Байдън се извини на Зеленски, легитимен ли е украинският президент?

Легитимността на Путин е призната само от другаря Путин
164
Байдън се извини на Зеленски, легитимен ли е украинският президент?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън се извини на своя украински колега Володимир Зеленски за забавянето на военната помощ за Украйна и обеща допълнителни 225 млн. долара.

Двамата лидери се срещнаха за разговори в Париж, ден след като и двамата присъстваха на честванията на 80-годишнината от десанта в Нормандия, в Северна Франция, съобщи Би Би Си.

Министерството на отбраната на САЩ заяви, че новият пакет от помощи ще включва боеприпаси и зенитни ракети.

"Съединените щати ще бъдат с вас. Вие не се огънахте. Не сте отстъпили изобщо. Продължавате да се борите по начин, който е просто забележителен", каза Байдън.

В отговор Зеленски подчерта значението на отношенията на страната му със САЩ, като заяви, че те са от решаващо значение в борбата срещу Русия.

"Разчитаме на вашата постоянна подкрепа, че ще останете с нас рамо до рамо", каза украинският президент.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че неговата легитимност е призната и определена от украинския народ, и разкритикува руския си колега Владимир Путин за това, че я оспорва, предаде Ройтерс.

"Легитимността на президента Зеленски е призната от народа на Украйна ... Нашият народ е свободен. Легитимността на Путин е призната само от другаря Путин", каза украинският президент на съвместна пресконференция в Париж с френския си колега Еманюел Макрон.

Президентските избори в Украйна трябваше да се произведат тази пролет след изтичането на петгодишния мандат на Зеленски.

След началото на руската инвазия през февруари 2022 г. обаче в Украйна беше въведено военно положение, което забранява произвеждането на избори във военно време. Според украинската конституция президентът ще изпълнява правомощията си до избирането на нов държавен глава.

Путин няколко пъти заяви, че Зеленски е нелегитимен, след като през май петгодишния му мандат изтече.

Западните лидери не поставят под съмнение легитимността на Зеленски, а социолозите казват, че съществува консенсус сред украинците, че той трябва да остане на поста си до края на войната, посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: Джо БайдънЗеленски
Още от Спонсорирани публикации
Отслабването – лесно и приятно с Bactology
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 седмици
Хегемонът е на предсмэртния си одър. Извинява се с надеждата да бъдат опростени греховете му, че затри украинската нация.
93
2
 
2
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 седмици
Приресняваме се *** козяк да не спечели Тръмп, но ще въртим , както винаги е било
92
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
да отстъпва поста на председателя на парламента както е по конституция, да върви в някоя офшорна страна и да престане да ни занимава с изпълненията си
91
1
 
8
 
! Отговори
Cpt. William Lynch преди 3 седмици
Сашко Попчето подложката на Галка от посолството днес е на стероиди да бълва жалки словоблудства по поръчка! Платили са му предизборно!
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И кво му е казал, ох ама извинявай, че те онодах.
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НСе е легитимен. За това си има конституция и един от тарасовците-адвокат го обясни много конкретно и ясно. Конституцията не може да се тълкув произволно. Зеля, ти не си президент, обърнал ли си се към конституционния съд да се произнесе? Кой си ти, всъщност в момента? Дори вие имате конституционен съд при цялото си беззаконие.
88
1
 
11
 
! Отговори
ТРЪМП 2024 преди 3 седмици
Евролиберастията приключва тази година!
87
1
 
9
 
! Отговори
Цикъл преди 3 седмици
Байдън се извини, после се напъна и напълни памперса, после пак се извини, после започна отначало!
86
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Той се извинил,ама знае ли кой,е къде е Украйна или е чел текста ,който са му дали.А дали Зеленски е легитимен президент при положение,че отмени изборите още преди да му изтече мандата.Обаче видиш ли в тоталитарна Русия поне ,както ни я представят избори имаше ,а в Украйна,която уж се бори за демокрацията такива нямаше.Май има нещо сбъркано в тая демокрация дето ни я представят или някой не знае значението,кое е демокрация
85
1
 
9
 
! Отговори
Деменцията Байдън преди 3 седмици
стана президент на САЩ с манипулации и измами...............истинският президент на САЩ е Доналд Тръмп!!!
84
1
 
15
 
! Отговори
да бе преди 3 седмици
Путин е избран от руския народ, а на зеления наркоман Зеленски му изтече мандата и той си ена поста президент, без избори!!
83
2
 
5
 
! Отговори
дай преди 3 седмици
Както казват по нашия край на такива стиснати старчета - дърта пенюга
82
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
225 млн му се откъснали от сърцето на Байдън. За такава непростима обида, трябват много повече извинения.
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 22, ама Украйна окупирана ли е, Киев или Лвов, дори Одеса не е окупирана, така че не ги сравнявай с окупирана от хитлеристите Полша или Франция, в окупираните райони бяха проведени избори, защо зеленски не се кандидатира там да се пребори с Путин, то не бяха урни заливани с боя за анулиране на бюлетините, опожаряване на секции, но избори бяха проведени, кой му пречи на зеленски, в Киев няма руски войски, спокойно си идват на посещение разни делегации и политици от висшия ешелон на властта
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нито Байдън е легитимен, нито Зеленски. На изборите с победител Байдън бяха "гласували" и от оня свят, доказано. Фалшификациите бяха в огромно мащаби.
79
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Това е западната "демокрация". Когато над 70 процента от хората са гласували за Владимир Путин, това не е демократично. Когато един диктатор отмени изборите и наруши конституцията на държавата си, това е демократично. Както беше казал един американски политик - "Демокрация не означава волята на народа, а волята на американския народ".
78
1
 
6
 
! Отговори
Бирата преди 3 седмици
Путин е избран от 87% при 75% избирателна активност,което прави одобрение от 65,25%,а Великият Зеленски при 0% избирателна активност е одобрен от 100% .Математиката в случая не е вярна,тъй като според нея всяко число умножено по нула е нула.Вярно е написаното,че Зеленски е подкрепен от цялото население,Путин само от себе си Ха,ха,ха!
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Майната и на Демокрацията,щом е срещу интересите нu.И Байдън се увлече по Нюлънд.(Майната и на Украйна)
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къде му е " бронежилетката " на тоя Циркаджия??-:)Или цирка е към краят си?!-:)
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доживяхме хегемона да се извинява на просрочен нелегитимник. Байдън да седне....във въздуха. Гледахте ли как се нагъзи да търси стол и доктор Джил изпадна в ужас и нещо му деуднеше през шепичка-недей така,скъпи. Няма стол, ще паднеш.

Спонсорирани публикации