Коларова: Това е символна война, Пеевски е фронтмен

В края сме на съществуването на Пеевски и Доган заедно, смята политологът
2 сеп 2024 13:18, Инна Ангелова
49
Коларова: Това е символна война, Пеевски е фронтмен
Снимка: БГНЕС

Политологът Румяна Коларова коментира сблъсъка Пеевски-Доган с мотива, че Пеевски е "решил да бъде фронтмен". Важен е и въпросът доколко почетният председател на ДПС Доган може да направи мнозинство, за да се противопостави на Пеевски.

Политологът Мехмед Мехмед подчерта, че в конфликта в ДПС се акцентира върху личните отношения. И допълни пред Нова, че това обаче няма особено значение за избирателите.

“Докато съществува ДПС, етническият елемент ще съществува“, смята още политологът.

Журналистът Илхан Андай е на мнение, че “цялата система на ДПС работеше за това да остане етническият модел“. Журналистът коментира и отношенията между ДПС и президента Румен Радев.

"Стратегията на Радев е ясна. Убива лявото, обединява го без Корнелия Нинова, разчита на Ахмед Доган за 52-рото Народно събрание, когато ще се създаде и президентски проект", смята Андай.

Политологът Георги Проданов каза, че “да говорим отделно за Доган и Пеевски е нещо, което не трябва да се случва“. Той допълни, че “сме в края на едно дълго съществуване на двамата заедно“. Проданов допълни, че това е символна война, а на предстоящите избори ще се определи дали Пеевски, или Доган ще влезе в парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от Избори 2024
Протест на ДПС-Доган пред вратите на ЦИК
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 седмица
Румяна Коларова ,скоро не зная ,кой ще и плаща "задълбочените анализи",след като продължи филма "Момчето си отива "- втора част,свързано с този ,който тя брани " с нокти и зъби" ,като "разярена хищна хиена",заедно с Харалан Хараланов и такъв култ към личността и придворно лакейство ,не е имало и по времето на Тодор Живков.
41
1
 
1
 
! Отговори
Одеве цвъкнах преди 1 седмица
Пискюли гофна демек cpaх
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Идва Новото начало! Идва новият началник на Бойко - Глиган Дебелян!
39
5
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Истинският конфликт всъщност , не е Пеевски и Доган , а Пеевски и ...Радев ! Агент Сава просто го активириха, да саботира европейският път на България!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А бюлетините?
37
3
 
5
 
! Отговори
КОЙ РЕВЕ ЗА ДОГАН..? преди 1 седмица
НАЙ МНОГО РАДЕВ, РАШКОВ И КИРИЛ ПЕТКОВ...... ПО ДОГАН ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ ПРЕДАТЕЛИТЕ НА ЛЕВСКИ....
36
1
 
3
 
! Отговори
Бренда преди 1 седмица
При мен винаги първия печели,сега като ги запишат,че са ги подоли в един и къщи час ще имат възможност да ги огледат допълнително и да си изберат.Аз избрах Диона!Диона Президент!
35
2
 
4
 
! Отговори
Бренда преди 1 седмица
Шиши им го нашиши ще реши съдът след решението на ЦИК днес паралелно да приемат документите и на двете крила,въпреки несъгласието на висок тон от тримата представители на ДПС Доган.При това положение каквото и да реши ЦИК,съдът да даде предимство на Пеенски е с по-голяма вероятност,като председател на парламентарна група,отразено в протоколите на Народното събрание.
34
2
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИ --ЛЪЖАТ ВИ!! преди 1 седмица
ИЗБОРИТЕ СА ПРЕДВАРИТЕЛНО НАГЛАСЕНИ И ИЗЧИСЛЕНИ ОТ ДОНОРИТЕ НА КЕША----ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ КОРУПЦИЯТА У НАС----БЕЗ НЕЯ , ВЛАСТТА УМИРА...!
33
4
 
4
 
! Отговори
НЯМА ВОЙНА .... преди 1 седмица
ЦИК---ВЪРТИ ДАЛАВЕРИТЕ НА МИСТЪР КЕШ , ЗА ДА СИ ПЪЛНИ ГУШАТА !!!ИЗБОРИТЕ --СА ПРЕДВАРИТЕЛНО НАГЛАСЕНИ И ПЪЛНО ФАЛШИМЕНТО!!!!
32
5
 
4
 
! Отговори
СМЕХ...И ГЛУПОСТИ! преди 1 седмица
ЕЛЕКТРОННИЯ ВОТ С МАШИНИТЕ ---Е ПЪЛНА ЛЪЖА , ТОГАВА , ЩОМ ЕЛЕКТРОННИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ СА НЕВАЛИДНИ И НЯМАТ ТЕЖЕСТ!!!-----ЯВНО , ТУКА СЕ ВЪРТИ ДАЛАВЕРА НА МИСТЪР КЕШ---ЗА ДА ИМА КОЙ ДА МУ СНАСЯ СУХОТО , ОТ ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ И ДА СИ ПОЛУЧАВА "ПОРЦИИТЕ" РЕДОВНО ОТ ХИДРОИНЖИНЕРА!...ИГРИЧКАТА Е ЯСНА!!!!!!!!
31
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Няма война.Глиганът вилнее и хапе наред.Соколът мишкува и не може да се открие.
30
3
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 седмица
Бързо бързо започнахте да лижете зад ни ка на прасето.
29
4
 
3
 
! Отговори
До пълни глупости преди 1 седмица
Какъв електронен вот са малините?Пишеш пълни глупости.
28
0
 
8
 
! Отговори
Като чета преди 1 седмица
Глупостите и ск, од, умията на разни, социолози, политолози, журналисти и тям подобни празноглавци на смях ме избива. Какво е това "сложно" нещо, което се случвало. Много просто нещо се случва новодошлия шеф на мафията ДПС иска да разкара стария. Въпросът е кой е по-силен и кой кого ще прецака.
27
1
 
10
 
! Отговори
О,па преди 1 седмица
Фронтмен Шиши,Бек -вокал Баце.
26
2
 
8
 
! Отговори
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ: преди 1 седмица
ЩОМ ЕЛЕКТРОННИТИ ЗАЯВЛЕНИЯ , НЯМАТ ТЕЖЕСТ И НЕ СА ВАЛИДНИ---ЗАЩО ЕЛЕКГРОННИЯ ВОТ ТРЯБВА ДА Е ВАЛИДЕН !?????????????????????ЗНАЧИ ---ВСИЧКО ДО ДНЕС Е ПЪЛНО МЕНТЕ...ВСИЧКИ ИЗБОРИ С МАШИНИ , СА ФАЛШИВИ И НЕВАЛИДНИ!......КЪВ ДОЦЕНТЕ , ТАЯ ПРОСТА ***, БЕ....ХА,ХА,ХААААААА
25
0
 
11
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 седмица
До Анонимен 14...То пък една партия не българска ще се избият вместо да я забранят. Всички знаем, че турците гласуват под строй по заповед на Доган на етнически принцип, а Пеевски плащаше на ромите до сега. Хайде в Германия да създадат подобна партия при положение, че има милиони турци да видим как ще стане...
24
0
 
9
 
! Отговори
Посолството преди 1 седмица
Когато се види кой печели от целия цирк ще се разбере кой е клоун и кой е магъосник.
23
4
 
7
 
! Отговори
До 23 Посолството преди 1 седмица
Вари го,печи го каквото и където да стане все Бойко е намесен в коментарите ви..Вече ставате смешни ,може да го обвините и за атентата срещу папата или срещу двете кули в Ню Йорк!?!