Брижит Бардо зове Ердоган да пощади бездомните кучета

Актрисата иска да спре проектозакон в парламента
25 юли 2024 09:10, Петър Бойчев
60
Брижит Бардо зове Ердоган да пощади бездомните кучета
Снимка БГНЕС

Известната френска актриса и защитник на животните Брижит Бардо призова в писмо до турския президент Реджеп Тайип Ердоган да бъде оттеглен проектозаконът за справяне с проблема с бездомните кучета в Турция, който бе приет от парламентарна комисия и предстои да бъде гласуван в пленарна зала, съобщава турската секция на "Дойче веле", цитирана от БТА.

89-годишната актриса, която е основателка на фондация "Брижит Бардо", защитаваща правата на животните, призовава Ердоган "да не позволява Турция да се превърне в страна, която да бъде очерняна и критикувана за жестокостта си към тези разумни същества, нашите най-верни приятели".

Комисия на турския парламент одобри снощи законопроект, който има за цел да регулира голямата популация на бездомните кучета в страната, предаде Асошиейтед прес. Защитниците на правата на животните обаче се опасяват, че много от кучетата ще бъдат убити или ще попаднат в занемарени и препълнени приюти, посочва агенцията.

Законопроектът предизвика конфликт между групите за защита на правата на животните и защитниците на безопасните улици, свободни от подивели кучета. Сега предстои законопроектът да бъде представен за окончателно гласуване в парламента.

Предложеното законодателство задължава общините да събират бездомните кучета и да ги настаняват в приюти, където да бъдат кастрирани и обезпаразитявани. Болните кучета и тези, които представляват риск за здравето на хората или са агресивни, ще бъдат евтаназирани. Общините също така ще бъдат задължени да изградят приюти за кучета или да подобрят условията в съществуващите приюти до 2028 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма място за старите кучета
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турците са прокълнат народ и Господ си знае за земетръси и всичко, да ви кажа заслужават си, познавам историята - избиха над 1,7 милиона арменци и около 250 хиляди българи и гърци само 20ти век, взеха им имотите и земите ,спестявания , злата всичко и не дадоха на никой 1 лира обезщетение и даже не се извиниха. Комуниститите им смениха имената за да ги интегрират, ама турчин интеграция няма, те до ден днешен сега безродниците в Парламента нови помощи и нови пенсии за репресирани турци.
27
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турците не са стока. Лош калпав народ
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Чери - Стани и ти на 90 г., пък ще те питам колко ще си хубав(а).
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори за Брижит Бардо важи правилото, че "човек добре да живее, остарява". През 60-те беше най-голямата и слава на световна красавица, която проби дори и в соц България. Партнира на велики пичове в киното, напр. Лино Вентура в "Булеварда на рома". От големите красавци на френското кино Жак Шарие има дете, а в сп. "Паралели" имаше интервю с нея, където споделя, че"животът трябва да е вечна ваканция". Та тъй, ББ милее за животните, но за децата си не. Да е жива и здрава...
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бах мама му. - Смяташ, че си по-красив в момента или ще бъдеш евентуално на нейните години? Възпитанието липсва масово на такива като теб. Изтропвате се точно като уличните кучета, по които плюете.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турците и сега питат къде серррат гладните, да си видял турчин на почивка в Европа, има , но може би 0,5 % , а 99,5 % от турците в Европа са гастербайтери. Вече взеха да ми идвам в повече и турците в Европа и България и педерастите, не съм против тях, ама непрекъснато парадират едните гей паради, другите все на турски говорят даже и в държавните институции, кат са такива големи турци какво правят 1,2 милиона в Бг и още 50 милиона в Англия, Германия, Белгия, Холандия, Люксембург, Австрия
22
4
 
9
 
! Отговори
Естествено преди 1 месец
Ердоган веднага ще изпрати два-три кораба с бездомни кучета до Марсилия. Да им се радва Бардо.
21
14
 
2
 
! Отговори
Чери преди 1 месец
Хем грозна, хем изперкала. Жалка картинка.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 9 - Масово се излагат, но нали живеем във времето на простотията, смятат, че са страшно оригинални, като напишат поредната. Но все пак се е скрил за всеки случай зад ника анонимен. А не може да стъпи и на малкия пръст на тая жена.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НО ТУК В БГ ГАНЯЯЯЯ ВИКА "НОГУ ДУБРО ОДНОШЕНИЕ КАМ ЖЕВОТНИТЕ ИМАТ В ТУРЦИЯ УА, ГУЛЯМА РАБОТА Е ЕРДУАН, УА". За никакъв *** не става Ердоган и Турция, да са живи и здрави 65те милиона чужди туристи дето посещават турция всяка година и около 50 милиона гастербайтери дето се връщат лятото и отделно пращат над 100 милиарда евро от лошия запад, че иначе Ердуан и турците ще питат къде серрррат гладните.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошо нещо е старостта. Богиня беше тая жена, красавица, секси, невероятна. Но пък се занимава със значими каузи.
17
2
 
6
 
! Отговори
анти бардо преди 1 месец
не твоя работа, гледай си скапания гйол.Цяла европа кастрира масово котки и кучета за тях нищо не каза
16
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2 По отношението към животните се познава селският произход. Какво се очаква да направи стопанина - да си носи гъба и да попива? Новоприиждащите от прованса замърсяват градската среда несравнимо повече (и не са симпатични, за разлика от кучетата).
15
8
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До Анонимен 7 Защо само за Виетнам ? И в Китай обичат кучешко.Има го на всякъде .
14
9
 
13
 
! Отговори
Тая па преди 1 месец
А, тези скитащи кучета с какво се хранят. С други животни, нали. Нещо в бабешката логика не е наред. За ла...та и мърсотията след тях няма смисъл да се говори. За нахапаните хора също.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен /// Не са виновни домашните любимци, виновни са собствениците им, които не желаят да почистват след любимците си и да ги кастрират.
12
6
 
7
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 месец
Божеее, това ли е сега секс символа Брижид ? Ужас . Старостта не прощава.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо против животинките, но трябва да се махнат от улиците. Дори в България имаме сериозен проблем с тях. Нападат и хапят нашите деца. Това нечовешко. Всичко може да се реши в рамките на няколко години с кастрации и намаляване на популацията.
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казала Бардонеса размахвайки си чантата с крокодилска кожа.

Спонсорирани публикации