Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната, трябват средства

Нуждае се от "предвидимо финансиране", заяви тя
16 яну 2024 15:30, Александър Попов
424
Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната, трябват средства
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес, че Украйна се нуждае от "предвидимо финансиране" през 2024 г. и след това, за да спечели войната, но предупреди, че има риск от умора у съюзниците на Киев пред лицето на руската инвазия, предаде Франс прес.

"Украйна може да спечели тази война", заяви тя от Давос и добави: "Ние обаче трябва да продължим да й даваме средства, за да се съпротивлява".

"Украинците се нуждаят от предвидимо финансиране през цялата 2024 г. и след това", посочи Фон дер Лайен, две седмици преди европейската среща на върха, посветена на финансовата помощ за Киев, която обещава да бъде особено сложна поради заплахите за вето на Унгария.

"Те се нуждаят от постоянни и достатъчни доставки на оръжия, за да защитават страната си и да си върнат териториите", добави тя.

Като припомни, че през декември Европейският съюз реши да започне преговори за присъединяване на Украйна, Фон дер Лайен посочи, че това ще бъде "историческа стъпка напред" за страната и "отговор на призива на историята" за Европа.

Предупреждавайки за "опитите за дезинформация и за изкривяване на съобщената информация", които са особено разпространени по въпроса за войната в Украйна, председателката на Еврокомисията се спря подробно на неуспехите, които Москва е претърпяла след началото на офанзивата си преди почти две години, на 24 февруари 2022 г.

"Русия не постига стратегическите си цели ... Русия се провали и в икономическо отношение. Санкциите изолираха нейната икономика от съвременните технологии и иновации", каза тя.

"И накрая, Русия се провали в дипломатическо отношение", добави Фон дер Лайен, имайки предвид присъединяването на Финландия към НАТО, която скоро ще бъде последвана от Швеция./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С ПАРИ НЕ СТАВА ДОКАЗАНО Е, ЕВРОПЕИЦИТЕ САМО ПОМАГАТ НА РУСНАЦИТЕ ДА ЗАНУЛЯТ УКРАИНА ДРУГО СЪС СИГУРНОСТ НЯМА ДА СТАНЕ
315
0
 
34
 
! Отговори
Да отбележа: преди 3 месеца
Сара Нюман:" Кошмарът на Запада се сбъдва! Чака го геополитически крах!" А тази от снимката не е наред с главата! Заради такива като нея Европа загива!
314
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И аз мога да стана милионер - трябват ми 999990 евро! Помогнете!!!
313
2
 
33
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 3 месеца
Не че защитавам Русия ,Украйна няма да спечели войната.
312
1
 
26
 
! Отговори
Страшно е преди 3 месеца
Страшно е , с такива мисли в главата... някои си мислят че като прочетат една мисъл на английски тя не може да бъде лъжа, а само истина, страшно е да имаш такива хора около себе си.
311
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някакви си хора се събрали и си дрънкат врели некипели.Крайно време е да се спрат да се слушат и да им се поска отговорност за всяка дума и действие.
310
0
 
25
 
! Отговори
Деди преди 4 месеца
Още един "изтряскал" на този пусти форум, след Кулебата! Какво пият и ядат на масите, но едно е сигурно - опиатът Осранна им действа психотворно и на Лай-нен и на Кулебата щом ръсят тези врели-некипели!
309
38
 
3
 
! Отговори
Страшно е преди 4 месеца
Да нападнеш 25 пъти по-малка държава като територия и да те счупят от бой. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Да крещиш Европа ще замръзне,докато ти тракат зъбите! Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. Флагмана по дъното да лази! Страшно е!
308
1
 
12
 
! Отговори
разшляканата халка преди 4 месеца
да бръсне в пре,пи каните га,щи и да плаща щом иска
307
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изобщо не им пука, че гоите ( украинците) ще *** за техните интереси. Те даже нявярно искат там - земите на някогашна еврейска Хазария да бъдат прочистени от православни.
306
1
 
30
 
! Отговори
въпрос преди 4 месеца
Тази що не прати синовете си в Украйна???
305
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мислят си, че не виждаме как евреите хазари ( подпомагани и от евреите ционисти), заедно с преставящите се за арийци ( следовниците на Хитлер от Запад), си правят кърваво пиршество за сметка на т.нар. славяни ( кото са всъщност истинските арийци), в стремежа си да откраднат богати древни руски земи ( на редица изкопаеми, включително диаманти). Става ви ясно как и нас искат да ни хвърлят в огъня,защото сме оригиналните арийци. Затова хазарите са бомбили София всъщност.
304
16
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 4 месеца
Не само че може , а трябва. Нашествениците трябва да бъдат избите , както е постъпил Сталин.
303
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тази леля е тотал щета.
302
2
 
19
 
! Отговори
taschunka witko преди 4 месеца
Бъркай във вагините на европейките но не в политиката.
301
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ха ха ха у сама не си вярва
300
3
 
29
 
! Отговори
Шаши преди 4 месеца
Хора. Няма ли накрая някой да се жертва и да обърне внимание на тази баба. Няма кой да я обслужва и направо не се търпи това бабе. Със всяко изказване реве за ....
299
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
гладна кокошка просо сънува
298
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В изказванията на сорросоидните говорители не виждам нито уважение и нито дори загриженост за Украйна по скоро даже презрение но ги използват срещу Русия и се опияняват от това да победят непобедимите. Невъзможно .
297
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
318 коментара. Не знам какво токлова сте писали за това безцветно предателско лице дето се опитва в дън земя да ни завлече европейците.

Спонсорирани публикации