Викове и освирквания: Скандал се разгоря в редиците на БСП, изгониха Нинова от партията

Пленумът задължил лидерката да назначи Зафиров за председател
1 сеп 2024 15:47, Нели Христова
209
Викове и освирквания: Скандал се разгоря в редиците на БСП, изгониха Нинова от партията
Снимка: БГНЕС

След 8 Корнелия Нинова вече не е член на БСП. Това реши Националният съвет със 105 гласа "за", 16 "против" и 4 "въздържали се".

Заедно с нея изключени от партията са и Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев. Те са гласувани поотделно. И за тях тримата вотът е бил почти същия като за бившата лидерка, като за всеки е имало и прегласуване.

По-рано скандал се разгоря на "Позитано" 20, където заседава Националният съвет на БСП. Пленумът задължил лидерката в оставка Корнелия Нинова да подпише пълномощно на временно изпълняващия функцията председател Атанас Зафиров, с което той да може да представлява партията и да подписва документите й, но тя отказала.

Решението за пълномощното, което Нинова трябва да подпише на Зафиров, било взето със 107 гласа "за", 12 "против" и трима "въздържали се". С него се настоява тя да оттегли пълномощните, които даде за това на Георги Свиленски и Иван Ченчев. Преди седмица лидерката в оставка оттегли подписа си от пълномощното на юристконсултката на партията Аглика Виденова и даде такива на приближените си депутати. Така сега Свиленски и Ченчев са тези, които могат да подадат документите на БСП за участие в изборите и да регистрират кандидат-депутатските листи.

Отказът на Нинова да спази решението на Националния съвет за пълномощното бил посрещнат много бурно, с викове и освирквания, разказаха присъстващи на заседанието.

И тъй като й било напомнено, че сама казва, че държи да се спазва устава, тя обяснила: Според него трябва да бъде избран за временен председател зам.-председател. "Не оспорвам устава и решението на Националния съвет Атанас Зафиров да бъде изпълняващ функциите, така че уставът е спазен. Но уставът не казва на кого да се дава пълномощното", обяснила Нинова отказа си да спази решението на НС за пълномощното и допълнила, че няма доверие на новото ръководство. Но декларирала, че е готова да подпише субсидията, за да няма трусове за партията. Именно заради споровете около това кой представлява БСП, партията не е получила последния транш от държавната субсидия и няма пари дори за заплати в централата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от Политика
Доган останал без ток и интернет в сараите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
1
 
! Отговори
Шиши Кеш преди 1 седмица
Още един злокачествен Тумор е изрязан, но лошото е, че остават разсейките, чийто пипала са се впили дълбоко в държавата и смучат ли смучат народната кръв .
186
0
 
1
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 седмица
Време е госпожа Техноимпексова да бъде изпратена достойно подобаващо с камъни,павета,сопи и храчки на политическото Бунище за век и веков, там, където отдавна я чака нейния патрон - Ай дука от Драгалевци.Амин.
185
0
 
0
 
! Отговори
Бунтата преди 1 седмица
МНОГО КЪСНО Я ГОНИТЕ ТАЗИ ОВЦА!!!!ЕДНО,ЧЕ СЪСИПА ПАРТИЯТА,ВТОРО Е ПОДВОДНИЦА НА БАНКЯНСКИЯ *** И ИЗПЪЛНЯВА НЕГОВИ ЗАПОВЕДИ ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
184
0
 
2
 
! Отговори
Благоев преди 1 седмица
Тая костовиска лицемерна унищожи сто годишна партия...трябва да отговаря..
183
0
 
3
 
! Отговори
Кеф! преди 1 седмица
С една дума обяснено!
182
0
 
1
 
! Отговори
Fi преди 1 седмица
Браво, ама дясната и ръка В. БОГДАНОВА Нови Искър дето с брат и Л.Богданов и мазното петно Р.Богданова къде ?Колко откраднаха тези въшки от Нови Искър и Курило с помощта на *** от общината. Познавам хора, на които пък гейчето Ю.Богданов завлече 16000 и никой не ги пипа, защото са наши партийни другари
181
0
 
4
 
! Отговори
То преди 1 седмица
Не остана "цяла" партия в развъдника за кучета
180
5
 
4
 
! Отговори
Столтенберг преди 1 седмица
Най добре страйкърите да минат през тази прокълната територия и да се приключва с това мизерно племе.
179
4
 
11
 
! Отговори
Чао на другарката! преди 1 седмица
Сега вече Нинова няма вече да се оплаква ,че само демокрацията и е отнела много неща, ето че и собствената и партия сега и отне и то всичко. Въпреки това, аз съм убеден, че през цялото си партийно управление тя тайно работеше за руския шпионин Бойко Борисов- дс-агент Буда.
178
1
 
10
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 седмица
Абе другари може да останете извън Парламента.Тогава пак мандри ли ще обирате.С празни обещания от новите лица няма да стане,с Ролса на Бенчо Бенчев хептен.Др.Нинова поне беше предвидима.
177
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не случайно ДПС се пеше почти по същия начин като БСП. Сега чегъртат и на двете места.
176
0
 
6
 
! Отговори
България трябва преди 1 седмица
Да си внесе работодатели от чужбина и политици тукашните са импотентни креатури на ДС и не стават за нищо!
175
0
 
4
 
! Отговори
Какво пише преди 1 седмица
Тук не е с?Секс клуб?!Явно хората Ке бъркат.
174
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-добре тази партия да не се регистрира!
173
2
 
6
 
! Отговори
RED FLAG преди 1 седмица
БСП отдавна е изчерпана като лява червена партия, трябва нова алтернатива такава партия. Бойко създаде алтернатива на СДС като синя дясна партия и пожъна успех, а СДС се изтече в канала...
172
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ся не разбирам ама май трябва kAпейките и те да реват. Нали тая докара решетников да помогне да изберат кремълската марионетка във властта Зеления Чорап? Или kAпейките сте на директно подчинение на мутрофеева чрез главния Копейкин па и тия ако дадат некой сандвич ше викате и за тех, нали kAпейки?
171
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
иии язък. И след изборите: всички вън. Забравяме ви. Няма липсвате на никокго.
170
1
 
14
 
! Отговори
poto преди 1 седмица
червените хмлери се само изяждат като паяци в буркан,явно малко е останало за крадене
169
2
 
7
 
! Отговори
4 преди 1 седмица
Подаде оставка сама слез крах на изборите!Точка!Не искам ама сега пък искам-дай ми куклата на ти парцалите!Правилно е изключването-оздравително, а и човек трябва да има някакво достойство!Митеран загуби изборите и сам изчезна от хоризонта в името на Франция-така се прави!Какви са тези врачанско-шопски трикове?Вън от партията!З а такова поведение знаете след девети някои глави хвръкнаха-Трайчо Костов!Глава да пада-власт да не пада е казал народа!Корабът потъва , а тя стои на мостика!Вън!
168
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С какво ще запомня Нинова- как прегръщаше козичката на баба Дора...малиии умопомрачителна лицемерка!