Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт

Целта е да се стигне максимално близо до Харков, пише The New York Times
13 май 2024 13:47, Петър Бойчев
295
Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт
Снимка: БГНЕС

Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на Въоръжените сили на Украйна и с офанзивата си в Харков ги затрудняват в защитата на 1000-километровия фронт, пише The New York Times.

Продължава пробивът в района на Харков, като са превзети редица малки населени места по границата и украинските войски са принудени да отстъпят от някои позиции.

Украинските войски, които отстъпват на руската армия по брой и въоръжение, вече не са в състояние да защитят 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. И според военни експерти, откривайки нов фронт северно от Харков, руската армия се стреми да разтегне допълнително украинските линии и да улесни пробива в определени райони, пише Фокус.

"Руснаците разбраха, че основният недостатък, от който Украйна страда в момента, е човешкият ресурс. Разтягайки фронтовата линия, те увеличават шансовете за пробив", е заявил Франц-Стефан Гади, военен анализатор от Виена.

Според военни анализатори непосредствената цел на новата руска офанзива е да принуди украинската армия да изтегли войските, които са крайно необходими южно от Харков, особено в района на град Часов Яр. Руските войски щурмуват този град от няколко седмици. И в случай на превземането му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Военните анализатори също смятат, че руснаците не само се опитват да отвлекат малкото на брой украински войници от боевете в Източна Украйна, но също така се опитват да създадат буферна зона по границата, за да затруднят украинските войски да обстрелват руска територия с артилерия.

"Те може също да се опитат да се приближат достатъчно близо до Харков, за да го обстрелват и да посеят паника, както направиха в първите дни на войната през 2022 г.", посочват анализатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами хайде НАТО, ЕС и САЩ да направят задължителна мобилизация на всички годни за служба от 18 до 55 години да ги пращат да спасяват Украйна! Има ли политици да се подпишат и да си сложат главата в торбата за някаква си Украйна ????Съмнявам се! Завъртат се само едни "помощи" ,захвърлят се стари оръжия към Киев И ТОЛКОЗ! Никой политик не смее да жертва плът на своите граждани заюото знаят че после няма да им вярват и да ги избират в тяхните страни !
106
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми кривоносото племе от тоя арцал да ходят да гинат за Уропитекия.
105
14
 
3
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, Джо наесен печели изборите и САЩ влизат в Украйна и до дни, дори до часове американската армия ще влезе в Москва, и Путин отива на съд в Хага, а Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите цивилизовани правила и ще ни доставят евтино суровини и енергии да си развиваме високите технологии и ще си живеем богато като самодоволни и оядени западняци.
104
2
 
8
 
! Отговори
А бе преди 1 месец
До УНИАН Пиши се и ти. В тия групи ще е кеф. Докато ги ликвидира рушняка. После -кеф за зрителите.
103
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми в България има евроатлантици да отиват да воюват за Украйна соломон паси може първи да се запиши синът му, лорер, Петков, Василев, сорос синът му Алекс и куп подобни
102
0
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Руснаците насериозно предпочитат Байдън за президент. Говоря за официалните, пропагандни медии. Което трябва да се анализира от тия анализатори, ако наистина искат да познаят :) Лично аз нямам обяснение, защо руската позиция е в подкрепа на Байдън.
101
2
 
12
 
! Отговори
следващите преди 1 месец
A бе, следващите, а кажете тука сега бе, нали сте следващите, всички и Борел, и Урсула, и Столтенберг казват че сте следващите, Русия като ви нападне и ви превърне за няколко минути в пепел, щото на вас следващите няма да провежда никакво СВО, тогава САЩ ще задействат ли петата да започнат 3св да умрат и 360 милиона американци и 560 милиона европейци и те да станат на пепел защото вие следващите сте станали на пепел? Или нещо ще се разберат с Русия?
100
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЕС щеше да е НАЙ-СИЛЕН , ''ако'' не И се бъркаха сащ и Англия , които НЕ СА В ЕС !
99
1
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Анализаторите анализират гллуппосттите, които говориха досега. Така ми изглежда тая статия.
98
19
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ПРИ ДЖО БАЙДЪН 2-РИ МАНДАТ НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ ИМА И СУХОПЪТНО НАТО В УКРАЙНА , ЧЕ И В КРИМ! КРИМ Е ТЕРИТОРИЯ НА УКРАЙНА И НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ТОВА ДА СЕ ОМИТА ОТ ТАМ! ОЧЕКВАМ ТЕРОРУСКАТА ДА ВЗРИВИ И ДНИПРО-ХЕС И ЗАЕС АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ НО ТОВА Е МАЛКА ЦЕНА В СРАВНЕНИЕ С ЛИКВИДИРАНЕТО НА РЕЖИМА НА ПУТИН И РАЗПАДА НА ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ДОКАЗАНО ЗЛО!
97
2
 
27
 
! Отговори
хммм преди 1 месец
Е как да нямат бе, нали щяха да обръщат войната и да стигат до Москва. Тука разни военни експерти които в момента са наврени в *** гас се изказваха много компетентно по въпроса и анализираха много смело западната пропаганда. Тези като мен със трезвия мозък се опитаха да им обяснят че Русия единствено се опитва да не нарани Украйна по сериозно, иначе за около 2 месеца можеше да няма права сграда в Украйна. Хора мислете със собствените си глави че иначе Бог да пази България с наивници като вас!
96
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия бие по най-слабото място - Украйна, нали беше обратното?
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и да няма войска да не се предава, че да ги избият докрак руснаците :))) при Бандера ще им е добре
94
3
 
15
 
! Отговори
Да мислим позитивно! преди 1 месец
Да има! С Тагаренко напред, смело демокради! Демокрацията е в опасност!
93
19
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Ха-ха/ ИСКА ТИ СЕ ЯДРЕНА ПРИ ВТОРИ МАНДАТ НА ДЖО БАЙДЪН! НО ПО-СКОРО ЩЕ ИМА СВАЛЕН ОТ ВЛАСТ И ОБЕСЕН ПУТИН :D ПУБЛИЧНО И ЩЕ ГО ДАВАТ ПО ВСИЧКИ КАНАЛИ КАК МУ БУТАТ СТОЛЧЕТО ПОД КРАКАТА :D
92
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия ще вземе всичко до река Дон и даже Одеса, за да създаде достатъчно широка буферна зона между себе си и НАТО. Който още не е разбрал е или Т ъП или много Тъ П. Друг вариант няма, а капитулацията ще е безусловна, ако преди това майките на милионите загинали и осакате не одерат зелката жив и публично.
91
4
 
19
 
! Отговори
Московские новости преди 1 месец
До Кравар Евроатлантик Зарежи го този рефрен с пералнята. Тази опорна точка е много стара и изтъркана. Кажи сега, как на руснаците са им свършили снарядите, танковете и самолетите, а войниците им са избягали на Запад да мият чинии.
90
18
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТЕРОРУСКАТА ИМА СИЛИ ЗА ТАЗИ ГОДИНА! СЛЕД ТОВА ПРЕЗ 2025-ТА ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕ МАСОВО ДА СЕ РАЗПРОДАВА ЗА ДА СИ ВЪРЖЕ БАЛАНСА! ЗЛАТОТО НА ТЕРОРУСКАТА В МОМЕНТА СЕ РАЗПРОДАВА ЗА ДА СЕ ПОКРИЯТ ЗАГУБИТЕ ОТ ПО 15 МИЛИАРДА ДОЛАРА НА МЕСЕЦ ПОВЕЧЕ РАЗХОДИ ОТ ПРИХОДИТЕ! НО ЗА ТЕРОРУСКАТА СТАВА САМО СУПЕР СУПЕР ЗЛЕ АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ! ПРИ ПОБЕДА НА ТРЪМП ТЕРОРУСКАТА ЩЕ Е АБСОЛЮТЕН ХЕГЕМОН В УКРАЙНА КАТО АЗ ОЩЕ ОТ СЕГА ОБЯВЯВАМ РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ПУТИН ЗА ПОБЕДИТЕЛ АКО ТРЪМП СПЕЧЕЛИ.
89
2
 
18
 
! Отговори
Георги преди 1 месец
Няма проблеми.. ще пратим войници и от НАТО. Може и българи да ходят.. тук има много мъже и жени които подкрепят Украйна. Най-вероятно няма да се поколебаят и ще отидат за да бранят украинската територия. Французите също имат готовност, Германци, Поляци... Макар че нещо Полша май са казали - "кой каквото вземе за него си е". Зеленски като се прегърна с Американците явно е забравил съдбада, на много други лидери преди него, които вече ги погребаха
88
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ръководителят на Командването за специални операции на САЩ генерал-лейтенант Брайън Фентън, без да иска, призна, че на територията на Украйна действат британски специални части. Той направи такова изявление в интервю за Асошиейтед прес (АП). След като Business Insider публикува новината и потърси Пентагона за коментар, думата британски беше изтрита.

Спонсорирани публикации