Удвояваме субсидията, за да привлечем Volkswagen?

Плевнелиев заявил това пред германски всекидневник
Обновена: 15 окт 2019 21:07 | 15 окт 2019 21:06, Бойчо Попов
109
Удвояваме субсидията, за да привлечем Volkswagen?
Снимка: архив, Ройтерс

За да осигури договора за новия завод Volkswagen, България е готова да удвои субсидиите, които предлага, пише в ексклузивен материал във вторник вечер германският всекидневник Frankfurter Allgemeine Zeitung.



"Намерихме начин да предложим на Volkswagen Group вместо 135 млн. евро, 250 до 260 милиона евро", заяви бившият държавен глава Росен Плевнелиев пред F.A.Z. В момента Плевнелиев е председател на Автомобилен клъстер България и лобира активно в полза на страната си.



Още по темата
България предлага на VW голяма индустриална зона извън столицата София, близо до летището. Бившата фабрика на стоманодобивна компания принадлежи на българската Първа инвестиционна банка и австрийската компания за недвижими имоти Soravia.

Българският премиер Бойко Борисов обеща на Volkswagen да покаже, че ще бъде "най-лоялният партньор на най-големия автомобилен гигант в света". Премиерът се позова на добрите условия за германските инвеститори и много ниските данъци.



Германският автомобилопроизводител вече създаде свое турско подразделение в западния град Маниса в началото на октомври, с което постави основите за начало на производствената си дейност в Турция. Въпреки това противоречивите решения на президента Реджеп Ердоган и негодуванието срещу тях в Брюксел разколебават компанията.



"Решението за построяването на нов завод беше отложено от Управителния съвет“, посочват от VW. "Следим отблизо ситуацията и сме притеснени за настоящото развитие“, допълват още те.

 Заради военната си офанзива в Сирия Турция попадна под силна международна критика. В понеделник германското правителство призова за незабавно спиране на военната операция, с която властите в Анкара искат да създадат зона за сигурност за бежанци и да изкарат бойците на кюрдската милиция YPG извън границата.

Като конкретна причина за инвазията се посочва обявеното изтегляне на американските войски в района от страна на американския президент Доналд Тръмп.

Повече по темата четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При добра заплата ще намерят десеторно повече работна ръка.Това не е аргумент.И сега има много хора,които работят на черно и не се водят безработни или работещи.От обявените работни места ,много ще бъдат заети и от чужди специалисти,поне първоначално.Е,ако търсят млади специалисти с 10 годишен стаж по специалността,нама да намерят.Не мислете,че всички работници трябва да са супер специалисти.,Просто изгледайте някое клипче в мрежата за такова производство.
17
10
 
5
 
! Отговори
Ник преди 4 години
Малък пазар.Дачия държи Румъния и Молдова 30 млн Рено държи Турция 80 млн.Ако ФВ направят завода в България ги губят тия пазари плюс сръбския които правят Фиат отделно Рено сглобява в Словения.Никой от съседите няма да купи бг кола при положение че прави свои!ФВ ще трябва да забравят за Балканите освен БГ а тя е смешен пазарь.
16
0
 
7
 
! Отговори
дааа преди 4 години
Роско да нашока канчето на Ердоган и на Путин единия да връща Крим а другия да се прибира войските от Сирия и като го чуят да се прибере да изплющи на Деската един шамар ей тъй тя си знай що и да я фърли на спалнята да и скъса гащити и да я изтърбуши яката да риве *** кеф
15
2
 
8
 
! Отговори
дадс преди 4 години
искаме секси банова да се къпе в мед и мляко в златно корито
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
немците не са глупави, ако ще и пари да им давате едва ли ще се промени факта, че никой не иска да инвестира в Тиквустан, защото на тази територия, овладяна от мутрите, Лойко, Дебелян и Доган не може да има справедливост, нито нормални бизнес отношения. Утре Дебелянчо може да реши да си присвои завода чрез приятелчетата си в цацаратурата и "независимия" съд.
13
5
 
13
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Слугинята на Деси Банова пак изпълзя с поредната си глупост.Няма спиране този плжек.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, пазар и работници, от къде ще намерите? Изгонихте българите от собствената им държава.
11
0
 
16
 
! Отговори
Хасфалт преди 4 години
"Защо отново е написан въпросителен знак след твърдение в заглавието?"На Територията, всяко твърдение, следва да завършва с въпросителна, защото няма нищо сигурно?
10
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо отново е написан въпросителен знак след твърдение в заглавието?
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роска и понеже сме на футболна вълна още.... трудно е да върнеш шест гола при положение че цял мач не си играл
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевела отърва рушвета този път.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма кой да работи в тоя завод.Всичките специалисти отдавна имигрираха, това е истинската причина да предпочитат Турция, въпреки че заплащането там по-високо.
6
4
 
15
 
! Отговори
цензуриран-емигрант преди 4 години
Плевньооо ще стане както с Ленд Роувър и както с Great Wall !!!!Какво сложно има във факта, че НЯМАМЕ СПЕЦИАЛИСТИ. НЕ ОСТАНАХА. ЕМИГРИРАХА.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тоя *** няма ли да спре да плямпа,защото след всяко негово плямпане,следва някакъв звуче шамар върху Територията!Не знае ли този боууклък,че държавните субсидии,за частни предприятия са забранени в ЕС и че това е една от основните причини,по която беше атакувана инвестицията в Турция!Аман от прости б***клуци определящи съдбата на Територията и оФФФчото население!!!
4
5
 
9
 
! Отговори
Виждам преди 4 години
Защо удвояваме субсидията - нали сме единствения резервен вариант на свободния пазар, а завода трябва 100% да бъде построен и работещ до 3 години?Нали ние обикновенните, трябва да вярваме в свободния пазар и следователно единствено чрез него да търсим обяснение на всички икономически процеси... Така ще загубим вярата си, щом той (свободния пазар) не е достатъчен явно!:))))))))))))))))))))))))))))
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма да дойдат тук.не казват защо за съжаление.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе пич !! Тарикатски номера иска да им изплати вече направената инвестиция от 150 милиона ама другите условия остават не променени
1
6
 
25
 
! Отговори
Армеец преди 4 години
Пак нема да стане - вече сме "расисти". ДГД всички англо-саксонци и бритиш хомосекшуълс!