Темите на Терзиев: Данъци, транспорт, инвестиции, туризъм...

Хората да са уверени, че парите им отиват по предназначение, иска той
Обновена: 27 окт 2023 22:12 | 27 окт 2023 13:47, Анисия Иванова
55
Темите на Терзиев: Данъци, транспорт, инвестиции, туризъм...
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дългът на Топлофикация София ЕАД е 1,8 милиарда лева и се очаква догодина дългът да е по-голям. Дружеството генерира най-скъпата електроенергия в държавата и има изтичане на средства. Трябва да се влезе в дружеството и да бъде стегнато. Всички инвестиции в бъдещето са политически непопулярни, но трябва да се даде спокойствие, че средствата на хората отиват в правилния проект, който ще вдигне качеството им на живот, това коментира Васил Терзиев, кандидат за кмет на София, местна коалиция „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София", в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

Терзиев вярва в разбирането, че успелите хора трябва да дават обратно на обществото. Отговорността към обществото трябва да върви ръка за ръка с реализацията и развитието на всички е важно за стандарта на живот. Той обясни, че демотиватор за него е похабяването на потенциал на компания, човек или град.

„Аз много вярвам, че София има потенциал да бъде много повече и като бизнес дестинация, и като туристическа дестинация, и като място за живеене“, допълни гостът. „Това да бъде град, които ние не искаме да напускаме.“

Трябва да се започне от поставянето на национална цел и цел за града. В дългосрочен план обединяващите фактори за обществото са много повече от разединяващите, смята гостът.

Терзиев иска София да бъде регионален бизнес център, развивайки високи технологии и надграждайки развитите сектори. Да се развиват бизнеси с добавена стойност, технологични паркове, индустрии на бъдещето. Той обясни, че ключът за постигането на тези цели започва от идеята за разгръщането на тези сектори, а след това идва и работата със заинтересованите страни.

Общинските дружества са по-зависими от Столичния общински съвет (СОС), отколкото от кмета, обясни Терзиев във връзка с Топлофикация София ЕАД.

При евентуална изборна победа, Терзиев заяви, че данъците няма да бъдат променяни, докато не докажат, че могат да управляват финансовия ресурс, наличен в момента. Евентуалната промяна на данъците, няма да се случи преди обсъждане с гражданите и уверяването им, че парите им се ползват само по предназначение, каза гостът. Публичният ресурс трябва да бъде управляван правилно, да бъде ясно защо и как се финансира даден проект и ако са необходими допълнителни инвестиции какво да бъде направено, каза кандидат-кметъ

Терзиев би продължил програмата за обновяване на градския транспорт.

Преразглеждането на цената на сините и зелени зони трябва да бъде подкрепено от ясни аргументи и обяснение защо е по-добре, каза Терзиев. Изваждането на приходите от паркиране от хазната на Център за градска мобилност е стъпка, която ще позволи да се наблюдават тези средства и тяхното разпределение, като се цели прозрачност, допълни той.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria .

Безплатно съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е безсрамно замазване на очите. Как може хората да са уверени къде им отиват парите? Някой казал ли е-събрахме еди колко си данъци, от тях еди колко си за улици, тротоари и благоустройство. После да каже-похарчихме еди колко си-не стигнаха или останаха. Никакъв отчет. Пък да си приказваме напразно и предизборно можем до безкрай.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Социологическите проучвания манипулират мнението на хората и по точно общественото мнение. Те волно или неволно насочват хората за кого да гласуват. Искат или не искат така се получава. Ето защо смятам че докато сме в предизборна ситуация не трябва да се политизира допълнително.
18
1
 
14
 
! Отговори
Не е моят кандидат преди 8 месеца
Нищо не видях относно презастрояването, което води до основни инфраструктурни промени. Всеки втори софиянец гледа прането на комшията си и няма къде да паркира. Дано загуби изборите
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А пък Вили Лилков решително се зае да разобличи шашмите на "Топлофикация" и да отърве софиянци от изнудването, на което са подложени. Освен това, на всеослушание обяви, че в Общината постъпват неотчитани пари и постави въпроса това да се осветли и тези пари да се използват за благоустрояването на столицата.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Накратко да обобщя статията: Темата Терзиев НЕ Е ТЕМА!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя синковец си купи кандидатурата и познайте какво ще стане , ако го изберат за кмет!?
14
4
 
1
 
! Отговори
терзиев ще спечели преди 8 месеца
но дали ще донесе море от злато . секашната кметица казва също как се работи , а това дали стига . хахах
13
1
 
5
 
! Отговори
Аноним преди 8 месеца
Терзиев ала бала с кодовете как е ще може ли
12
1
 
10
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
синята шизифрения у софето, шъ гласува за комсомолец... ===)))
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 1 Аз пък искам всички ДС-ари с минимална пенсия!
10
4
 
5
 
! Отговори
MNENIE преди 8 месеца
Лично мое мнение за Кмет на София - Григорова . Другите кандидати са Изкуствен Интелект . Но днес изтече Новина че ДАНС е направила капан за Терзиев и Хекимин - как ще се манипулират Изборите чрез Фалшификация .
9
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
предвид застаряващото население и болестите които вървят с него първопостроите нови болници за 21 век а старите строени преди 60 години гисъбаряме и всичко това с граж контрол защото мед гилдия не се старае даподобри организацията всичко е направено с цел да те уморят по бързо
8
1
 
16
 
! Отговори
Перниканец преди 8 месеца
Какво общо има тоя с успелите ??? Милиони държавна пара, пренасочени към фирмите на ДС и като внук, племеник и какъв ли още не е слагано по негови сметки. Такъв се води успял само в страната на слепите - България.
7
0
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 8 месеца
Ха-ха,някой ме изпревари с минута....
6
0
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 8 месеца
LGBT......Терзиев обещава и прайдове да има всеки месец......
5
4
 
9
 
! Отговори
Рафаел Станчев преди 8 месеца
Много приятно излъчване има този човек. Сигурен съм, че ще съдейства за повече гей прайдове. Общността ни има нужда от повече видимост.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това са само думи за Терзиев. Горкият, хабер си няма. Докато се учи, фирми и лица близки до мракобеснаалта ДС ще се обогатят с милиарди, милиони. Вече започнаха, с парите от плана. Ще позволим ли, това? Не, на машинния вот! Който се манипулира от ПП,ДБ.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Терзиев , фанаха ви
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези ми пуснаха флайери в които обещават да имам осветление и тротоари, пълни мозъчни донори отвсякъде, плакатите им залепени с тиксо половината отлепени, нищо няма да оправят а точно обратното, ще разрушат всичко направено както и с държавата правят.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Искам да се вдигне данъка на всички работещи! Поне 80% данъчна ставка!