Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия

Това е реално нахлуване с дългосрочни последици, пише Forbes
18 авг 2024 07:01, Петър Бойчев
311
Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия
Снимка БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна използват малкото си британски танкове Challenger 2 за операцията в Курска област и един от тях вече е загубен. Освен това в това направление са включени и американски бойни машини на пехотата Stryker, пише Forbes.

Полската батарея за противовъздушна отбрана S-125, която защитаваше украинските сили в района на Суми, и една от ценните американски високоманеврени артилерийски ракетни системи също бяха в арсенала. Според Forbes това показва, че украинската операция в руския граничен район не е рейд, а реално нахлуване с дългосрочни последици.

Отбелязва се, че украинските генерали вероятно планират да превземат и задържат значителна част от Курск.

"Наблюдавайки изявленията на украинските официални лица и последните им ходове, все повече изглежда, че Украйна се стреми да създаде буферна зона, която би могла да послужи и като лост за потенциални преговори", е коментирал финландският анализатор Йони Аскола.

Съществуват обаче строги ограничения за размера на такава зона. По-специално, съществува вероятност Кремъл да организира мащабна контраофанзива и да спре украинското настъпление. Друго ограничение е и украинската логистика. Колкото по-надълбоко напредват 82-ра въздушнодесантна щурмова бригада и други бойци, толкова по-трудно е за тиловите им зони да ги снабдяват с храна, гориво и боеприпаси, предава Фокус.

"Украйна трябва да избягва прекомерното разрастване", е предупредил Аскола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от Русия
Земетресение с магнитуд 7 в Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
18
 
! Отговори
The Guardian преди 4 седмици
Представители на Покровск казаха, че руските войски напредват с бързи темпове. С всеки изминал ден остава все по-малко време за заминаване за по-безопасни региони. Покровск е една от основните отбранителни крепости на Украйна и ключов логистичен център в източната област Донецк. Превземането му би компрометирало отбранителните способности на Украйна и маршрутите за доставки и би доближило Русия по-близо от всякога до заявената от нея цел да завладее целия регион.
180
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като гледам какво правят украинците в Курск и се сещам за един стар виц за мравката и слона... само дето мравките тук не викат: Утрепи го Пешо изпии му кръвта, а: Слава Украини. Горе долу същата история
179
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хайде сега да бъдем за малко реалисти. Руснаците бяха изненадани. Украйна навлезе на руска територия с 20 000 човека най-много. Очевидно съпоставени с 25 000 000 мобилизационен потенциал на РФ не изглеждат сериозна заплаха и Русия дори не се нуждае от мобилизация, нещо което в Украйна отдавна е въведено. Реално РФ може по всяко време да се позове на това, че е застрашена териториалната и цялост и да занули района на Суми с ядрен удар, но не го прави защото не се чувства толкова застрашена.
178
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А The Guardian ОТБЕЛЯЗВА "ХАЗАРТЪТ НА ЗЕЛЕНСКИ - ШОКИРАЩАТА РУСКА ОФАНЗИВА ВИСИ НА КАНТАР",НО КАКТО СИ ЛИЧИ ПО ПОПУЛСТКИЯТ СТИЛ ЯВНО РАШКИТЕ ГИ ПЛЯСКАТ ЖЕСТОКО КРАЙ ПОДОЛСК. САМО НЕ ЗНАМ ГАРДИАН ЛИ СА ПРЕПИСВАЛИ ОТ ФОРБС ИЛИ НАОПЪКИ???!!!...
177
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Слава на Украйна!
176
4
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 седмици
До *** 227 Гледал съм филм Женски батальон , но той е руски. Жените скачат дори с парашут. Сега ги пазят за резерва.
175
24
 
8
 
! Отговори
ПУТИН КОПАЕ ДУПКИ? преди 4 седмици
ПУТИН КОПАЕ ДУПКИ ЗА СВОИТЕ ПИЯНИ ПЛЪХОВЕ И ИМ ПЛАЩА ПО 4000 ДОЛАРА - 8000 ЛВ? ГОЛЯМ СТРАХ ГИ ТРЕСЕ В МАСКВА, ДА НЕ СТАНЕ КАТО С ПРИГОЖИН - НИКАКВА СЪПРОТИВА ПО ПЪТЯ ДО МАСКВЕ! НЕЩО МНОГО ПЛЕНЕНИ СОЛДАТИ И БЪРЗО БЯГАЩИ ЧЕЧЕНЦИ НАСРЕЩА НА УКРАИНСКАТА АРМИЯ?
174
3
 
2
 
! Отговори
джохар преди 4 седмици
До Стига глупостиНе ни очаква добро, неблагоразумието На *** /Хитлер/ надделява
173
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колкото по навътре влизат Украинците, толкова по навътре им влиза на тях самите, явно не се усещат. Нищо, ще го усетят като осъзнаят че са обградени. Ако разчитат тогава да искат преговори.. много са сбъркали. Такива няма да има. Слушайте риториката на руснаиците. Те го обявиха за терористична акция. Както са писали по-долу, ако се измъкант да се считат за късметлии.
172
11
 
16
 
! Отговори
Смешник преди 4 седмици
Вече са въведени в бой и женски батальони Явно пушечното месо в Украйна е на превършване
171
21
 
15
 
! Отговори
До 204 преди 4 седмици
До Анонимен"Вместо това обаче те нахлуха в Русия" Дали това щеше да стане ако Русия не беше нахлула в Украйна? Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му направи. Или са се надявали, че украинците безучастно ще гледат и ще посрещнат окупаторите с цветя и духова музика?
170
4
 
13
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 4 седмици
До ПУТИН КОПАЕ ДУПКИ?: Не си служил войник. В казармата окопи се копаят даже просто за да не останат войниците без занимание. Както казваха, "Целта на занятието е да се еб. мамата на войника".
169
3
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 4 седмици
До Алекс: Голям оптимист си. Изглежда умът ти е влязъл в нокаут.
168
15
 
11
 
! Отговори
ПУТИН КОПАЕ ДУПКИ? преди 4 седмици
РУСКАТА АРМИЯ НАПРЕДВА, УКРАИНСКАТА - СЪЩО? А ЗАЩО ПУТИН КОПАЕ ОКОПИ? ЗА ДА СЕ ОТБРАНЯВА ПРЕДИ ДА ПАДНЕ!
167
10
 
15
 
! Отговори
До 221 преди 4 седмици
Мале сега без тия 1500 кв км то нищо не остана от русия бе джендьо, сега руснаците направо ше трябва дс е евакуират в камчатка щото ги оставиха без територия
166
19
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
И сегашните завладени 1500 кв.км. са достатъчни,за да може чебурашките да са в нокаут.
165
11
 
9
 
! Отговори
КАЛВЕРО преди 4 седмици
ДО 193 "ДО ОГНЕНИЯТ КОТЕЛ" - ЕХ ТОВОРИЩ, ЛЕГЕНДАТА ЗА УКРО-САМУРАИТЕ ОТ "ВЕЛИКОЛЕПНАТА ХИЛЯДЯРКА" НЕ ПРЕДПОЛАГА НА ДЕСЕТИЯТ ДЕН ДА СЕ ПРЕДАВАТ - ТОВА НЕ СА ТИ НЯКАКВИ ЗАЙЧЕТА НА ПЕТЪК СЛУЖБА,А КАЛЕНИ БОЙЦИ!!!... А ТОВА,ЧЕ КАЛЕНИТЕ БОЙЦИ СЕ ПРЕДАВАТ НА РАШИТЕ Е ПОКАЗАТЕЛНО...
164
9
 
15
 
! Отговори
И към Покровск преди 4 седмици
Руската армия е превзела Николаевка, а също така напреднаха в районите на Новожелани и Желани. Настъплението се развива към град Селидово. Руските войски се доближиха до магистралата, която води към Покровск от Карловка, на юг от която се намира Селидово.
163
4
 
13
 
! Отговори
До 215 преди 4 седмици
Говоря те за копаене в тила на 30-40, където няма дронове, прочети малко реалните сводки и ше видиш че около курската аец вече се е появил за отрицателно време огромен ров. По същата причина се провали голямата украинсканконтра9фанзива от миналата година - руснаците за отрицателно време опасаха цялото запорожие с непревземаеми съоръжения точно като изполваха тогава мобилизираните, докато сега гледам вече използват направо набирниците, а от тях имат неизчерпаема количества за разлика от покрайна
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Разумът е даден на човек да му помага , но когато последният се загуби в лабиринтите му всъщност му пречи.