Тръмп прие номинацията, обеща край на нелегалната миграция и войната в Украйна

Прогнозира "невероятна победа" на изборите
19 юли 2024 08:15, Петър Бойчев
104
Тръмп прие номинацията, обеща край на нелегалната миграция и войната в Украйна
Снимка БГНЕС

Доналд Тръмп прие номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ през ноември, предаде Франс прес.

"И така, тази вечер, с вяра и всеотдайност, гордо приемам вашата номинация за президент на Съединените щати", каза Тръмп в реч през последния ден от националния конгрес на републиканците в Милуоки, щата Уисконсин.

Той говори пет дни след като оцеля при опит да бъде убит на предизборен митинг в Пенсилвания.

Тръмп описа случилото се по драматичен начин, отбелязва Ройтерс. "Чух силен свистящ звук и усетих, че нещо ме удари наистина, наистина силно в дясното ми ухо", разказа той, мрачен и с дебела превръзка на ухото. "Казах си: „Уау, какво беше това? Може да е само куршум", допълни Тръмп. "Не трябваше да съм тук тази вечер", продължи той пред препълнената конгресна зала, докато хиляди хора слушаха мълчаливо, предаде Асошиейтед прес.

Тогава множеството изведнъж извика в един глас: "Ти си тук!"

"Кръв се лееше навсякъде, но по някакъв начин се чувствах много сигурен, защото Бог бе на моя страна", допълни той.

На екраните отзад бяха показани снимки на окървавения Тръмп. Тогава той почете паметта на бившия началник в пожарната Кори Комператоре, който бе убит при стрелбата по бившия американски президент, и отдаде дължимото на агентите на Сикрет Сървис, за които каза, че са се намесили бързо.

Тръмп прогнозира, че ще спечели на изборите "невероятна победа", и обеща да бъде президент на "цяла Америка, а не на половината", предаде АФП.

Предстоят "четирите най-хубави години в историята" на САЩ, увери той.

Тръмп се обяви за това "страната (да бъде) спасена от едно провалено и некомпетентно правителство". "При сегашната администрация ние наистина сме една държава в упадък", подчерта бившият президент републиканец, осъждайки инфлацията през последните години, пристигането на мигранти на границата и международните конфликти, за които обвини настоящия стопанин на Белия дом - демократа Джо Байдън, че е отговорен.

Тръмп призова да не се "криминализира опозицията и да не се демонизират политическите разногласия", като отново осъди процесите срещу самия него. Няколко дни след опита да бъде убит, той призова демократите да спрат да го наричат "враг на демокрацията" и на свой ред ги обвини, че "унищожават нашата страна".

Тръмп обеща да сложи край на нелегалната миграция и да завърши строежа на стената по границата с Мексико - един от големите проекти по време на президентския му мандат в периода 2017-2021 г. Ще затворя границата още в първия ден след като стана отново президент на САЩ, даде да се разбере той.

"Нашите противници наследиха един мирен свят, но го превърнаха в планета във война... Вижте тази атака срещу Израел, вижте какво се случва в Украйна", отбеляза Тръмп, визирайки Байдън.

Той нарече "китайски" новия коронавирус, причиняващ болестта ковид.

"Вярвам, че му липсвам", каза Тръмп по адрес на севернокорейския държавен ръководител Ким Чен-ун, с когото се срещна по време на своето управление.

Той обеща да сложи край на войната в Украйна.

Тръмп призова "Хамас" да освободи заложниците, които все още държи. Ако те остават в плен, когато аз встъпя в длъжност, "ще платите много висока цена", отправи предупреждение той към палестинското ислямистко движение.

Милиардерът прие президентската номинация на републиканците на фона на призивите към президента демократ Джо Байдън да се оттегли от надпреварата след слабото си представяне в телевизионните дебати с Тръмп в края на миналия месец. Високопоставен представител на предизборния щаб на Байдън обаче отрече появилите се информации, че президентът възнамерява да се откаже от надпреварата за Белия дом, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 89 Има сила. Има воля. Но няма сила на волята! Може би твоите дробовете са лекарска грешка? Откажи се!
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и аз си обещах да спра с тютюнопушенето, но от 1985 година-казармата и все още пуша. Правих си снимка на белите дробчета- супер са. Но не мразя някой, и политик не съм. Така че правете неща които обичате и не вярвайте на политиците.
84
3
 
2
 
! Отговори
Тръмп десният ли! преди 1 месец
Оставете го този кл..оун, по-добре вижте неговите привърженици у нас и по-специално във форума. Ами всички до един са комунисти, които би трябвало да защитават лявото пространство. А не са и комунисти,но путинизма ги обединява в услуга на кремълските диктатори. Жалки привърженици, осъденият измамник Тръмп никога няма да спечели тези избори. Краят на феодализма е близо...
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Краят на САЩ не може да бъде анулиран. Само забавен
82
2
 
3
 
! Отговори
До 81 преди 1 месец
Естествено, че е полпулист, щял бил да направи ограда на границата с Мексико :) 6 300 км, с пари от Мексико :) А тунелите, как ще ги премахне :) Това не е важно... И направи ли я оградата :) вече дори не споменава за това :) Тези президенти в "демократична" Америка не управляват реално, те са марионетки, да конфликта в Украйна не е от вчера, много дълго е подготвян, много преди 2014 г. Интересите са огромни... А пък ако Русия се разпадне и и превземат ресурсите, ще са щастливи, новите ни братя
81
11
 
2
 
! Отговори
Слава на Украйна! преди 1 месец
Победата на Джоу Байдън е толкова сигурна, че трябва да очакваме нов бунт в сградата на Белия дом от вече осъдения изма..мник Тръмп и избирателите му. Иначе, Слава на Украйна!
80
6
 
8
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Тръмп ще спре милиардите за укрите ,това е сигурно ,но ще ни ги прехвърли и Урсулата ше им дава европейските пари !Няма да има отърване !
79
6
 
9
 
! Отговори
точка преди 1 месец
Не се подарява нещо ,което е твое- зимаш си го! Русия си връща Украйва -елементарно !
78
4
 
2
 
! Отговори
прасчочо преди 1 месец
Доналд Дък. :)
77
5
 
0
 
! Отговори
Всичко е ясно преди 1 месец
Доналд Тръмп е новият президент и се знае още отсега,но той показа ,че прави огромни грешки като миналия мандат.Вижте сега-Тръмп е милиардер,Байдън има сто хиляди долара,значи за мен вторият управлява разумно и мъдро,тъй като,на двата военни конфликта им беше дошло времето и нищо не можеше да ги спре.По времето на Тръмп изгора катедралата Света Богородица,ами короновирусната болест ...........
76
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп беше президент и нито едно от тези неща по негово време не се случи . Нелегална емиграция си имаше и продължава да си има . Войната в Украйна е от 2014 си я имаше и по негово време не е прекъсвала. Най големия популист и ментарджия сред всички американски президенти досега.
75
2
 
10
 
! Отговори
Американец преди 1 месец
Бабо Маро, не знам за какво говориш. От както започна войната плащаме с кинта по- скъп бензин. Тъпата война главно се финансира от американският данъкоплатец. Защо ние трябва да плащаме за това, че на Заленски му се играе на война?
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не може да ви даде това, което Тръмп може да ви обещае!
73
2
 
6
 
! Отговори
Инж+ преди 1 месец
Обещава като кум на ромска сватба. Като всеки популист.
72
5
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
аз на този шут не вярвам нищо няма да спре войната е бизнес и никой няма дапосмее да я прекрати той защо получава милиони от дарители те нали очакватвезвръщаемост не се поддавайте на пропагандата няма безплатен обяд
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига толкоз утра либерализъм. Време е за баланс.
70
0
 
3
 
! Отговори
OLEEE преди 1 месец
GOOOOOOOOOOOOOOOOO
69
3
 
10
 
! Отговори
От Германия преди 1 месец
До НеоПич, много ми е жал за укрите. Ако искаш ще ти пратя няколко паразита да си ги издържаш. Тук в Германия са много. Вече и немците вземаха да се светвах. В началото на СВО всички ме питаха как може да не съм съпричастен към болката им. Сега вече спряха с въпросите. Скоро ще има и ШУТ В ГЪЗЪ
68
4
 
16
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 1 месец
Мачкай сороосогнидите, чичо Дони! Мачкай ги и ги изтребвай до крак като доместос микроби под ръба на тоалетната чиния.
67
2
 
10
 
! Отговори
Кабалчик Талмудов преди 1 месец
Демонократите убиват всеки които им е неудобен - президенти, обикновени хора, деца в Газа..... Нищо не ги спира в сатанинските им щения. Това не са хора . За тях само атом и пречистващ огън от 10 милиона градуса.

Спонсорирани публикации