Байдън се извини на Зеленски, легитимен ли е украинският президент?

Легитимността на Путин е призната само от другаря Путин
164
Байдън се извини на Зеленски, легитимен ли е украинският президент?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън се извини на своя украински колега Володимир Зеленски за забавянето на военната помощ за Украйна и обеща допълнителни 225 млн. долара.

Двамата лидери се срещнаха за разговори в Париж, ден след като и двамата присъстваха на честванията на 80-годишнината от десанта в Нормандия, в Северна Франция, съобщи Би Би Си.

Министерството на отбраната на САЩ заяви, че новият пакет от помощи ще включва боеприпаси и зенитни ракети.

"Съединените щати ще бъдат с вас. Вие не се огънахте. Не сте отстъпили изобщо. Продължавате да се борите по начин, който е просто забележителен", каза Байдън.

В отговор Зеленски подчерта значението на отношенията на страната му със САЩ, като заяви, че те са от решаващо значение в борбата срещу Русия.

"Разчитаме на вашата постоянна подкрепа, че ще останете с нас рамо до рамо", каза украинският президент.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че неговата легитимност е призната и определена от украинския народ, и разкритикува руския си колега Владимир Путин за това, че я оспорва, предаде Ройтерс.

"Легитимността на президента Зеленски е призната от народа на Украйна ... Нашият народ е свободен. Легитимността на Путин е призната само от другаря Путин", каза украинският президент на съвместна пресконференция в Париж с френския си колега Еманюел Макрон.

Президентските избори в Украйна трябваше да се произведат тази пролет след изтичането на петгодишния мандат на Зеленски.

След началото на руската инвазия през февруари 2022 г. обаче в Украйна беше въведено военно положение, което забранява произвеждането на избори във военно време. Според украинската конституция президентът ще изпълнява правомощията си до избирането на нов държавен глава.

Путин няколко пъти заяви, че Зеленски е нелегитимен, след като през май петгодишния му мандат изтече.

Западните лидери не поставят под съмнение легитимността на Зеленски, а социолозите казват, че съществува консенсус сред украинците, че той трябва да остане на поста си до края на войната, посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: Джо БайдънЗеленски
Още от Спонсорирани публикации
Отслабването – лесно и приятно с Bactology
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
не е легитимен и двамата са убии-ци
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А дали му се извини, че скоро ще го освитка, защото вече е по-удобен като мъченик.
12
12
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 седмици
Това ли е най важното за Путин , дали Зеленски е легитимен. И ако не е легитимен , какво ? Няма с кога да подпише капитулацията и репарации.
11
6
 
5
 
! Отговори
До пияница мистик преди 3 седмици
Фют искаш ли пак на баща ти от rЪзЪ в твоите ycтенца както си му е по стара ваша семейна традиция?
10
22
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
"След началото на руската инвазия през февруари 2022 г. обаче в Украйна беше въведено военно положение, което забранява произвеждането на избори във военно време." и още "Легитимността на Путин е призната само от другаря Путин" === Дрогаре пyтюнеандepталци. Същите тези неща ви ги пиша от доста време. Сега получихте и ЛЕГИТИМЕН отговор не от мен, а от Президента Зеленски. Дори и САЩ си го признават за легитимен президент, ама за вас само Вожда таксиджия избран със 85% е легитимен :))))
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зелето никога не е бил легитимен.Това си е актьор,който е бил нает да играе опозиция от онзи пълния с пороци и самата му фамилия показва какъв е Прегрешенко .Така пак остава президент в сянка,а Зелето е за параван само.Неслучайно Зелето не е изпълнил нито едно обещание от предизборната си кампания.Просто е лъгал и е играл роля.Както се качва на власт веднага нарежда да се нарушават целенасочено Минските споразумения,за да предизвика руснаците с идеята да си връщат Крим.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Коледа Ама и ти си един кУмик...
7
6
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 3 седмици
Най-добре си бъркай някъде.
6
3
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 седмици
Бай Даню се извинява на Зелер! Уникално! Едно време американците имаха някаква гордост, себеуважение! Но както казват словаците: Чо било, то било. Шлус. Край
5
4
 
12
 
! Отговори
Коледа преди 3 седмици
Ако си бяха направили и по една орална, щеше да ми е по-забавно, няма такъв шантаж и цирк, не знам в кой век живеене и какви пълни крете-ни ни овъртат главите, това е някакво необяснимо чудо с такива ***-и начело на страни и кумици
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кратко и ясно: НЕ
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И двамата са шкарт.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До кога бе? До кога???
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да се смееш ли да плачеш ли...

Спонсорирани публикации