Гуцанов: Разпадът на държавността взема вече своите жертви

Купуваме самолети на хартия и ги чакаме шеста година, каза детупатът
13 сеп 2024 21:50, Анисия Иванова
50
Гуцанов: Разпадът на държавността взема вече своите жертви
Снимка: БГНЕС

Разпадът на държавността взема вече своите жертви, коментира в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на "БСП за България", инцидента с самолета L– 39 ZA край Трета авиобаза в Граф Игнатиево. Депутатът изказа съболезнования на близките на загиналите български офицери.

Това е поредният инцидент, 2021 г. беше край Шабла с МиГ-29 по време на нощно учение, 2017 г. с вертолет, припомни той. Тоест разпадът на държавността започва да взема своите жертви, докато ние подаряваме нашето военно оборудване на чужда армия, държава, купуваме самолети на хартия и ги чакаме вече шеста година, купуваме и оборудване прескъпо, също на хартия, и го чакаме, смята Гуцанов.

Да излезе окончателната експертиза, да се види самолетът дали е бил в състоянието, в което е трябвало, тогава може да се говори за конкретния случай, смята председателят на ПГ на "БСП за България", съобщава БТА.

Не е нормално, по думите на Борислав Гуцанов, шеста година платени самолети от българската държава да не идват. Какво да очакваме, след като не превъоръжаваме нашата армия по начин, по който трябва да се случва, коментира депутатът.

Кой и как подписва всички тези договори и защо не се получават българските самолети, кой и защо подписва договорите за машините "Страйкър", като се знае, че също не са най-доброто от това, което може да бъде, коментира Гуцанов в отговор на въпрос какво трябва да се направи, за да се избегнат занапред подобни инциденти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Политика
Шаламанов: Подготовката на пилотите ни е недостатъчна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това е от 35 години. Непрекъснато недофинансиране на армията. Нальот на пилотите под санитарния минимум и липса на натренираност поради липса на средства за гориво и поддържане на техниката. Резултатът е 8000 незаети места в армията и жертви в резултат на летателни произшествия в авиацията.
39
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 3 дни
Грозно е да използваш трагедията за политически дивиденти.Какъв разпад? Катастрофи се случват във ВВС и на най-напредналите държави.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Нинова не успя, но този ще докара БСП под 4%. Напълно нелепа фигура с ретроградно мислене, но и той червен милионер.
37
1
 
3
 
! Отговори
кой да знае преди 3 дни
Тоя инвалид- пардон индивид и мис Бони плачкат като под калъп- що ами да си заработят заплатката- ни ги питай от къде им са милионите- те не са от заплати!
36
1
 
2
 
! Отговори
Ончо Градския преди 3 дни
Комунягата като одъртее винаги се олаква от едно и също.Заден сърбеж.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
За недоставените американски самолети всяка година даваме много милиони за подготовка за използването им, а като дойдат ще си стоят по летищата без да летят и ще даваме милиарди на година заради тях, но за американофилските леkета това са полезни разходи.
34
2
 
3
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 дни
ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО В НАШАТА КОЛОНИЯ.ВСЕКИ НИ КЛАТИ.УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ПРЕСТЪПМИЦИ ЗА 33Г. ОКРАДОХА ВСИЧКО ПОСТИГНАТО С ОГРОНМЕН ТРУД ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.ОТ ЕДНА ДОБРЕ РАЗВИТА СТРАНА ПРОИЗВЕЖДАЩА ОТЛИЧНИ ХРАНИ С ЛЕКА И ТЕЖКА ПРОМИШЛЕНОСТ,ЖИВОТНОВЪДСТВО,СЕЛСКО СТОПАНСТВО,С ДЕСЕТКИ КОМБИНАТИ,СТОТИЦИ ЗАВОДИ И ХИЛЯДИ ФАБРИКИ .КЪДЕ Е ТОВА БОГАТСТВО?ПИТАТЕ ЛИ СЕ СТАДО БЕЗМОЗЪЧНИ ДОБИЧЕТА КОИ НИ ДОВЕДЕ ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ?ТОВА СА ПОЛИТИЦИТЕ ДО ЕДИМ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИПОСТАВЕНИ ОТ САЩ И ЕС.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За нелетящите руски самолети сме дали 4 мириарда лева за ремонти поддръжка и обслужване откакто сме влезнали в НАТО, но за русофилски лekeта като Гуцанов това са порезни разходи.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ей тия хартиени самолети не дават мир на русофилството. Представям си пък като вземат да идват в България хартиените самолети какъв вой на умряло ще нададе русофилтвото.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Наглост и цинизъм!!! Това показваш бе гуцанка! Ако бяхме държава ти още щеше да си в затвора! Крадец и мошеник,какъвто те знаят във Варна!
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Прилича ми много на саботаж, преди тържеството за 20 години България в НАТО. Някой изглежда е искал да помрачи честването и да настрои народа срещу Нато. Някой, който има богат опит как се правят такива саботажи.
29
2
 
5
 
! Отговори
Ибреее... преди 4 дни
Гуци,Гуци,Гуци.....Ели са те вуци..
28
1
 
4
 
! Отговори
Спомням си още.. преди 4 дни
Тя и Приватизацията бе само на хартия,а в държавата не влезе дори и 1/10 от това което беше на книга.Държавата се изкупи със приватизационните книжки на хората,които мутрите им ги иззеха насила.После ББ като изгря на хоризонта,разследването и връщането на най-големите приватизационни сделки за преразглеждане бяха в предизборната му програма.После разбира се ББ се ,,пре-програмира" на 100%.Както се казва на технически език ,,ъпдейтва се".Всички в тая държава е Шменти Капели.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Абе Варна нямате ли свесни хора там бе? Такива като гуцанката , копейката и оня магарешки крадат на поразия и ръсят глупост след глупост
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Държавноста се разпадна заради такива като теб и оня с вдигнатия юмрук,който днеска похвърча малко и се скри!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всичко им е виновно!Държавата си върви, само че се краде доста по малко!Аа ако се избере един да управлява почва се пак наново
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Гуцанов, държавата я няма откак оня вдигна юмрука.
23
3
 
5
 
! Отговори
Ало, гуцката преди 4 дни
Бекапето се разпада , ,,, къде отиваш?
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 10, ами нали за това говорим, платихме а нямаме
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Само нагъл политик ще прави подобни коментари върху една трагедия.