Организаторите на Париж 2024: Християни, наистина съжаляваме!

Сцената от "Тайната вечеря" не целяла обида, а възхвала на толерантността
Обновена: 28 юли 2024 14:52 | 28 юли 2024 14:50, Петър Бойчев
589
Организаторите на Париж 2024:  Християни, наистина съжаляваме!
Снимка БГНЕС

Организаторите на олимпийскити игри в Париж 2024 се извиниха в неделя на католици и други християнски групи, разгневени от сцената по време на церемонията по откриването на най-високия спортен форум, която пародира произведението на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря".

Сегментът, който пресъздава библейската сцена на Исус Христос и неговите апостоли, споделящи последното хранене преди разпятието, включва драг кралици, транссексуален модел и гола певица, гримирана като гръцкия бог на виното Дионис, и предизвика бурна реакция от Католическата църква, съобщи БТА.

„Ясно е, че никога не е имало намерение да се покаже неуважение към която и да е религиозна група. Церемонията по откриването се опита да отпразнува толерантността на общността. Вярваме, че тази амбиция беше постигната. Ако хората са се обидили, наистина съжаляваме", каза говорителят на Париж 2024 Ан Декамп на пресконференция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде бе. Като са писали сценария дали случайно не им хрумна,че ще има сърдити. Или пък всичко е направено умишлено та да свикваме с "новото нормално". Десните партии не случайно набират скорост. Скоро много бо клуци ще бъдат изринати.
7
4
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
париж отдавна не е с европейско население и съоту християнски град - смрад , ман густи и бокл ци ... но ми е смешно (вътрешно ) когато някой ми се похвали , че е бил в париж еле пък лондон и било страхотно ....
6
6
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма прошка за вас сатани долни, ще горите в ада до един!
5
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имаме късмет поне че не беше в България
4
1
 
79
 
! Отговори
Тези преди 1 месец
Лицемери и лъжци.
3
3
 
99
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Европа в момента е педофилия и сатанизъм.Жалко за хубавата идея преди години,много жалко.
2
3
 
106
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
Изобщо не съжаляват, така са им казали господарите, така са го направили. Масово политиците са зависими от НПО, управлявани от евреи-сатанисти.
1
1
 
100
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо въобще са вкарали подобен "сегмент" ? По каква причина е бил необходим ? Извенете но съм малко бременна така ли ?

Спонсорирани публикации