Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната, трябват средства

Нуждае се от "предвидимо финансиране", заяви тя
16 яну 2024 15:30, Александър Попов
424
Фон дер Лайен: Украйна може да спечели войната, трябват средства
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви днес, че Украйна се нуждае от "предвидимо финансиране" през 2024 г. и след това, за да спечели войната, но предупреди, че има риск от умора у съюзниците на Киев пред лицето на руската инвазия, предаде Франс прес.

"Украйна може да спечели тази война", заяви тя от Давос и добави: "Ние обаче трябва да продължим да й даваме средства, за да се съпротивлява".

"Украинците се нуждаят от предвидимо финансиране през цялата 2024 г. и след това", посочи Фон дер Лайен, две седмици преди европейската среща на върха, посветена на финансовата помощ за Киев, която обещава да бъде особено сложна поради заплахите за вето на Унгария.

"Те се нуждаят от постоянни и достатъчни доставки на оръжия, за да защитават страната си и да си върнат териториите", добави тя.

Като припомни, че през декември Европейският съюз реши да започне преговори за присъединяване на Украйна, Фон дер Лайен посочи, че това ще бъде "историческа стъпка напред" за страната и "отговор на призива на историята" за Европа.

Предупреждавайки за "опитите за дезинформация и за изкривяване на съобщената информация", които са особено разпространени по въпроса за войната в Украйна, председателката на Еврокомисията се спря подробно на неуспехите, които Москва е претърпяла след началото на офанзивата си преди почти две години, на 24 февруари 2022 г.

"Русия не постига стратегическите си цели ... Русия се провали и в икономическо отношение. Санкциите изолираха нейната икономика от съвременните технологии и иновации", каза тя.

"И накрая, Русия се провали в дипломатическо отношение", добави Фон дер Лайен, имайки предвид присъединяването на Финландия към НАТО, която скоро ще бъде последвана от Швеция./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ХАХАХА И ТАЯ ДРУСАНА !
295
1
 
10
 
! Отговори
Фон дер Лайен: преди 4 месеца
Искам да спечеля джакпота от китайските тоалетни!!!
294
1
 
19
 
! Отговори
До 310 преди 4 месеца
Май Европа е решила да ликвидира старото земеделие, ще минаваме на протеиново, демек скакалци и др.
293
1
 
21
 
! Отговори
Дзивко преди 4 месеца
Интересно на база каква информация, от кои служби е тоя извод, или теоретично може, ако всичкото оръжие на НАТО дето е на книга работеше, дадат го на Украйна, има кой да се бие, а руснаците от своя страна спрат да се бият
292
0
 
23
 
! Отговори
ХоХо преди 4 месеца
На тази мулясала джибра вече и изтича времето ! Крайно време е да започне разследване с/у нея и мъжо и във връзка с милиардите , които бяха дадени за ваксини !
291
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
направи дарение от твоите
290
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Каквото и да ти приказват, знай, че става дума за пари...
289
0
 
28
 
! Отговори
преди 4 месеца
Това по-скоро са желания , отколкото реалност
288
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По принцип всеки пуснал тото фиш "може " да спечели! Това не означава абсолютно нищо.Украйна "може" да спечели единствено ако седне на маса за преговори, свали марионетното си правителство дошло след майдан и наорави съответните отстъпки, териториални и всякакви....Иначе ги чака бавно затягане на финансиране, глад, мизерия и жалка смърт из окопите за останалито мъжко население
287
1
 
41
 
! Отговори
Коко преди 4 месеца
Те ще си "върнат"територията, добре, о как фактически ще стане и кога, а Кой ще върне погубените животи на хиляди хора,кой? Нима някаква си територия е по-важна от човешкия живот, само Орбан и Фицо са добре с главите
286
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тази кукумявка отново започна да злокобно да се обажда. Няма вече балами, бабо, немските фермери се вдигнаха на протест и искат оставката на Шолц, Макрон и Италия мълчат, а Конгресът в САЩ на два пъти отказва пари за Зеленски. Залужни се тюхка, че няма ракети Пейтриът, за 277 мм гаубица Хаймърс, навсякъде откази. Само кибернетикът прУфесУр Тагарев, дето 25 г. не е помирисвал кибернетика в БАН, иска да се бие с Русия. Прав ти път в Украйна и вземи със себе си Боце Б., Шиши, Коко Петков и Атанасов
285
1
 
37
 
! Отговори
Тео преди 4 месеца
Да, да ... даваха пари на нидерландските фермери да затварят ферми, щото кравите им пръдят, срязаха субсидиите на немските фермери, щото трябвало да пестят(пари трябвали другаде), ама за зеления приятел - има! Така, така - оставете работливите на улицата, за да храните праазитите и да давате за ракети, и се чудете после, защо ядете руско кисело мляко и китайски яйца! Връх на порстотията!
284
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички редки неща се стелят от към тази отмъстителна жена.
283
4
 
35
 
! Отговори
Памперс, памперс ... преди 4 месеца
И тая 65-гофишна баба е военен експерт?
282
5
 
36
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Украйна ще загуби точка.
281
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вещице срината, пази си гърбината!
280
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не си спомням друга война, в която да се е анагажирал целия Запад да издържа изцяло дадена държава. Следователно, тука имаме действие на болни мозъци, свързани конкретно с Украйна. Евреите хазари и техните авери следовниците на Хитлер. И искат всички ние да се водим по болните им мозъци. Земята е руска !
279
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ох , с такъв началник нямаш нужда от врагове. Тотално не е в час тая.
278
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе, какво става, бе, днеска в новините само хуморески - зеленски, кулеба, тази фитка... в тоя Давос явно има сериозно насищане на изявяващи се смешници
277
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Украйна може да спечели войната, трябват средства" -- в някоя паралелна вселена може би, но тук точно вече е загубила войната. Почвайте да свиквате.

Спонсорирани публикации