"Повърнах 10 пъти", "Отвратителна миризма!": Триатлонисти след плуването в Сена

Нидерландци, казахстанци и шведи се оплакват от водата
1 авг 2024 18:30, Петър Бойчев
223
"Повърнах 10 пъти", "Отвратителна миризма!": Триатлонисти след плуването в Сена
Снимка БГНЕС

Нидерландски, казахстански и шведски триатлонисти се оплакаха след състазанието по триатлон. Нидерландските спортистги останаха изключително недоволни от качеството на водата в Сена и нечестните условия на състезанието.

„Плуването в реката, която тече през Париж, беше просто отвратително”, каза в интервю за телевизия RTL Рейчъл Кламер, която завърши 14-а в триатлона, предаде НОВА. „Ще видим дали се чувствам зле. Наистина погълнах много вода“, каза тя.

Двама участници се разболяха след плуването в Сена. Канадският триатлонист Тайлър Миславчук се разболя след завършване на състезанието. „Дадох всичко от себе си и не съжалявам. Повърнах 10 пъти”, каза Миславчук, цитиран от Daily Mail.

Представителката на Казахстан Екатерина Шабалина каза, че се чувства зле. „След като бях ударен няколко пъти в главата, се задавих с вода от Сена, след което започнах да повръщам до края на плуването. И повърнах след първата обиколка на колоездачния етап“, цитира състезателката Sport24.

Шведската триатлонистка Тилда Монсон се оплака от цвета и „отвратителната миризма“ на водата в Сена.

Като друг проблем спортистът посочи течението на Сена и как плувците са се справили с него. Според Кламер всеки искал да плува в средата в една посока и да се притисне към стената в другата посока. Това доведе до голям брой контакти във водата. „Рамене, крака, стъпала… Почти ме дръпнаха назад. Имаше много атлети, които излизаха от водата зад мен, които всъщност бяха по-бързи. Плуването беше истинска лотария“, разказва Кламер.

Мая Кингма, която завърши седма, каза пред телевизия NOS, че се е опитала да игнорира трудните обстоятелства. „Не мислех много за това, но е жалко, че организаторите поемат такъв риск на най-голямото събитие в света. Радвам се, че състезанието по триатлон приключи, но не бих се състезавал отново под такова напрежение“, добави спортистката.

Състезанието по триатлон се проведе на 31 юли, сряда. По-рано, на 28 и 29 юли, тренировките на състезателите бяха отменени поради замърсяване на Сена, причинено от дъжд. На 30 юли организаторите отложиха състезанието при мъжете с един ден по същата причина. На 31 юли олимпийският организационен комитет получи одобрение за провеждане на състезания по триатлон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
47
 
! Отговори
АЛО, АЛО? преди 1 месец
"По-рано, на 28 и 29 юли, тренировките на състезателите бяха отменени поради замърсяване на Сена, причинено от дъжд". АЛО, АЛО! В дъжда ЕШЕРИХИЯ КОЛИ (E.Coli) няма! E.Coli има в канализацията!
150
2
 
54
 
! Отговори
1224 преди 1 месец
пълен бойкот....Извратена Олимпиада.....Fекална !
149
1
 
27
 
! Отговори
да ама не преди 1 месец
не на всички с услаждаг френските *** в Сена
148
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Les miserables!:))
147
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Франция е дъното!:))
146
13
 
3
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 1 месец
До Ильо Минатов,нормално като не си стъпвал никога в Париж няма как да знаеш какво става.Сена е толкова мръснна,че рибките в нея се мъчат и е пълно с какво ли не.И естествено няма такъв дзвер да скочи да си плува в Сена...е,за река Москва не е проблем при вас,там хората си правят слънчеви бани сред купищата кокаляци и празни опаковки от храна.Това че хората дават 20 евро да се возят на корабчетата си е смешно при положение че не се вижда нищо от дърветатата освен наесен кога няма листа по тях.
145
2
 
43
 
! Отговори
... а Гомниада преди 1 месец
Това не е Олимпиада а Гомниада.
144
7
 
43
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Русия изкара голям късмет, че се измъкна от това фекално фрийк шоу наречено "олимпиада"?
143
3
 
25
 
! Отговори
Ильо Минатов преди 1 месец
До Ил дьо ФрансМодел Сена е отходен канал ,кви бездомници, кви безплатни тоалетни.
142
5
 
20
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 1 месец
Нормално,под мостовете на река Сена живееха бездомници в палатки и винаги мирише на ypuна....и винаги имаше ,,аки-тата,,на купчинки.Така и не се научиха да използват безплатните тоалетни или ги мързи.
141
4
 
15
 
! Отговори
Зелена пустиня преди 1 месец
Западна Европа е една зелена пустиня. Всичката "природа" са паркове върху стари сметища, мини или преизползвани зем. земи. Има трева цветенца, патета, но всичко е от после изкуствено. няма природно разнообразие . За съжеление и България тръгнва в тази посока. край калиакра собственици на земи -каманаци но с рядка растителност и животински видове -последните приморски диви степи са принудени да минават всяка пролет с плуга и да ги разорават за да вземат субсидии за "еко земеделие" !!!!
140
2
 
23
 
! Отговори
И там са на Ала-бала преди 1 месец
Ами меринджеийте отмъкнаха над 1,4 милярда Евро само за "пречистването на Сена" , нямаше как да не ги пуснат да плуват сред отходните води на 20 милиона население и гости..., иначе проблем .
139
5
 
16
 
! Отговори
У.ю преди 1 месец
ПЛУВАНЕТО В ЛА...ЙН...А В БЪЛГАРИЯ Е НАЦИОНАЛЕН СПОРТ ВЪПРОСЪТ Е КОГА ША СЕ УДАВЯТ
138
0
 
7
 
! Отговори
У.ю преди 1 месец
ПЛУВАНЕТО В *** Е НАЦИОНАЛЕН СПОРТ В БЪЛГАРИЯ ВЪПРОСЪТ Е КОГА ВСИЧКИ ША СА УДАВЯТ
137
2
 
11
 
! Отговори
ПЕНЧО преди 1 месец
РАЗЛИКАТА С БЪЛГАРИЯ В ПЛУВАНЕТО В *** НИКАКВА БЪЛГАРИТЕ В ТОЗИ СПОРТ СА СИ СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ
136
1
 
23
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 месец
На тези олимпийски игри имаме дебют на нова дисциплина - плуване с кафяви акули. Българските олимпийци могат да тренират в река Искър и като свикнат там да продължат тренировките в пречиствателната станция до с. Бенковски
135
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На смешните игри,по смешни от герантофила Макрон.
134
1
 
29
 
! Отговори
Деган преди 1 месец
Повръщането на спортистите е един хубав символ и запазена марка на тази т.н. ,,олимпиада".
133
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
добре е че не са глътнали някое плаващо, полушващо се .aйнo.
132
7
 
28
 
! Отговори
Какво се учудвате преди 1 месец
Аз съм франкофон, завършил съм френската гимназия. Ходил съм над 20 пъти във Франция, но погледнете историята на тази страна до Революцията, пък и след това. Още през 17в. Франция е средище на мъже с обратна ориентация, редица френски пълководци и крале са били такива. Хигиенните навици до преди 19в. са меко казано непривични за голяма част от населението. Все пак си остава една от Великите сили, макар и с позалязваки функции.

Спонсорирани публикации