"Не ми се обиждай, но..." с ново лице – Джок Полфрийман. Удачно ли е?

Австралиецът застана зад каузата за правата на затворниците
21 окт 2019 11:52, Нели Христова
141
"Не ми се обиждай, но..." с ново лице – Джок Полфрийман. Удачно ли е?
Снимка: "Не ми се обиждай, но..."

Преди няколко месеца във Facebook стартира кампанията „Не ми се обиждай, но“, която цели да се опълчи срещу стереотипите наложени от обществото за хората с увреждания, с различна сексуална ориентация, расова идентичност и със здравословни проблеми. Последното лице на „Не ми се обиждай, но...“ обаче предизвика лек смут. Зад табелката с надпис застана Джок Полфрийман, който отново заговори за правата на затворниците.

"Здравейте, аз съм Джок Полфрийман. Вероятно много от вас са чували какво ли не за мен. Вероятно за много от вас е трудно да разграничат манипулациите от обективните факти за това какво всъщност се случва в българските затвори“, започва публикацията на австралиеца, който не излезе от новинарските емисии през последните няколко седмици.

В нея той обяснява за тежкото положение в затворите, как "единствените хора, загрижени за затворниците, са свещениците“, за присвояването на средства и колко е важно образованието "като средство за поправяне“.

"През 2015 г. казах на един от началниците на затвора, че не разбирам защо продължавам да съм там, а той ми отговори: „Ти си тук, за да изтърпиш наказанието си.“ Аз му отвърнах: „Не, аз съм тук, за да се поправя“, пише Полфрийман. Той обяснява, че жалбите, които е пращал, често са се приемали като „конфликтно поведение от негова страна“.

"Прокуратурата, която трябва да представлява законите, избира вместо това да ги игнорира, а началниците на затворите, които трябва да поправят лишените от свобода и да ги научат да спазват законите, обявяват човек за конфликтен, именно защото спазва законите и ги използва, за да се бори срещу неправдите, които се случват пред очите му. Нима това не звучи като абсолютна лудница?“, твърди австралиеца в публикацията, заключвайки, че "българските затвори са по-вредни за обществото, отколкото са полезни“.

"Не знам какво ще стане утре. Не знам къде ще съм. Но където и да се намирам, няма да спра да водя борбата за българските затворници. Когато несправедливостта стане закон, съпротивата е дълг“, приключва текста на Полфрийман.

Разбира се, публикацията предизвика остри, но смесени коментари. Някои от потребителите във Facebook застанаха зад решението на "Не ми се обиждай, но...“ и ги поздравяват за смелостта да публикуват мнението на затворника.

Други обаче не бяха толкова възхитени от появата на Полфрийман в страницата.

"Съгласна съм с каузата,но след целия шум точно Полфрийман не е лицето, което да застане зад каузата. Съжалявам,но след такова престъпление трябва да си смирен, а да не се изказваш като "борец за правда", написа един от потребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В *** само нископълзящи гризачи със робско мислене са защитени донякъде от подобна съдба. Хора които се опитват да се изправят с/у системата отнасят по 10-20 години или за инсцениран подкуп или за самозащита срещу скинари, наркомани, депутатски синчета или се самозапалват пред някоя община при съмнителни обстоятелства. останалите, малокалибрени гризачи, пишат по инерция по форумите, каквото са им казали по небългарските телевизии!
14
7
 
21
 
! Отговори
:-) преди 4 години
А бе грантаджиите много го обичат Джок. Да не би да става въпрос за поръчение отвън да го защитават?
13
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма лошо, само дето на постерчето трябва да пише НАГЛОСТ.
12
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не забравяйте че този Фрийман уби човек ...младо момче !
11
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея от не ми се обиждай са момчета и момичета на дъгата!В китай директно биха били наредени до стената!
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7не ама всички такива 18 госишни да идат и да поработят в кариера за 3 месеца ...после ги пусни навън ...и да не се правят на болни 1
9
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе някои хора май не разнират че затворник означава че са ти отнети голяма част от правата понеже си опасен за обществото .....не може един затворник да твърди че притежава права .....и има право на това или онова ...след като съда е стигнал до там да му отнеме правото на свободно придвижване ...пък той да иска да си пие кафето свободно защото и той бил човек !освен тов агоспода не забравяйте ние сме на Балканите ... затворите не могат да са като Германските ... хората са различни
8
12
 
26
 
! Отговори
до 3 - объркания преди 4 години
"Левичари -долни ***" са бандата около Манов старши - бащата на убития при самозащита наркоман скинар. Бъркаш понятията драги ми смехурко. Цяла партийна машина беше впрегната за да очернят човек, който се защитава и ни освободи от нагъл комунистически безскрупулен наркомански син. Дължим на австралиеца огромна признателност, освен че ни освободи от напълно вреден член на обществото и ясно ни показа, как се прави в Неробски стил!
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4 и кво викаш сички 18 годишни с три промила в кръвта да вадим по един нож и да ги колим ли?
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забрана на всики атибългарски НПО-та!
5
5
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Ти пък си десен...
4
16
 
26
 
! Отговори
Кой е убиецът? преди 4 години
Има едно убито "дете" - доста подпийнало, с почти 3 промила алкохол в кръвта. Ако това са децата на България, скоро въобще няма да има българи.
3
17
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Поредния *** с промет мозък. Е това са т.нар. левичари - долни *** - убийци, без съвест. Такива само куршума ги лекува.
2
24
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този им бръкна с пръчка в блатото и калната ***, която се спотайваше под формата на администрация и директори, започна да се вижда. Прав е човекът и за разлика от населяващите територията няма робски манталитет. След излежани над 10 години за самозащита срещу 16 ултраси наркомани продължава да не е със сломен дух. Червени величия като бащата на ултраса наркоман не могат да вземат решение вече как да процедират с НЕроб, който не им влиза в никой от калъпите!!!
1
31
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте ни го пробутвали този анархо комунист , убиец на деца! Не ви ли е срам!

Спонсорирани публикации