Брендо се върнал в България още преди две години?

4 пъти подавал молба до влезе в затвора
Обновена: 25 юни 2024 07:18 | 25 юни 2024 07:00, Нели Христова
64
Брендо се върнал в България още преди две години?
Снимка: БГНЕС

Евелин Банев - Брендо неочаквано се предаде и вече е в затвора. Така най-сетне той ще излежи 6-годишна присъда за "пране на пари", постановена още през 2018 година у нас. Банев се издирва от 2018 година с червена бюлетина на Интерпол. Има три присъди. Освен тази у нас, той е осъден още в Румъния на 10 години и в Италия на 20 години затвор за трафик на кокаин. Брендо стана известен с прозвището "кокаинов крал".

Защо той се предаде доброволно след шест години международно издирване?

На този етап категоричен отговор на този въпрос няма. Има версии, които са с висока степен на вероятност. Първата, че издирван от три държави България, Италия и Румъния - Брендо рискува да бъде задържан във всеки един момент. Ако бъде предаден първо на Италия, тогава ще трябва първо там да излежи 20-годишната си присъда, а след това тези в Румъния и у нас, или общо 36 години. А сега може да иска обединяване на присъдите и да му бъде определено едно общо наказание, което да се равнява на най-голямата присъда - т.е. общо 20 години.

Не трябва да се пренебрегва обаче и една друга версия. След като в период от година са задържани от властите във Франция, Белгия, Ирландия и България над 2 тона кокаин, за което количество има данни, че е отговорен Брендо, неговият живот да виси на косъм и затворът да е най-сигурното място, където Банев може да оцелее.

Не е изключена версията Евелин Банев да се е завърнал в страната преди повече от две години и по въздух, съобщават от БНТ. Източници на медията припомниха, че през юни 2022 година малък самолет "Пайпър", ниско летящ, навлезе във въздушното ни пространство, презареди край Видин и кацна между Търговище и Шумен. Тогава стана ясно, че литовецът Брониус Заронскис е продал машината на украинци седмица преди полета до България.

Точно 4 пъти Евелин Банев - Брендо, е пускал молби до Софийския градски съд да влезе в затвора през последните 2 години, но магистратите са отказвали да гледат молбата му по разни причини, пишат от “24 часа”.

Във всички свои молби обявеният за “кокаиновкрал”, настоявал да се признаят присъдите му от Италия и Румъния, за да ги излежи у нас заедно с българската. А след неуспеха това да се случи официално, Брендо се появи на собствен ход пред Софийския затвор. Понапълнял, но усмихнат, с огромен сак на рамо, търпеливо изчака на входа, за да го приемат. Пред репортер на “Флагман”, изданието поканено да отрази този паметен миг, споделя уверено, че знае какво прави, но без повече коментари. Така за пореден път Брендо изненада всички служби, които го издирват с червена бюлетина в Интерпол от 2018 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от За да се разбираме
Уроци, на които ни учи провалената връзка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
11
 
! Отговори
TEAM SRETAN преди 5 дни
КОГАТО СРЕТАН ЙОСИЧ ДЕКОМУНИЗИРА БОЙКО БОРИСОВ ВРАГЪТ НА НАРОДА!ПРАЗНЕНСТВАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖЪТ 3ДЕНА КАТО НА НОВА ГОДИНА!ХВАЛА ВЕЛИКА СРБИЯ!
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Те партньорите му в бизнеса са леееко във властта от изборите насам. Човека си отива на хотел за малко докато го поизперат :)
16
4
 
21
 
! Отговори
Готов е преди 5 дни
За министър прецедател на България
15
0
 
13
 
! Отговори
Майтапчията преди 5 дни
До Анонимен 11 Да не би пък да има връзки? Или се ползва с някакви привилегии? Ето затова ще ни сочат по света като пример за корупция! И в пандиза човек не може да се уреди да влезе, ако няма кой да се застъпи за него и все някой връзкар ще успее да го пререди!
14
0
 
18
 
! Отговори
Брендо иска преди 5 дни
У затвора но Нотариусатурата не Дава
13
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Две години чака Трите власти да му позволят да влезе в затвора. Те му казват: Ще чакаш.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ти да видиш!
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И как така направо го приемат в пандиза без молба и ред, без да се реди на опашката. Това да не е рецепцията в хотела. Без записване, без чакане и губене на време....изтървана работа.
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И Пепи Еврото обикаля някъде немил-недраг и иска да го пуснат в затвора, но българските власти не му дават. Издирват го с други цели.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И какъв е проблемът да се мине свободно и безпроблемно през границата....Смехории и измишльотини.
8
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Представяте ли си киячето на портала на пандиза колко е зле,щом издирван с червена бюлетина е отишъл да се предаде и влезе в затвора,а то му казало,ааа то така не може има си ред и начин и си влязъл да пита титаните на мисълта в зандана какво да правят, докато най-издирваният си чака чинно пред портала,да влезе вътре. Смях голям.
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Един разграден двор....в който всеки може да си прави, каквото си иска.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Нашите власти нямаше да го пуснат да влезе в България, ако го бяха хванали на границата. Затова шансът е сам да преодолее българските власти и границите, за да ги постави пред свършен факт пред медиите и да го пуснат да влезе в затвора.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тоя като се върнал българия с най малка присъда ,да си лежи присъдата що не пробва да,се върне в Италия за 20 г.затвор ,или той вече тук се разбрал с който трябва ,че ще лежи 2..3 г ))(
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Той няма да лежи в български затвор. Той ще се укрива в български затвор от приятелите, румънците и италианците. "У дома и трите власти помагат на Брендо" - казва Народа.
3
0
 
13
 
! Отговори
Кирилка Каролайн преди 5 дни
На тази снимка, прилича на бай Иван!
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ухилен ухилянт,който е решил,че по-добре да ходи в затвора отколкото на фронта.По паспорт си е украински гражданин ама не е луд да се бие за рейтинга на изкукалия дърт Бай Дрън.Може да са му направили реклама,че тук в България Перат и Препират такива като него и после стават депутати хаха.
1
3
 
29
 
! Отговори
Брендо преди 5 дни
Направи ушев за позор