"Планът за победа" на Зеленски виси, Байдън отмени пътуването до Германия

US президентът остава у дома заради урагана "Милтън"
Обновена: 9 окт 2024 10:48 | 9 окт 2024 10:48, Инна Ангелова
44
"Планът за победа" на Зеленски виси, Байдън отмени пътуването до Германия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън няма да пътува за Германия за среща на върха за обсъждане на “плана за победа” на Володимир Зеленски. Байдън реши да остане в родината си заради урагана “Милтън”, който набира скорост и се очаква да удари Флорида.

Белият дом каза във вторник вечерта, че президентът ще остане у дома, "за да наблюдава подготовката и реакцията" за урагана, допълва The Guardian.

Все още не е ясно как отсъствието на Байдън ще се отрази на предстоящата среща. Световните лидери трябваше да се съберат в американската въздушна база Рамщайн и да обсъдят “плана за победа” на Украйна.

Олаф Шолц, германският канцлер, обеща, че пътуването на Байдън ще бъде пренасрочено и допълни, че разбира причините на президента да го отмени. “Това щеше да бъде много важна среща и ние я подготвихме от всички страни“, каза Шолц.
 
По-рано тази седмица Германия потвърди, че на срещата ще се присъединят Кийр Стармър от Обединеното кралство и Еманюел Макрон от Франция. Очакваше се да присъстват общо 20 лидери.

Световните лидери трябваше да изслушат Зеленски, който щеше да представи последната версия на своя “план за победа“ за прекратяване на войната, който се очаква да се съсредоточи силно върху искането да се позволи на Украйна да изстреля Storm Shadow и други западни ракети с голям обсег дълбоко в Русия.

Байдън се противопоставя на това да позволи на Украйна да използва англо-френските ракети Storm Shadow, които разчитат на американска технология, или американски ракети Atacms.

Тръмп, а и много републиканци отдавна са скептични относно стойността на военната помощ за Украйна. В края на миналия месец Тръмп се срещна със Зеленски в Ню Йорк и каза след срещата, че иска да види “сключена справедлива сделка“ за прекратяване на войната, която сега върви към третата си зима.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от САЩ
Въпрос на живот и смърт: Масова евакуация във Флорида заради урагана „Милтън“
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 18 секунди
Дарените от България на Украйна самоходни артилерийски 122мм. гаубици "Гвоздика" убиват руски свинособаци.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
Защо така, гущерчета, не превземе ли Москва не превзехме ли Владивосток.
35
0
 
0
 
! Отговори
Виси,ГерболИННче, преди 29 минути
виси... Клати се напред-назад и виси! Какво чакаш,хващай се на работа и го накарай да стърчи! Нал' тъЙ получи назначение у донос.бг-тУ :) :) :)
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 23 -"Заради урагана ли?" Ами да - "президентът ще остане у дома, "за да наблюдава подготовката и реакцията" за урагана" Явно от Рамщайн не се вижда ,а пък той много иска да го гледа и затова ще си го гледа от дома :)))))
33
0
 
9
 
! Отговори
БайДжо отсвири преди 1 час
плана на просрочения Зе. Кои ще го последват? Накрая ще обвинят Президента Путин, че разклащал еесовската солидарност.
32
0
 
13
 
! Отговори
Хамала Карис преди 1 час
Сигурна съм ,че Путин пуска тия урагани по САЩ ,само той е ," кръвожаден диктатор" такъв!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Щели да я отлагат срещата в Рамщайн, май. Сигурно ще чакат Зеленски първо да победи някъде по фронта, че след това да гледат генералния "план за победа".
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Идват избори , няма време да се дундуркат подопечените. Те кравари и у шанки са се разбрали, тия от ЕС само вдигат пепел. Ето сега скочи нефта и рашките потриват ръце...
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Бездомник, щял да наблюдава урагана..
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Злите езици говорят,че в момента яко са се изострили отношенията между американците и британците.И по отношение на Украйна,и най-вече по отношение на това,което прави Израел.
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Нормално решение.Нали няма наивници,които да си вярват,че янките ще се сдавят лично с руснаците.За тази работа има баламурници като украинците например.Планирани бяха и другите източноевропейци,ама като видяха какво се случва в Донбас и на тях им мина меракът.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
И Блинкен нямало да ходи в Рамщайн. Той пък заради затоплянето в Антарктида. Изглежда се готвят да приключат със Зеленски, възможно най-героично, разбира се.
25
0
 
24
 
! Отговори
Байдън преди 1 час
Имаме си наши проблеми не ме занимавайте с Украйна и ония Зелен просяк
24
0
 
18
 
! Отговори
ПЕТКО КАТЪРА преди 1 час
Давещият се Карфиол мислеше ,че ще му подадат ръка да се измъкне,ама му подават нещо друго и то обилно намазано с лубрикант!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Заради урагана ли?
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Байдън си им го каза в прав текст.....стига с тая Украйна! Оставете ни на мира, да си гледаме собствените проблеми!
21
0
 
31
 
! Отговори
емо преди 2 часа
не знам колко трябва да си глупав и ограничен, за да приемеш, че представеното от украинския клоун е план за победа. по-скоро това е план за въвличане на нато във войната, а иначе казано - за трета световна война срещу ядрена държава, каквато е Русия, като последиците от това да непредвидими. сега ще се види, колко мозък има в главите на така наречените западни лидери.
20
0
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
До 16 "Но САЩ ще се чупят и ще оставят Европа да обира негативите, да харчи за да краде Зелето и да пълним гушите на мързеливите урки.Честито. " - какво ревеш? ВИЕ гласувате за тази Европа. ПП. Лично мнение - за про'с'таци дет гласуват да ги управляват от Брюксел, линейки не са нужни.
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Май само наркомана още си вярва в тая победа, който на две линии му се привижда, защото почват звездите да му говорят
18
0
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
До 18 "Ще е добре след време - герб/пп/дб да вьрнат парите които дадоха на украйна вместо за болници училища на нашите деца" - ЗАЩО? ВИЕ гласувахте за ЕС, НАТО и евроинтеграция, и помощ за Украйна. Партиите само изпълниха това което ВИЕ искате. И не виждам какво ревеш, след като след 18 дни ПАК ще гласувате за същото.