Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт

Целта е да се стигне максимално близо до Харков, пише The New York Times
13 май 2024 13:47, Петър Бойчев
295
Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт
Снимка: БГНЕС

Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на Въоръжените сили на Украйна и с офанзивата си в Харков ги затрудняват в защитата на 1000-километровия фронт, пише The New York Times.

Продължава пробивът в района на Харков, като са превзети редица малки населени места по границата и украинските войски са принудени да отстъпят от някои позиции.

Украинските войски, които отстъпват на руската армия по брой и въоръжение, вече не са в състояние да защитят 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. И според военни експерти, откривайки нов фронт северно от Харков, руската армия се стреми да разтегне допълнително украинските линии и да улесни пробива в определени райони, пише Фокус.

"Руснаците разбраха, че основният недостатък, от който Украйна страда в момента, е човешкият ресурс. Разтягайки фронтовата линия, те увеличават шансовете за пробив", е заявил Франц-Стефан Гади, военен анализатор от Виена.

Според военни анализатори непосредствената цел на новата руска офанзива е да принуди украинската армия да изтегли войските, които са крайно необходими южно от Харков, особено в района на град Часов Яр. Руските войски щурмуват този град от няколко седмици. И в случай на превземането му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Военните анализатори също смятат, че руснаците не само се опитват да отвлекат малкото на брой украински войници от боевете в Източна Украйна, но също така се опитват да създадат буферна зона по границата, за да затруднят украинските войски да обстрелват руска територия с артилерия.

"Те може също да се опитат да се приближат достатъчно близо до Харков, за да го обстрелват и да посеят паника, както направиха в първите дни на войната през 2022 г.", посочват анализатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с НАТО 1 трилион военен бюджет, високи технологии 80% от световния БВП, 18 хиляди унищожителни икономически санкции + 40 милиона нацистка държава готови да умират и да се бият във война с Русия срещу изостанала нискотехнологична Нигерия със сняг, 1.5% от световния БВП, само 70 милиарда военен бюджет, икономика по-малка от Португалия където 80% от населението няма канализация и ползва външни тоалетни?
126
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
План А за Русия беше бързо сваляне на режима в Киев, но не стана. Тогава мина на план Б - война на изтощение на Украйна и запада, и този план сработи. А Западът имаше план А - санкци с които да унищожи икономиката на Русия, стратегическа победа на бойното поле в Украйна, сваляне на Путин и подмяна с прозападен режим. Нищо от това не се случи, но западът няма план Б и продължава да цикли на план А.
125
18
 
5
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, идват атакамсите и руснаците ще видят тогава.
124
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като ги за(бият) с Хаймарсите ще видят.
123
7
 
22
 
! Отговори
НАТО - позорище преди 1 месец
Целият свят видя позора на НАТО. НАТО вече е един имотентен съюз, който нищо не може да направи и никой не може да защити, и няма никакъв смисъл от него. САЩ могат и сами са се пазят, не им е нужен НАТО, НАТО беше само за натиск върху Русия, но се провалиха. САЩ нямат намерение сега да пазят западащия ЕС.
122
5
 
22
 
! Отговори
Какво следва преди 1 месец
Русия прави буферна зона, защото точно от Харковска област от месеци украинската армия обстрелваше мирно население в Белгородска област на Русия, и то далеч от военни обекти. И днес включително има обстрелян жилищен блок с 15 жертви. Е, получиха си каквото си търсеха. Сега Русия увеличава дължината на фронта. А украинската армия изчерпва резервите си и вече ловят хора по улиците на Киев за да ги изпратят на фронта.
121
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След края на СВО ЕС се разпада. Без ресурсите на Русия ЕС е обречен да влачи жалко съществуване.
120
22
 
8
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 месец
Путлерчето да бърза да окупира още някое село, че еф-ките идват...
119
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На никой не му пука за Украйна, САЩ воюват за Крим, Крим е техен защото го получиха 2014 г, а Путин им го открадна. Крим е непотопяем самолетоносач който контролира източна Европа, и от който цяла Русия е като на длан за удари на американската авиация. Американците щяха да го превърнат в огромна база с подземни хангари които дори и след ядрен удар техниката ще оцелее и тогава Русия нямаше никакъв шанс. Но плановате им се провалиха, сега са в истерия от загубата на Крим.
118
8
 
11
 
! Отговори
до Добре де преди 1 месец
Зеления няма достатъчно войници за фронта. За нацистки батальони и заградителни отряди все още се намират хора, особено от Западна Украйна. Но и на това му наближава краят.
117
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фаб бомбите разрушават сградите безмилостно, а Украйна даже вече няма хора за сериозна съпротива. За доброто на всички, нека разгледат 'Китайското' предложение докато не е късно. Само това би объркално руснаците в момента.
116
2
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Шойгу уволниха ли го?
115
4
 
12
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Руснаците са почнали обстрел на погранични райони и в Черниговска и Сумска области. Ще разтегнат двойно фронта. Иначе край Харков боевете не са с много жертви. Най-вече защото укрите отстъпват, а някои се предават. А руснаците всъщност не настъпват с големи сили.
114
23
 
6
 
! Отговори
Неизбежно преди 1 месец
Азиатските пълчища на Антихриста Путин пак ще бягат с мощен вой обратно към блатата.
113
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 106 Сорос ги докарва и им дава гигантски привилегий да нарушават всякакви закони и сменят еврорасата и без да бъдат наказвани за престъпленията си казвам го от опит след 20 години по чужбина аз нямам такива човешки права като техните, по скоро Глобалисткият Режим ще прати нас насила а не тези за който си писал. Европейците са много прости Расисти един към други европейци поне болшинството са такива, затова и Хазаро Соросоите лесно оправляват глуп. аците европейци
112
21
 
4
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Фокус ли така пише? 2022 година фронтът бе 1300 км и руските фашисти бяха бити и прогонени от Харков,Суми,Херсон,Киев,Николаев и Краматорск.
111
2
 
17
 
! Отговори
Добре де преди 1 месец
Щом Украйна няма достатъчно войници, защо Харковци и Одесчани не се разбунтуват и преминат на страната на РФ?!
110
16
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
До Хм--- Путин няма с каво да ги разруши тези мостове Ракетите му свършиха, самолетите му ги свалят украйнците ,гориво няма ,рафинериите му не работят ,танкове също ,видя че и за парада нямаше Чиповете дето извадиха от няколкото крадени перални също свършиха ,яйца и пилешко също няма Това оръжие което взеха от С.Корея пили нервите на войниците,а и сигурно вече около милион убити Като прибавиш санкциите и безвъзмездната помощ която получава Украйна
109
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв опит имат държавите от НАТО във война бе? Дори кравария няма срещу равностоен противник, те смеят да се бият само срещу многократно по-слаб противник.
108
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евреите имат 100 думи за лихва, а франсетата 1000 за отстъпление.

Спонсорирани публикации