Бързи и много яростни: Колекцията от коли на Ким Чен Ун, която нарушава санкциите

Той е добре познат почитател на скъпите автомобили
Обновена: 15 авг 2024 07:59 | 14 авг 2024 21:00, Нели Христова
22
Бързи и много яростни: Колекцията от коли на Ким Чен Ун, която нарушава санкциите
Снимка: БГНЕС

Докато катастрофалните наводнения сринаха със земята стотици домове в северната провинция Пхенган това лято, върховният лидер на Северна Корея посети своите засегнати от бедствие поданици, като разгледа щетите от неговия най-модерен SUV Mercedes.

Снимки, публикувани от медиите на държавата-отшелник, показват отличителната решетка на Mercedes-Maybach GLS, видима от частния брониран влак на Ким Чен Ун, откъдето той се обърна към евакуираните.

Пуснат в края на миналата година в САЩ и Европа за около 200 000 британски лири, автомобилът излъчва "изтънченост със своята ненадмината елегантност", според неговия производител.

Колата на севернокорейския лидер почти със сигурност обаче е по-скъпа, като цената е завишена заради бронираната обшивка, бронираните стъкла и други допълнителни функции за сигурност. Разбира се и заради... разходите за заобикаляне на санкциите на ООН.

Съгласно резолюциите на ООН, приети за първи път, когато Пхенян извърши подземни ядрени опити през 2006 г., износът на луксозни автомобили и други артикули от висок клас за Северна Корея е забранен.

Това обаче не пречи на диктатора, образован в Швейцария. През 2019 г. пътуването на два луксозни мерцедеса, за които се смята, че са били предназначени за Ким, беше проследено от Ротердам до Осака, Япония и до Пусан, Южна Корея. Оттам кораб с тях трябваше да пътува до руско пристанище, но така и не пристигна и по-късно се върна в Южна Корея.

Президентът на Русия Путин, който изглежда е наясно със склонността на Ким към скъпите коли, му подари произведен от Русия Aurus при посещението му в Москва през февруари и различен модел при повторното посещение в Пхенян през юни. Двамата се усмихваха широко, докато Путин караше Ким във видео, което сякаш показваше разцъфтяваща любов между все по-изолираните авторитарни лидери.

Преди това Ким беше забелязан в Rolls-Royce Phantom в навечерието на срещата с Майк Помпео, държавния секретар на САЩ по това време, в Пхенян през 2018 г. През април той изглежда използва SUV Cadillac Escalade от пето поколение, за да пристигне на инспекция за тестване на ракети. Смята се също, че притежава лимузини Lexus и брониран седан Lexus.

В страна, в която се смята, че 60 процента от населението живее в бедност, луксът сред елита не се ограничава до колите или до неговия върховен лидер. Съобщава се, че Ким е ценител на коняк с особено предпочитание към Hennessy, докато сестра му Ким Йо-джонг и дъщеря му Джу-ае са почитателки на Christian Dior.

И Ким, и съпругата му Ри Сол-джу са забелязани да носят швейцарски часовници Movado, докато Ким също е пристрастен към часовниците Patek Philippe и IWC.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от Водещи мобилна
До 2050 г. много градове няма да могат да бъдат домакини на Олимпиада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Тва като байтошево преди 3 седмици
Това е като по "хубавото" байтошово време, дето сина на наркотрафиканта Фатик, караше поршета, които бяха забранени за внос. А внока на бай Тодар си джитка на мерцедеси и кара мутори като изоглавен и го разхождат в именията, където си прави кефа със западна телевизия, западни храни и западно всичко. Иначе за народа - социализъм. "Ред, равенство и правда" - бАхахахахахаха
14
0
 
2
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! ВАЖНО! преди 3 седмици
Един български вaтHик, който живее в Сибир, подари на Киро Брейка 2 бутилки бира от КНДР, Киро Брейка се спука да ги хвали (нищо че не ги е опитвал), вика "Туй са най юбувитьи биьири", пък той ги дава като награда в Пейтриън, той прави клипчета, как КНДР била много по-добре от Южна Корея. Накрая даже каза, че ако сега някой му даде пари, ще иде да живее в КНДР. Аз предлагам да направим една дарителска сметка и да го пращаме, кво мислите?
13
0
 
1
 
! Отговори
Ким Чен Пол Уокър преди 3 седмици
Ким Чен Торето кара в КНДР с 200 км/ч напукан на бело, като Гошо Семеринга, само че там нема някакви cмотани таксита да го засичат и да му чупат бегачката. Всъщност там практически нема коли.
12
0
 
2
 
! Отговори
Политкоректен преди 3 седмици
Бива ли сега, докато се борим със Запада, да не ползваме благините създадени от него?
11
0
 
7
 
! Отговори
Бах мама му. преди 3 седмици
Това е истински комунизъм. Братство и равенство.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Президентът Путин подари на Ким Чен Ун руския суперавтомобил Aurus при посещението на лидера на КНДР в Москва през февруари и различен, по-нов модел Aurus, при своето ответно посещение в Пхенян през юни.
9
5
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Дори и в Северна Корея избяват руските автомобили.Подареният Aurus не се използва.Сигурно не пали.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Винаги е било така в диктатурите - докато народа буквално умира от глад, диктатора му продава басни за "прогнилия Запад" докато се налсаждава на западния лукс.
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Санкции? Хаха, поредния провал на глобалистките лицемерни жендърталибани. Колкото и санкциите с/у Русия сработиха. Качиха руснаците на 5то място в света по покупателна способност.
6
2
 
5
 
! Отговори
Фейк преди 3 седмици
Не виждам снимка
5
0
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 3 седмици
по принцип най лесния начин за форматиране на изображение, без да си *** фронтпейджа е да изпратиш картинката до себе си във фб.
4
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
точно правилния човек да финтираш с парите.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всичко е точно, ако питайте капейците там е рай на земята, след рашията разбира се.
2
2
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
ЗНАЧИ КОЛАТА МУ СТРУВА 2000 КOЗИ
1
8
 
15
 
! Отговори
Абе вие гледайте преди 3 седмици
в нашата паница с нашите много бързи и яростни - ромчета без книжка и кола без номера или надрусани кифлички и мутрички с мощни коли. Там е проблемът, а не в колекцията на Ким, която нарушава санкциите.

Спонсорирани публикации