Байдън се извини на Зеленски, легитимен ли е украинският президент?

Легитимността на Путин е призната само от другаря Путин
164
Байдън се извини на Зеленски, легитимен ли е украинският президент?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън се извини на своя украински колега Володимир Зеленски за забавянето на военната помощ за Украйна и обеща допълнителни 225 млн. долара.

Двамата лидери се срещнаха за разговори в Париж, ден след като и двамата присъстваха на честванията на 80-годишнината от десанта в Нормандия, в Северна Франция, съобщи Би Би Си.

Министерството на отбраната на САЩ заяви, че новият пакет от помощи ще включва боеприпаси и зенитни ракети.

"Съединените щати ще бъдат с вас. Вие не се огънахте. Не сте отстъпили изобщо. Продължавате да се борите по начин, който е просто забележителен", каза Байдън.

В отговор Зеленски подчерта значението на отношенията на страната му със САЩ, като заяви, че те са от решаващо значение в борбата срещу Русия.

"Разчитаме на вашата постоянна подкрепа, че ще останете с нас рамо до рамо", каза украинският президент.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че неговата легитимност е призната и определена от украинския народ, и разкритикува руския си колега Владимир Путин за това, че я оспорва, предаде Ройтерс.

"Легитимността на президента Зеленски е призната от народа на Украйна ... Нашият народ е свободен. Легитимността на Путин е призната само от другаря Путин", каза украинският президент на съвместна пресконференция в Париж с френския си колега Еманюел Макрон.

Президентските избори в Украйна трябваше да се произведат тази пролет след изтичането на петгодишния мандат на Зеленски.

След началото на руската инвазия през февруари 2022 г. обаче в Украйна беше въведено военно положение, което забранява произвеждането на избори във военно време. Според украинската конституция президентът ще изпълнява правомощията си до избирането на нов държавен глава.

Путин няколко пъти заяви, че Зеленски е нелегитимен, след като през май петгодишния му мандат изтече.

Западните лидери не поставят под съмнение легитимността на Зеленски, а социолозите казват, че съществува консенсус сред украинците, че той трябва да остане на поста си до края на войната, посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: Джо БайдънЗеленски
Още от Спонсорирани публикации
Отслабването – лесно и приятно с Bactology
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 50, Кой цивилизован свят, който изби 2.5млн иракчани, 300 000 афганистанци? Или който метна бомбите над Хирошима, или може би цивилизования свят, който изгаряше комунисти, евреи и *** в газовите камери? Или цивилизованото робство или цивилизования трансхуманизъм? Цивилизацията която режеше ръце на негърчета, защото не са изпълнили нормата в Конго? Или цивилизацията на инквизицията. Или някоя по-сървеменна цивилизация, която уби над 35 000 палестинци. Ако това ти е цивилизацията, пикая на н
33
2
 
13
 
! Отговори
Галя до 50 преди 3 седмици
А така, моето момче, дръж фронта! Този месец ще позабавим плащанията, че доста се изръсихме за прайда, но пред юли ще си получиш центовете.
32
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Целият цивилизован свят е с Украйна! С Русия са някои от най-пропадналите режими. в света Кр аставите магарета през десет баира се надушват.
31
3
 
24
 
! Отговори
Байдън да преди 3 седмици
...се извини на украинските майки, чиито синове ще избива до последния украинец.
30
3
 
25
 
! Отговори
Не е легитимен! преди 3 седмици
От 21 май 2024 Зеленски е никой. Наистина и преди тази дата си беше нищожество, но оттогава вече официално е нелегитимен представител на Украйна.
29
0
 
16
 
! Отговори
ПЕТKO KATЪPA преди 3 седмици
Бидона и той може да обяви военно положение и да си остане президент lifetime! Ако успее да принуди РФ да използва тактическо ядрено оръжие и е готов!
28
2
 
24
 
! Отговори
Не е това преди 3 седмици
НИКОЙ не иска да заеме мястото на Зеле, защото знае какви ядове и унижение го чакат. Ще ,не ще, Зелката ще си извърви пътя от белото до бесилката.
27
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами той Путин май не е много..
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Заемите, които мисир ките наричат помощи, вече се дават с пинсета. САЩ са имали изискване за тези заеми, призивната възраст да се свали до 18г, скоро в радата гласуваха 21-25г да хващат автоматите, затова хиената Байдън хвърля подаяния на Зеленски, защото украинците трябва да бъдат лишени от бъдеще, славяните не са нужни на САЩ. Бахдън скоро каза за какво воюват в Украйна - ако Украйна загубят влиянието им в Източна Европа щяло да се загуби, няма вече покупки на самолети реактори и други ***
25
1
 
13
 
! Отговори
Хи хи до 30 преди 3 седмици
А ти къв си да казваш кви са изборите в Русия ?? Никой не те е питал, и никой не го интересува кво казваш. А ти може да си някой Диктатор !
24
20
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 3 седмици
Зеленски поне е млад и не си бие ботокс по лицето като Путин
23
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Хи хи, в Русия се прави ПАРОДИЯ на избори, и Русия не е нападната държава, а тя е агресора!
22
4
 
12
 
! Отговори
Хи хи преди 3 седмици
А в Русия как направиха избори, тя не е ли във война ?? Или само укрия е във война, неизвестно с кого ! Щото Русия не е във война !
21
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В окупирани Полша, Франция, Чехословакия, че и дори в самия СССР, през Втората световна война, има ли избори??? Чакам отговор копейки? Или ще се покриете като л-а-***, каквито всъщност сте!
20
4
 
8
 
! Отговори
A Хуйллото преди 3 седмици
Легитимен ли е като сам се явява на избори
19
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А легитиммно ли е дъртото г0вн0 Путин, който не допусна до изборите почти всички кандидати, освен няколко казионни, а гласовете се броят от изцяло негови хора! Изборите на Путин ще му ги правят в Ада, като го наврат в котела
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как върви руският наступ към Вовчанск?
17
5
 
17
 
! Отговори
Ceci_ преди 3 седмици
И щом е признат от народа на украйна - естествено нужда от избори няма. А сега да си спомним с какви лозунги дойде този кървав клоун-измамник
16
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дали е легитимен се питат само в про-руски сайтове като този! Няма в историята нападната държава, в която да се провеждат избори! В България в периода 1915 - 1918г. и 1941 - 1944г. има ли избори???
15
3
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 3 седмици
Ама направи си един чекинг на левите диоди.

Спонсорирани публикации