди 11 години
Almost every new Apple product is thinner, faster, and lighter than its predecessor. But I've wondered how much further down that path Apple could go with the iPhone without rewriting the laws of physics.