Русия обяви: Праща човек на Луната

Полетът е планиран за изпълнение през 2030 година
Обновена: 15 окт 2015 21:16 | 15 окт 2015 19:43,
219
Русия обяви: Праща човек на Луната
Снимка: Reuters

Русия планира да извърши пилотирано кацане на Луната до 2030 г. Това обяви президентът на РКК "Енергия" Владимир Солнцев в рамките на 66-ия международен конгрес по астронавтика в Ерусалим, предаде ТАСС.

"За Русия приоритетно направление на пилотираните програми са изследванията на Луната. В Русия се разработва перспективен транспортен кораб от ново поколение, скоро ще започне разработването на други елементи от лунната програма. Пилотирана експедиция до лунната повърхност е планирана за 2030 г.", пояснява Солнцев в съобщение на пресслужбата на корпорацията.

Има смисъл да се обединят усилията с водещите космически държави, се отбелязва още в съобщението.

"Направен е изводът, че е целесъобразно да бъде създадена международна окололунна платформа, която ще е от полза за осъществяване на лунната програма, а също при изследванията на астероиди и Марс", отбеляза президентът на корпорацията.

От 2009 г. РКК "Енергия" разработва нов пилотиран кораб, чието предназначение включва полети до Луната. Смята се, че той ще замени корабите от серията "Союз" и ще може да изведе до шестима души на ниска околоземна орбита или с него до Луната да пътуват до четирима души. Първоначално се предвиждаше, че първият безпилотен старт ще се състои през 2015 г., а пилотираният - през 2018 г. Впоследствие сроковете бяха отложени съответно за 2021 г. и 2023 г.

"Съвременното ниво на технологиите не позволява да бъде осъществен пилотиран полет отвъд Марс - допълни Солнцев. - Марс сега е достижима цел за пилотираната космонавтика. При нивото на технологиите, което може да бъде достигнато в обозримо бъдеще, пилотираните полети отвъд Марс обаче са проблематични."

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: МарсРусияЛунатаполет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТАПише се таваРИШЧИ, а не таваРИСШЧИ! Я да видим кой е завършил с двойки даскалото?
21
8
 
5
 
! Отговори
Нострадамус преди 8 години
па то нема да има Россия тогда!
20
5
 
6
 
! Отговори
малко марсианче преди 8 години
До СТРАНДЖАТА"На практика това е базата за сравнение... - 2030 година в Русия ще настъпи новата 1969 година..."Да, база за сравнение е. Гагарин осъществи мечтите на Жул Верн за полет на човека в Космоса, а в 2030 г руснаците ще осъществят мечтите на Холивуд от 1969 г за полет до Луната. Холивудските филми ще станат реалност. Вероятно руското знаме за съжаление няма да се развява от лунния вятър като американското! Но до 2030 г може ветровете на Луната да са стихнали и да има безветрие там.
19
10
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Уважаемъе *** НАСА изпрати мисия до комета на почти един милиард километра от Земята... - космическият апарат изчака кометата и в удобен момент я яхна... - чакам коментарите ви таварисшчи...
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според русите, американците наистина са били на Луната и много *** са оставили. Тук обаче става въпрос за лунна база. Пращането на хора до Марс минава от там.
17
5
 
7
 
! Отговори
малко марсианче преди 8 години
До АндрешкоАма американците кацали ли са там? Щото слушах по Сиенен, че вчера американските астронавти кацнали на Марс! Дори показаха първата разходка на янките по Марс. Вие не чухте ли тая сензационна новина за гигантската крачка на американците на Марс?
16
8
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
На практика това е базата за сравнение... - 2030 година в Русия ще настъпи новата 1969 година...
15
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква благодатна тема за съветските *** само. ЩЕ стъпят на Луната 2030-та :)Всичко е в бъдеще време. И да стъпят голям праз, американците шест експедиции изпратиха дотам още 60-те...
14
8
 
13
 
! Отговори
малко марсианче преди 8 години
До СТРАНДЖАТА"Чакайте бе хора... - руснаците още не са стъпили на Луната"Какво съвпадение! Американците също още не са стъпвали на Луната. Освен в студиото в Холивуд разбира се, в което американското знаме със звездите се развява от "лунния" вятър! Може ли малко инфо СТРАНДЖА, с колко километра в час духат ветровете на Луната? Че ако някога отида там не искам да настина от някой лунен ураган. Само ще забия беге знамето за да се развява от лунните урагани, като американското знаме.
13
10
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Четири души екипаж... - с огняра стават пет...
12
14
 
8
 
! Отговори
космонавт преди 8 години
Ха дано. Да пратят един, после друг и накрая да се пратят всички руснаци на луната. Заедно със ислямистите да отиват. Даже ще им пратя малко помощи за из път. Само и само да заминат всички. Е, може и да не пристигат на луната, а само на дъното на океана като онази сонда Фобос-грунд ли беше? Важното е да тръгнат.
11
3
 
16
 
! Отговори
малко марсианче преди 8 години
До Анонимен 13Как кой ще пилотира кораба и кой ще кацне пръв на Луната? Не разбирам, въпроса ти! Ами Бойко Борисов разбира се! Кой друг може пръв да лети до Луната? Там той ще пререже лентата на първата лунна магистрала водеща от Морето на дъждовете до Страната на разрухата.
10
13
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Една малка крачка на джуджето... - ще бъде огромен скок за рубладжиите...
9
11
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Чакайте бе хора... - руснаците още не са стъпили на Луната - само са заявили, че след 15 години имат намерение да отидат, което за сега е много далеч от истината...
8
8
 
17
 
! Отговори
Холивуд преди 8 години
До истда, 61 години след Холивудския филм озаглавен "Аполо-11". А в 1934 г някъде американското радио е предавало за "нашествието" и "нападението" на марсианците в Америка. Хората масово са бягали от домовете си да се спасяват от въображаемите марсианци. Сега американците са "загубили" чертежите на холивудския макет Аполо и не могат да повторят въображаемия си полет до Луната. Брееееей, как пък ги губят тия чертежи? Все едно германците да загубят чертежа на Мерцедес и спрат производството му.
7
10
 
13
 
! Отговори
Do 10 преди 8 години
Американците не са стъпвали на луната, а земята е квадратна нали? Рептилити ни управляват, а само Путин и Сидеров им се противопоставят нали?
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да отидат да проверят има ли наистина американски флаг там или е било филмче снимано на земята.
5
13
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До птицаЗащо не слагат кавички на руската "хуманитарна" помощ за Донбас... - за Сирия разбрахме колко е хуманитарна...
4
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече е крайно време някой човек да кацне на луната. Филмите от шестдесетте ще бъдат забравени.
3
21
 
18
 
! Отговори
ист преди 8 години
61 години след американците.