Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс

Списание Compact бе забранено, имаше и обиски
17 юли 2024 13:15, Петър Бойчев
450
 Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс
Снимка БГНЕС

Германската цензура от настоящия период е сравнима с времето на министъра на пропагандата на Германия Йозеф Гьобелс. Това заяви пред руска медия официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя коментира изявлението на източника на агенцията, че забраната на списание Compact в Германия и съответните обиски са свързани с публикуваното интервю с нея.

„Това беше разговор без съкращения и цензура от журналист на Compact. Очевидно този формат е забранен в Германия от сегашния период, който е сравним с времето на Гьобелс насоките на две хиляди двадесет и четвърти райх", отбеляза дипломатът.

„Чудя се дали този информационен вандализъм ще бъде забелязан в ОССЕ, която беше поставена в задънена улица от американците, или в ЮНЕСКО?“ Между другото, имаше много коментари, включително в германските медии, критикуващи ответните стъпки на Русия за блокиране на медиите на ЕС/НАТО заради забраната на руските публикации в Западна Европа.

Всички пренебрегнаха, че нашите мерки са ответни, така че сега Германия забрани собствените си медии, естествено, без никакви ответни мерки , просто като акт на насилие срещу журналисти, които търсят достоверна информация. Как ще реагират германските журналисти и медиите в страните от ЕС?“

Интервю със Захарова е публикувано в Compact на 13 юли. Преди това обаче шефът на германското министерство на вътрешните работи Нанси Фезер забрани това списание и бяха извършени претърсвания в помещенията на изданието и в други обекти.

„Връзката е очевидна“, каза източник на руската медия., „Имаше съответен материал – интервю със Захарова, в което тя призоваваше германците да не отиват в Русия, а да спасят Германия, като останат в страната си“.

Преди интервюто журналистът на изданието отбеляза, че основните медии в Германия след началото на специалната военна операция „не могат“ да правят повече интервюта със Захарова и този разговор е първият от 2022 г. насам в германските медии.

В заповедта на германското министерство на вътрешните работи за забраната се посочва, че списанието, ръководено от известния немски публицист Юрген Елзасер, е насочено срещу конституционния ред на Федерална република Германия. При обиските са иззети документация, носители и оборотни средства, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
7
 
14
 
! Отговори
Bravo преди 1 месец
Чист фашизъм, просто и ясно.....
327
7
 
21
 
! Отговори
Хайл Путин преди 1 месец
В Русия как е
326
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А др Захарова какво ще каже за др Сталин неговата рожба ГУЛАГ и над 30 000 000 руснаци превъзпитавани в социалистически норми 1921г/1989г и 20% загинали от превъзпитание, а какво ще каже за това че деца и внуци на Сталин и Брежнев живяха в тоя лош запад, Горбачов се изсели за винаги от Рашистан- върнаха трупа му, а за войната в Афганистан 1979г/1989г налагайки социализъм продължила 10г и загинали над 3 000 000 афганистанци тук влизат и цивилни...
325
3
 
10
 
! Отговори
Хер Флик преди 1 месец
Обикновени гестаповщини, няма място за притеснение
324
17
 
20
 
! Отговори
бай Танас преди 1 месец
Абе тая нема ли кой да я нaклeца? Ама ей тъй, мъжката! Че да спре на мрънка най-подир?
323
3
 
23
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
Мда, демокрацията се постига като се изслушват различните мнения и побеждава най доброто. Другото е прелюдия към диктатура. Българите сме го гледали този филм в различни цветове.
322
8
 
6
 
! Отговори
До хахаха преди 1 месец
Бате, бегай за нови опорки, че тия се много изтъркаха. Освен това никога не са били верни (не и по начина, по който се пробутват от и на умнокрасивото простолюдие). Пък и честно казано малко ме депресират, защото ми показват, че имам и безмозъчни сънародници в много тежка форма. Слава Богу, повечето не са така безмозъчни.
321
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно . Трябва всички руски тролски интервюта да бъдат пресичани още в зародиш. Нашите медии и цензура се справят отлично за сега.
320
24
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 1 месец
То ако кажеш в Русия, че е война а не СВО ще те затворят ама Шекерова се хванала за нейното интервю. Кажи: Аз съм за мир! и пак влизаш в дранголника.
319
18
 
15
 
! Отговори
Боко преди 1 месец
До всички във форума препоръчвам да влязът в ютуб и да напишат ФАРИДА КУРБАНГАЛЕЕВА.Тя е журналистка доста време работила за руския 1канал.Не го препоръчвам на русоробите да не получат удар като разберат от нея какво въобще представлява русия
318
25
 
19
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 месец
Жалка миризлива комунистическа мисирка! Пълен б-к-ук!
317
27
 
14
 
! Отговори
Коко преди 1 месец
Крадеца вика Дръжте Крадеца,Захарова,има Гьобелс и това сте Вие,припомнете си Приказката за щъркела,дето сменил 10 гнезда и все му миришели,а после причината се оказала в неговото дюте...Какво значеше всшата РФ-Робовладелство и Фашизъм?
316
23
 
21
 
! Отговори
Xax преди 1 месец
Че те Пугачова и Каспаров си ги обявиха за шпиони...Хората избягаха от Русия заради постовв във фб. Да не говорим , че и в затвора могат да ги вкарат...., каква свобода на словото само
315
11
 
32
 
! Отговори
Асен преди 1 месец
Просто Германия вече не е на Германците. Тя е на ***. А вече и на ***. Това ще се случи с всяка държава от ЕС. То вече се случва. Франция, Англия, фрашкани с мюсюлмани.Истината е че след провала си да завладее света през средновековието,полумесецът набираше сила като за него не се говореше нищо и по никакъв повод,а се говореше само и единствено за злите нацисти. Все едно нацистите са единственото зло на света. А пет вековното османско робство не е нищо. Него даже не го е имало.
314
23
 
11
 
! Отговори
Супер преди 1 месец
Еми много ясно, няма как да се бориш с такъв режим с демократични методи.... Навални е жив пример затова...
313
13
 
45
 
! Отговори
Desi преди 1 месец
И аз искам до попитам,защо в 21в.ни се налага пропаганда и мнение. Нали живеем в демокрация. Нека чуем мнението на всички. Ако Путин е диктатор,който налага инакво мислене на руснаците,с какво Европа и нейните управляващи са по добри?
312
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В европейският парламент са призовали за бойкот на Орбан, еврогеювете *** на умрело в последните си месеци преди встъпване на Тръмп на власт като световен лидер. Тръмп и Орбан са приятели с топки и ще променят играта в европарламента като премахнат тоалетните за мъже и жени и оставят само унисекс тоалетни с кабинки без врати. Така ще се гарантира прозрачност в политиката на евро депутатите.
311
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя травестит на снимката маша ли е
310
30
 
11
 
! Отговори
Vulgaris Magistralis преди 1 месец
Западът не усеща Русия като страшен, силен и решителен враг, с който трябва да внимава. Усеща я като въоръжен пиян клошар, който е твърде деградирал, за да носи отговорност за каквото и да е. Не е опасна държава с мощен ядрен потенциал, а пропаднала територия собственост на някакъв застарял феодал, който се мисли за Чингиз Хан, но има ядрено оръжие.
309
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Медведа е гей трансджендър. Е поне Урсус латинското му название но руска им работа бетер ромска....ч

Спонсорирани публикации