Крачка в страни и променяме пътя, констатира Дончев

Предсрочен вот, но с решенията от референдума, категоричен е той
Обновена: 13 ное 2016 14:41 | 13 ное 2016 13:44,
69
Крачка в страни и променяме пътя, констатира Дончев
Снимка: архив, Bulphoto

Когато човек е на кръстопът, една крачка встрани може да му промени изцяло посоката на пътя, да се окаже, че не отива там, на където е тръгнал или дори, че се връща назад, коментира вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, след като гласува в родния си Габрово.

"Очаквам България на кръстопътя, на който се намира, да не обърка посоката, по която върви", допълни още той.

Томислав Дончев коментира и евентуалната оставка на правителството на ГЕРБ. По думите му политиката не е аритметика, а е принципи, морал, чест и достойнство.

"Една политическа партия, един човек трябва да си следва принципите, не е важно къде, в управление или в опозиция, по-важно е да не си изменяш на принципите", коментира още Томислав Дончев.

Дончев подчерта, че не е редно да се правят предсрочни парламентарни избори, без да е променено изборното законодателство, най-вече предвид резултатите от референдума.

"Някой може да го е страх от мажоритарни избори, но народът каза, че иска точно това. Ще бъде цинизъм ако изборните правила за следващите парламентарни избори не бъдат променени", категоричен беше Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
gergana maneva преди 7 години
Gergana Maneva Дали някой от гербаджиите ще каже истината на Борисов ,че той умишлено предизвика тази криза в държавата ни?Че той умишлено потопи кораба!Дали някой от гербаджии ще му иска сметката?Не народът им е виновен,а техния лидер ,който ги предаде и изигра с тази номинация за президент,която беше ясно ,че няма да спечели изборите!Виновните са и в ръководствто на ГЕРБ ,така че оставки трябва да валят !И още !Не знам ,дали някой ще продължи да гласува за ГЕРБ на следващите избори при положение ,че винаги ,във всеки един момент биха ни шантажирали с оставки и т.н!Това ли означава стабилност
52
1
 
1
 
! Отговори
до чебурашка преди 7 години
Да, с избирането на Тръмп отмина златното време на болшевишката либерастия и настъпва златното време на десния национализъм. А електората на БСП са неосъзнати националисти и е въпрос на време да се ориентират.
51
1
 
4
 
! Отговори
карина преди 7 години
Според ББ , ако вместо ЦЦ е бил предложил Т.Дончев е щял задължително да бъде избран. Само аз ли мисля обратното за този човек ?
50
5
 
1
 
! Отговори
чебурашка преди 7 години
Тука гледам един подем на Атакисти, Mypзилки и все такава ***.Нека само им напомним че комунизма падна при Рейгън и той беше от Републиканската партия. Всъщност златното време на лявото отмина след изборите в САЩ.
49
3
 
6
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Много ли ти е мъчно бе Дончев? И да, искаме предсрочен вот съобразно решенията от референдума. И са не би да си въобразявате че с мажоритарен вот ще имате мнозинство в парламента. Ейй, такъв парламент ще ви спретнем, че или се обединявате в името на България или се пръждосвате завинаги.
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гербавите си мислят че мажоритарно ще спечелят но пак ще сбъркат като с цецка. При втория тур пак ще гледат жално как протестния вот отива при класиралите се втори кандидати на първи тур. Да не забравяме че България не е Франция и у нас електората на БСП е по склонен да се съюзява с националистите отколкото с либерастията
47
3
 
10
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Политиката е за хора, които първо мислят, а после говорят, а не като Бойко, който залага стабилността на държавата заради едни президентски избори. Бокйко заради егото си е непредвидим и носи несигурност.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До nacoЯ обясни, та да стане ясно на всички.Корупцията и престъпността виреят най-бурно в условия на неграмотност, липса на информация, страх, зависимости... Ако знаеш нещо - казваш, ако не казваш, значи или си мишок, или нищо не знаеш, а плямпориш, за да правиш шум.
45
2
 
3
 
! Отговори
спирала преди 7 години
Тези се наситиха от утре започва голямото крадене.
44
3
 
10
 
! Отговори
naco преди 7 години
Но преди да тръгнете по ДРУГИЯТ ПЪТ ,нали няма да забравите,да обясните ЗАЩО ни бяха СПРЕНИ ЕВРОПАРИТЕ?!
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крачка встрани - и една камара крадци ще са в затвора.Затова сега са се активизирали *** Деца на Майката.Та не пишете глупости по бюлетините - ще се зачеетат за Майката!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"но една малка част сенатори избира" - не избират сенаторите. Избират представителите. И така е от 200 години. А на двете партии в САЩ им изнася този модел...В България, за съжаление, еднооки лакомници водят слепи. Нищо добро не ни чака, ако не поумнеем по-скоро. Колкото повече, толкова повече..
41
0
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
ДОНЧЕВ АКО ЗНАЕШ НАКЪДЕ ВЪРВИШ АШКОЛСУН ТИ КАЗВАМ БРЪТО
40
3
 
7
 
! Отговори
Соц преди 7 години
Хахаахха направиха си сметката, че като си въведат мажоритарен вот ще спечелят, което си е и така. Вече от Видин до Ямбол се знае кой ще е депутат. пфуу мършав ДОнчев. Оставкааа !!
39
2
 
10
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
г-н бДончев, ако уважявахте ''пътя'' и най- вече вашият избирател, нямаше да ни поставяте в това положение, да избираме между партиен секретар и макет на партиен секратар. Желаем ви да се поучите и да започнете да уважавате хората си !
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Някой може да го е страх от мажоритарни избори, но народът каза, че иска точно това.'' - народа беше подведен от един нов ,,спасител'' , а вас господа от ГЕРБ и БСП това напълно ви устройва !
37
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е ли агитация и то доста нескопосана, в изборния ден!Кой казва, кой е правилния път?Неговият е пътят на краденето, но не и моят!Не уважавам хора, които казват Фнимание.Нищо, че предишният им стаж преди зам.премиер, да е бил в радиоточката на Габрово.
36
0
 
18
 
! Отговори
анонимен212 преди 7 години
,,По думите му политиката не е аритметика, а е принципи, морал, чест и достойнство.,, Не и в България, объркал се е господина нещо. Тук политиката не е аритметика, а порнография, простотия, корупция и тиня.
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бъркай българите с комунистите, ние помним как три пъти фалирахте държавата!
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tomislav4o jalko 4e lelja ti tanja dobreva ne pe4eli pove4a ostava v lotkata s val4o i kosleto