Байдън се извини на Зеленски, легитимен ли е украинският президент?

Легитимността на Путин е призната само от другаря Путин
164
Байдън се извини на Зеленски, легитимен ли е украинският президент?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън се извини на своя украински колега Володимир Зеленски за забавянето на военната помощ за Украйна и обеща допълнителни 225 млн. долара.

Двамата лидери се срещнаха за разговори в Париж, ден след като и двамата присъстваха на честванията на 80-годишнината от десанта в Нормандия, в Северна Франция, съобщи Би Би Си.

Министерството на отбраната на САЩ заяви, че новият пакет от помощи ще включва боеприпаси и зенитни ракети.

"Съединените щати ще бъдат с вас. Вие не се огънахте. Не сте отстъпили изобщо. Продължавате да се борите по начин, който е просто забележителен", каза Байдън.

В отговор Зеленски подчерта значението на отношенията на страната му със САЩ, като заяви, че те са от решаващо значение в борбата срещу Русия.

"Разчитаме на вашата постоянна подкрепа, че ще останете с нас рамо до рамо", каза украинският президент.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че неговата легитимност е призната и определена от украинския народ, и разкритикува руския си колега Владимир Путин за това, че я оспорва, предаде Ройтерс.

"Легитимността на президента Зеленски е призната от народа на Украйна ... Нашият народ е свободен. Легитимността на Путин е призната само от другаря Путин", каза украинският президент на съвместна пресконференция в Париж с френския си колега Еманюел Макрон.

Президентските избори в Украйна трябваше да се произведат тази пролет след изтичането на петгодишния мандат на Зеленски.

След началото на руската инвазия през февруари 2022 г. обаче в Украйна беше въведено военно положение, което забранява произвеждането на избори във военно време. Според украинската конституция президентът ще изпълнява правомощията си до избирането на нов държавен глава.

Путин няколко пъти заяви, че Зеленски е нелегитимен, след като през май петгодишния му мандат изтече.

Западните лидери не поставят под съмнение легитимността на Зеленски, а социолозите казват, че съществува консенсус сред украинците, че той трябва да остане на поста си до края на войната, посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: Джо БайдънЗеленски
Още от Спонсорирани публикации
Отслабването – лесно и приятно с Bactology
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
4
 
! Отговори
Големия памперс преди 3 седмици
Много интересно, в Русия проведоха избори и 80% от руснаците гласуваха за Путин (дори да е имало нарушения такъв резултат не може да бъде фалшифициран, или постигнат по принуда). В същото време кървавият клоун Зеля не провежда избори, самоназначи се за президент (или го назначиха отвън) пожизнено (щото на войната краят и не се вижда), но е "легитимен", щото имало "консенсус" сред украинците!!!! Според мен рано или късно сред украинците наистина ще има консенсус - на кой клон да го обесят!
113
0
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 седмици
Зеленски не е легитимен дори за украинците. Какви глуппости пишете?
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДОБРОТО СТАРО ВРЕМЕ ОТ ПРЕДИ 11.09.2001 когато приятелчетата СТОКХОЛМСКИ СИНДРОМ на ИСЛЯМСКИТЕ ДЖИХАДИСТИ твърдяха обединено с АЛ КАЙДА че НЯМА НИТО ЕДИН ТЕРОРИСТ ИЗПОВЯДВАЩ ИСЛЯМА а абсолютно всички терористи по света изповядват ЮДЕИЗМА и са от еврейски етнос се ВЪРНАХА..................ШУМЕРСКАТА ФЕРМА НА РИМСКИТЕ ПАПИ ОТ 1984 пардон 1948 е забранила еврейският(иврит) език и арабски и сие семитски езици като Свински и Говежди защото в ХРАМА се говори на САМО НА БОЖЕСТВЕНИЯ ШУМЕРСКИ
111
0
 
8
 
! Отговори
Яааа преди 3 седмици
Байдън жертва Украйна за да осигури милиарди на военния комплекс!Кога окрайна ще победи Русия?
110
0
 
6
 
! Отговори
Впрочем преди 3 седмици
за ненормалниците, дето все пишат за разпада на СССР - ми да си погледнат гугъл и да преценят какви са границите на РФ. Това ако е разпад, здраве му кажи.
109
0
 
7
 
! Отговори
Стига преди 3 седмици
дрънканици. 10 пъти в 4 изречения ми се повтаря украинския президент. Ми президент не е и хората откровено го мразят. Пък Памперса какви ги дрънка ми е все тая. Радвайте се че е Путин, че иначе лошо ще ни стане. Друг Горбачов няма да има.
108
0
 
10
 
! Отговори
бай Дрън към: преди 3 седмици
Zeления потник: До последния Урка !!!Аз казах ХАУ ! СЛАВА КОКАИНА !
107
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прегърнаха се, целунаха се, ожениха се и заживяха щастливо.
106
2
 
8
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 седмици
Тази статия засяга въпрос,който в определен момент може да бъде решаващ!Зеленски сега е приет за легитимен президент от западните държави,но всички много добре знаят.че той не е законен вечe-поне тези които се интересуват от прилагане на правото!?Зеленски в момента е голяа пречка за сключването на мир с Русия!Но ето това дава храна за една хипотеза,че неговата нелегитимност е много удобна!Ако се наложи Западът да сключи мир с Русия,Зеленски много бързо може да бъде отстранен като нелегитимен!?
105
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Интересно, човекът който ОТМЕНИ изборите е легитимен, въпреки Конституцията на страната си. А човекът който е избран при рекордна избирателна активност не е легитимен...
104
0
 
8
 
! Отговори
А снаряди няма преди 3 седмици
Американските запаси от боеприпаси бяха изчерпани през последните месеци на фона на конфликти в Украйна и Израел; САЩ не могат да произвеждат артилерийски снаряди с достатъчно количество, за да противодействат на Русия, въпреки факта, че мобилизацията на военно-промишления комплекс в САЩ е сравнима по мащаб с периода на Втората световна война, съобщава Bloomberg.Сега Съединените щати харчат повече от пет милиарда долара за реконструкция на остарели фабрики, за да произвеждат 100 хиляди на месец
103
0
 
12
 
! Отговори
Напомняне преди 3 седмици
Този клоун е пътник, но все някой трябва да носи отговорност за трагедията на укрите. Така, че ще си остане на власт, до когато войната свърши или сменят бадъна, но и за двете им се вижда края.
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 116 - или докато ВСУ опрат до западната граница.
101
0
 
2
 
! Отговори
Байдън призна преди 3 седмици
Решението да се позволи на въоръжените сили на Украйна да нанасят удари с американско оръжие по цели в Русия "теоретично би могло" да въвлече Запада в конфликта, призна президентът на САЩ Джо Байдън в интервю за телевизия ABC, което даде по време на посещение във Франция. Теоретично може да се случи, но е малко вероятно", каза той. Така Байдън отговори на молба да коментира неотдавнашното решение за разрешаване на удари на украинските въоръжени сили по Русия близо до границите.
100
0
 
13
 
! Отговори
Руя преди 3 седмици
Тия двамата са за затвора или куршум в главите.Тоя зеления отдавна не е никакъв.Не му стиска да прави избори защото ще е аут.
99
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"БУЛКА МЕТЪР И ПОЛОВИНА" - ако не сте видели, на снимката е.
98
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Според украинската конституция Зеленски е длъжен след 21.05 да предаде всички правомощия на техния председател на тяхното нар. събрание. Така е според конституцията им. Путин не я е писал тази конституция. Зеленски е бай Никой от 21.05. Това защо не го пише в статията? Ега ти правовата държава, която не зачита нито конституцията си, нито хартата за правата на човека. Извършва терористични актове взривява магазини, журналисти, невинни семейства. Закривай Владимир Владимирович! Украйната е развъдн
97
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Байдън, дай ядрено оръжие на Зеленски да се защити.
96
1
 
10
 
! Отговори
Lina преди 3 седмици
фащ приключиха укр. Коя ли е следващата ?
95
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеленски ще остане до като Украйна ( Европа) победи Рузия!

Спонсорирани публикации