Полски генерал: Орбан е готов да участва в подялбата на Украйна

Унгарският премиер прескачал Запада в преговорите с Путин
11 юли 2024 07:00, Петър Бойчев
111
Полски генерал: Орбан е готов да участва в подялбата на Украйна
Снимка БГНЕС

Политиката на министър-председателя на Унгария Виктор Орбан спрямо Русия може да се обясни с факта, че той е готов да участва в подялба на Украйна, пише полският генерал в оставка Валдемар Скшипчак в статия за изданието Wprost.

Според генерала Орбан за пореден път е показал както на НАТО, така и на Европейския съюз, че е способен да създава и провежда собствена политика, опитвайки се да стане посредник между Киев и Москва.

"Той поема тази роля, въпреки че не представлява никого, освен себе си. С това действие той нанася много щети. Първо, това показва на Путин, че коалицията, подкрепяща Украйна, не е силен монолит. Второ, с действията си той насочва вниманието на всички подписали швейцарското споразумение, че има и друг път към мира. Не непременно със Запада“, коментира Скшипчак.

Бившият командир на полските сухопътни сили прогнозира, че "с течение на времето Орбан ще иска да създаде алтернативна на Запада група от страни, които да застанат на страната на Путин в битката за мир и всъщност да приемат условията му с цената на прекратяване на огъня“, уверен е военният на Варшава.

"Това вероятно е намерението на Орбан, съгласувано с Путин. На какво разчита премиерът на Унгария?“, пита полският генерал и дава отговаря: "Той с удоволствие би участвал в подялба на Украйна“, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Само коментарът на 66 е верен.Другото е миражи на платен рушки трошляк.
74
6
 
16
 
! Отговори
Дрт Пъън преди 1 месец
Ами че ТОВА е гениално. Поляците са подли душички. Тия които познават историята ще си спомнят за Данциг и как дори и под протекцията на ОН / тогавашното ООН / поляците си присвоиха населения с 98% немско население град Данциг и целия район като избиха и прогониха немското население. Не случайно Хитлер толкова ги е мразил. А сега под предлог че "другите" искат украинска земя , ще си отделят и за тях от украинската територия , щото да я пазят от руска агресия ... Браво бе !
73
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че кой не е готов? И аз съм готов да ми дадат някой друг декар хахаха
72
12
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Вече съм сигурен, че тези двамата от снимката си бъpкaт по дyпкитe :))) Пияният Медвед е дълбоко покрусен и се скри, плачейки в бърлогата си. Затова не го виждаме често напоследък да се появява и да мятка атоми наляво и надясно :)))
71
4
 
15
 
! Отговори
СмЕх преди 1 месец
Точно поляците да внушават такива глупости, когато голяма част от населението на Украйна е полско, а, украинците са избили над 120 хиляди поляци през втората световна война. Ако някой, друг, освен Русия вземе територия от Украйна, това ще е точно Полша.
70
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странно е, че при тези обстоятелства Полша потдържа Украйна, също като японците. САЩ им унищожиха 2 града с практически цялото население, а те ги посрещат всяка година на този ден, и им благодарят. Как може така да се самоунижават и поляците и японците - Незнам!
69
2
 
15
 
! Отговори
Да бе преди 1 месец
А паляците нямат ли апетити към цялата западна Окрайна Лвов и т.н.,че плещи глупости тоя пенсионер!
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да му е честит на този полски генерал днесшният "празник". За младите необразовани и дежурните платени - Днес е годишнина от Валинското клане, в което фашистите Бандера и Шухевич са избили и изклали направо обезлюдили повече от 150 полски населени места. Без значение - Новородени, старци, жени, мъже, болни, здрави... Просто геноцид, сравним единственно с това, което Натаняху извършва в момента в Газа. Това са същите Бандера и Шухевич, на които Наркоса кръщава сега улици и площади!
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 52Не паметта на унгарците е къса, а на теб познанията са ограничени. Я виж 56 та кой стои начело на Съюз на Съветските Социалистически Републики? Хрошчов драги!!!! Украинец драги!!!!
66
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До AAACCCКакво окупират? Територии с преобладаващо руско население от векове. Още преди войната известна американска социологическа агенция проведе проучване. В четирите области, дето Путин ги иска, 60% са за присъединяване към Русия!!!! Да не забравяме, че преди преврата властта бе в етнически руснак президент и руска етническа партия!!! Забраниха на руснаците майчиния език и им пуснаха неонациски формирования да ги малтретират. После "защо"!
65
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Под компетентното ръководство на некадърника малка Унгария тръгна назад. Какво ли щеше да е, ако имаше повече земя и поданици? По-зле от Блатная. Оправил себе си, другите тръгнал да "спасява". Поредният мегаломан.
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, нека си мечтае. Мечтите са безплатни.
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лаком г.з глава затрива.
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде бе! А полски военни на фона на карта на Полша с Лвов вътре? А! Словаци, унгарци и руснаци да си вземат териториите с преобладаващи население от техните етноси. Па укрите са въвят в ЕС и НАТО. С тази корупция, паравоенни формирования и незачитане правата на малцинствата са добре дошли.
61
3
 
7
 
! Отговори
До AAACCC преди 1 месец
Не знам какво точат поляците, но руснаците в момента са окупирали Украйна.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щпто Полша хич не е. Но ще чака-първо ядат победителите, за хиените-каквото остане.
59
4
 
13
 
! Отговори
AAACCC преди 1 месец
Те и поляците отдавна точат зъби за Львовска област, но няма да ги огрее
58
3
 
11
 
! Отговори
! преди 1 месец
Що не! Хамериканците ще участват в подялбата без да имат хора на терен, а унгарците да не си защитят своите хора ли? Да се поделя Окрайна и да се приключва с мъката
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки ще вземе това, което рашките дадат. Наготово баница не се дели. След някой друг месец ще се проясни...
56
3
 
10
 
! Отговори
Д преди 1 месец
Всички съседи на Украйна са готови за това,преди година Полша разпространи карта на "нова украйна"