Захарова: Атака срещу Тръмп е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза"

Китай също реагира на стрелбата срещу Тръмп
Обновена: 14 юли 2024 14:50 | 14 юли 2024 14:35, Красимир Ангелов
268
Захарова: Атака срещу Тръмп е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза"
Снимка: БГНЕС

Китайският президент Си Цзинпин изрази съжалението си във връзка със стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, заяви китайското Министерство на външните работи, цитирано от ДПА.

Китай "е обезпокоен от стрелбата", се казва още в изявление на министерството.

Реакцията на Москва бе по-приглушена, отбелязва ДПА.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че опитът за убийство е последица от "политиката на Вашингтон за разпалване на омраза".

“Съединените щати трябва да направят равносметка на политиките си по отношение на политически опоненти, държави и народи”, заяви Захарова. САЩ трябва да се съсредоточат върху вътрешнополитическите си проблеми, вместо да доставят оръжия на Украйна, каза още тя, цитирана от БТА.

Кремъл осъжда проявите на насилие в политическата борба в контекста на нападението срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, каза и говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Русия винаги е осъждала и сега също осъждаме категорично всякакви прояви на насилие в хода на политическата борба", посочи говорителят на Кремъл. Настоящата власт в САЩ създаде атмосфера на насилие, с която е свързан и опитът за убийство на кандидата за президент на страната Доналд Тръмп, добави Песков.

"Ние изобщо не вярваме, че опитът за ликвидиране на Тръмп е организиран от сегашното правителство, но атмосферата, която беше създадена от тази администрация в хода на политическата борба, атмосферата около кандидата Тръмп, именно тези са нещата, които провокираха това, с което Америка се сблъсква днес", заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Кремъл изрази съболезнованията си за жертвите на нападението, но добави, че руският президент Путин не планира да разговаря с Тръмп.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп оцеля при стрелба, открита вчера по време на предизборен митинг в град Бътлър в щата Пенсилвания.

Тръмп, който ще бъде кандидат на Републиканската партия на президентските избори през ноември, бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет Сървис. В резултат на стрелбата загина човек, взел участие в митинга, а още двама бяха ранени.

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ пое случая и каза, че става дума за опит за убийство. Двадесетгодишният нападател бе убит от агенти на Сикрет Сървис секунди след като произведе няколко изстрела с автомат на митинга на Тръмп.

Държавни глави и правителствени ръководители от цял свят осъдиха покушението срещу бившия американски президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди два дни в София си отворих прозореца. Видях Луната. Луната се смееше! Тоя от горния етаж хвърлял през прозореца развалени домати. Един домат ме цапардоса по чутората и бях два дена готов в парламента за дебат. Вчера в София си отворих пак прозореца. Видях Луната. Луната се смееше! Тоя от горния етаж хвърли през прозореца развалени картофи. Един картоф ме цапардоса по чутората и сега за бой съм готов!
193
5
 
20
 
! Отговори
Разсмян преди 1 месец
"Русия винаги е осъждала и сега също осъждаме категорично всякакви прояви на насилие в хода на политическата борба", посочи говорителят на Кремъл.АААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААХАХАХАХА
192
9
 
19
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 1 месец
ВИЕ РУСНАЦИТЕ СТЕ НАЙ ДОЛНАТА ПАСМИНА В СВЕТА ДОЛНИ СТРАХЛИВЦИ.
191
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 195. Прав си. И са по влажни!
190
3
 
16
 
! Отговори
до 186 преди 1 месец
Надуваемите кукли са по-секси.
189
3
 
16
 
! Отговори
Ганди преди 1 месец
Мдааа , не са като Вовата, при него празно няма трийсет и девет олигарси се самоубиха които не искаха да дават пари за войната,Навални, Пригожин и бая още народ
188
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Sorry, 191 е изтрит, за радост
187
8
 
5
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Целта на Тръмп да го короноват като император на Щатите . Всъщност републиканците са превзети от него и умират от страх, че ще загубят изборите , но това което чака държавата след изборите ще въвлече света небивал хаос и страдание , включително и за нас . Не разбирам как българите се радват на един клоун , насаждащ омраза и разделение . За тези които не познават американската действителност отвътре Тръмп им изглежда като герой, но той е толкова низка и долна личност .
186
2
 
2
 
! Отговори
до 191 преди 1 месец
Появи се екстремист :) Бъдете внимателни!
185
9
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Тръмп е държан на каишка от Путин . Разузнаването има информация , че преди време Тръмп е записан в хотел в Москва да участва в оргия и записите се държат от Путин т.н. меден капан . Затова той декларира приятелски връзки , но всъщност е зависим. Путин няма сметка да ликвидира Тръмп, защото очаква от него да отмени санкциите , което е жизнено важно за руснаците . Американците си избират един мошенник, лъжец и нарцис , зависим от неприятелска държава .
184
6
 
8
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 1 месец
Вие руснаците трябва да желаете ТРЬМП . ТОЙ НЕ Е ВОЕННО ЛЮБЕЦ ТОЙ НЕ ОБИЧА ВОЙНИТЕ-. ТОЙ ОБИЧА ЖИВОТА .ДО КАТО В СРАВНЕНИЕ С ПТИИН АГРЕСОРА Е ВЕЛИК МИРОТВОРЕЦ.
183
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другарката няма да се откаже от своята мисия (докато е вярна на Путин).
182
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 183. За мен Захарова е много секси. Почти колкото надуваема кукла.
181
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мили деца, ако искате да видите лице, излъчващо любов и доброта, не гледайте заплашителната снимка на тази лекичка. Разминаването между думи и дела е обект на невербалната комуникация, мили деца. Леличката от снимката е нещастна леличка, затова е станала хейтърка.
180
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Захарова, децата които убивате в Украина какво разпалваха, та да заслужат агресията на Русия?
179
2
 
11
 
! Отговори
Медведев на 3 по 200 преди 1 месец
Добре че сме руснаците, за да разпалваме ядрена любов и да бомбардираме цивилните с любовь!
178
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички осъждат насилието с изключение на Русия. Защо - защото както се ви да, те смятат че насилието е оправдано, когато си го заслужиш. Как се преценява кой е заслужил е отделен въпрос.
177
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин трябва да смени Захарова със секси мацка, която да се харесва повече на Target-a (наивните читатели)
176
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Таа пък намерила кво да каже. Да си гледат азията там и въобще да не ни занимават. Оня песковия и медведа днес няма ли пак да заплашат европейските столици?
175
10
 
7
 
! Отговори
КуКлус преди 1 месец
Президентът на "миротворците" САЩ ....зове за елиминирането на Доланд Тръмп ( единствения президент на САЩ който не разпали нито една война и директно е ясно че ще спре това клане в Украйна ) не трябва ли да бъде разследван ? Колко чипа има в кухата си кратуна и какви миротворци щом се бори ЗА войната ? Пада по стълби ...бърка Путин със Зеленски ....бърка Украйна с Иран ....здрависва се с призраци ...ае мазало !

Спонсорирани публикации