Брижит Бардо зове Ердоган да пощади бездомните кучета

Актрисата иска да спре проектозакон в парламента
25 юли 2024 09:10, Петър Бойчев
60
Брижит Бардо зове Ердоган да пощади бездомните кучета
Снимка БГНЕС

Известната френска актриса и защитник на животните Брижит Бардо призова в писмо до турския президент Реджеп Тайип Ердоган да бъде оттеглен проектозаконът за справяне с проблема с бездомните кучета в Турция, който бе приет от парламентарна комисия и предстои да бъде гласуван в пленарна зала, съобщава турската секция на "Дойче веле", цитирана от БТА.

89-годишната актриса, която е основателка на фондация "Брижит Бардо", защитаваща правата на животните, призовава Ердоган "да не позволява Турция да се превърне в страна, която да бъде очерняна и критикувана за жестокостта си към тези разумни същества, нашите най-верни приятели".

Комисия на турския парламент одобри снощи законопроект, който има за цел да регулира голямата популация на бездомните кучета в страната, предаде Асошиейтед прес. Защитниците на правата на животните обаче се опасяват, че много от кучетата ще бъдат убити или ще попаднат в занемарени и препълнени приюти, посочва агенцията.

Законопроектът предизвика конфликт между групите за защита на правата на животните и защитниците на безопасните улици, свободни от подивели кучета. Сега предстои законопроектът да бъде представен за окончателно гласуване в парламента.

Предложеното законодателство задължава общините да събират бездомните кучета и да ги настаняват в приюти, където да бъдат кастрирани и обезпаразитявани. Болните кучета и тези, които представляват риск за здравето на хората или са агресивни, ще бъдат евтаназирани. Общините също така ще бъдат задължени да изградят приюти за кучета или да подобрят условията в съществуващите приюти до 2028 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
3
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
Глас в пустиня.Той в момента е зает да избива толкова много кюрди,че за кучета ще мисли.А великата Бардо е права.Човек,който не обича,и не се грижи за животинки,не обича и себе си!
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички кучета трябва да се тричат
47
0
 
3
 
! Отговори
*/* преди 1 месец
Турците допуснаха кучетата да размножат страшно много, и тук нашите кучелюби все обясняваха как в Турция се грижат за бездомните, грижат се ама не кастрират, и проблема е извън контрол вече, изхода е евтаназия. Метода кастрирай, върни и угоявай пред блока и у нас не върши работа. Нищо чудно и в България да се стигне до това.
46
4
 
2
 
! Отговори
грешка преди 1 месец
До Анонимени ти си за приспиване до месец
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
майката на всички бездомни кучета...
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички бездомни кучета трябва да бъдат изловени и ако до месец не ги осинови някой, да ги приспиват. Всички домашни кучета трябва да са с чипове. Ако го натириш да се види на кого е.
43
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 41 Хората които гледат кучета в апартаменти за мен са социопати и като цяло им нямам доверие
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая защитава кучета и други, ама що не каже колко кожени палта е имала и колко животни са били избити за тях? Сега на дърти години е природозащитничика. Как е вилняла преди .....................
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ЯДОСАН - Има смисъл човек да отглежда куче или котка само ако има двор. На животинката е нужно пространство сред природата и дворът до известна степен й го осигурява. За хигиената изобщо не отварям въпрос.
40
4
 
5
 
! Отговори
Тая като преди 1 месец
Я гледам каква гуша е направила , не е на марули
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да е жива и здрава! Тя е част от историята на френското кино, значи е и част от историята на световната култура.
38
6
 
10
 
! Отговори
ЯДОСАН преди 1 месец
Честно не разбирам как на хората им се гледат животни в къщи,рибки, добре ама това кучета котки,само мизерии.В нас брат ми олиг,офрена домъкна малко кученце,а то още пика и ака на всякъде в къщи и трябва да се изкарва поне през час и половина, а и той ходи на работа, а на мен не ми се занимава докато го няма да се грижа за кучето и някой път няма да ми издържат нервите и ще го думна в земята.Трябва като пълен *** да вървиш подир кучето и да му чистиш къде се осрало и опикало
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До мишо Турците са долни фашисти. Непрекъснато искат да хитреят като евреите, ни нямат и една трета от интелекта им
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мишо - Ако нейният живот е "*** и ояден", твоят какъв е? По-смислен и с повече постижения ли?
35
9
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Старостта показва много ясно ,колко несъвършено и първобитно същество е човекът. Тази беше икона на младини по Френската Ривиера с Ален Делон, а сега и двамата приличат на сбръчкани чуд*овища.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мишо, кат са толкова националисти турци те са такива , тук си прав, защо има 50 милиона в Европа дето бършатттт гъзовеее за да вкарват в Турция, турците в България са безродницццци - мразят си родината и боготворят Турция, а тя нищо не им е дала и нищо няма да им даде - кат Сюлейманоглу безродника Годпод го наказа жестоко за предателството към родината си
33
1
 
7
 
! Отговори
Проверих в Уикипедия преди 1 месец
Наистина ще навърши 90 г. тази година,на 28-и септември. Велика!
32
8
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Кукумицин изперкал. Да си гледа тъпия ояден живот и да не се обажда.
31
12
 
8
 
! Отговори
мишо преди 1 месец
Ко!?! Ко каза?Тук някой написа, че турците не са стока???? Българино или който и да си там, виж себе си първо и след това търси кусур на другите!Турците може да са всичко но не са калпави! Работят предано и усърдно! Но най-долрото им качество е, че не продават като европейците своята национална идентичност и не я заменят за нищо! За тях Турция е над всички и всичко!!!!!Шапка им свалям за това, защото на нас ни е все тая какво се случва с България.
30
3
 
12
 
! Отговори
Мале преди 1 месец
Какво ми обяснявате, че има кучешки *** в градинките, да, има, заради глупавите им стопани, аз обаче си чистя винаги след кучето и съм предлагала на майки с деца торбички за детските фекалии, майките обаче ме гледат като гръмнати и отказват да съберат произведенията на децата си. Всичко е до възпитание.