Маркет линкс: ГЕРБ-СДС води с 8% на ПП-ДБ, каква е изненадата?

ИТН са на кантар, но под чертата при вот за парламент
Обновена: 12 апр 2024 09:33 | 12 апр 2024 09:18, Александър Попов
276
Маркет линкс: ГЕРБ-СДС води с 8% на ПП-ДБ, каква е изненадата?
Кадър: bTV

Ако парламентарните избори бяха сега, разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще бъде над 8% пункта, показва национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1046 души над 18 г. между 30 март и 7 април, чрез пряко-лично интервю и онлайн анкета.

За ГЕРБ биха гласували 25,5%, а за ПП-ДБ - 17,1 на сто.

Третото място е за ДПС с резултат 11,8%.

Партията на Костадин Костадинов е на второ място при подреждането спрямо всички анкетирани, но сред гласуващите "Възраждане" е четвърта по ред - с 10,3 процента.

БСП събира подкрепата на 8,7 на сто.

Според проучването "Има такъв народ" е под прага за влизане - с 3,9 процента сред гласуващите.

Избирателите като цяло дават оценка 2,7 по шестобалната система на 49-ото Народно събрание. 2,8 е оценката за кабинета „Денков“. При отделните избиратели оценките не са много по-високи. Избирателите на ПП-ДБ посочват, че оценката им за кабинета е 4,2, а тези на ГЕРБ-СДС – 2,8.

41% от анкетираните посочват, че ще гласуват на предсрочните парламентарни избори през юни, а 12% са категорични, че няма да го направят.

Доверието в институциите през последните месеци постепенно спада. Доверието в Народното събрание през септември е било 15%, докато през март – 9%. Това в правителство през септември е било 21%, а сега е 14%.

Националното проучване е финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет ЛИНКС". То е проведено сред 1046 души над 18 г. между 30 март и 7 април, чрез пряко-лично интервю и онлайн анкета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: изборимаркет линкс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
8
 
2
 
! Отговори
До 87 преди 5 месеца
То бабичките отдавна гласуват за ГЕРБ и ППДБ. Все пак мнозинството са наследници на тежки номенклатурни фамилии
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не претендирам да съм представителна извадка, обаче нямам нито един (повтарям: нито ЕДИН) познат, който да е гласувал за ПП. Ей тъй поне двама-трима за цвят да имаше, пък то нито един. А общувам с доста широк кръг от хора. Та много ми е чудно откъде ги събират тези проценти. ДБ само губят от съвместното си явяване на избори с тях (не че са по-голяма стока, но поне са чисто български граждани)
74
0
 
3
 
! Отговори
до 76 преди 5 месеца
ама чуваш ли и как се опитват да го извъртят, че видиш ли над 900 екипа от по няколко човека и то тези хора са от всички партии плюс наблюдатели, това прави поне едно 5000 души, видиш ли са сгрешили Протокола или дори Фалшифицирали, а не че Централно Паметта на Машини, т.е. Флаките им са Грешните, т.е. Фалшифицираните! Работата е Ясна за Всеки поне Малко Мислещ Човек!!
73
1
 
4
 
! Отговори
Бай Миле преди 5 месеца
Интерсно кой гласува за БСП толкова, че да изкара над 8%??? Вече и бабичките не се хващат.
72
0
 
5
 
! Отговори
Мария Спирова преди 5 месеца
Именно в тази наша нравствена особеност се крие дълговечността на силови структури, маскирани като политически партии. Мазохистичният култ към насилието, който ни смазваше през целия 20 век и през 90те просто прие нова форма, продължава да заглушава по-светлите ни инстинкти към справедливост. У нас все още вярваме, че единственият начин да заслужиш властта е да я *заграбиш* - и да докажеш, че ти и твоята шайка сте неизбежни като смъртта и непозволени средства няма.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да разясня: При такъв резултат ГЕРБ и ДПС правят мнозинство.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
73, негласуващите в проучването, според тях герб са мнозинство, с малцинствен вот но втори се подрежда възраждане. Тоест те не биха гласували за тях, но ако някога биха, щяло да е така.От тези, които са заявили, че ще гласуват, е както виждаш подредбата.
69
1
 
1
 
! Отговори
Мария Спирова преди 5 месеца
Някога да сме чували Христо Иванов, Надежда Йорданова, Лена Бориславова или Николай Денков да говорят за ГЕРБ както го правят Пеевски, Радев или Борисов? Не сме.За повечето българи това е признак тъкмо на слабост от тяхна страна.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това проучване е, като другото Доволни ли сте от месечните си доходи? 99.5% отговорили с ДА. ** Проучването е било проведено в Народното Събрание.
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И какво правим при подобни резултати ? Уж кучета гледаме,а все мъници излизат ?
66
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е гнусна и долнопробна измама ,че подб-лгбт имали 18 %.То сам Киро в оня прословут запис си признава,че без ала-бала по изборите в най добрия случай не можели да вземат повече от 7%,а сега след грандиозния им провал с правителството на Денков и корупционните скандали с контрабанда дето излизат на бял свят днес видите ли тия шарлатани имали (18%) ..Ало вие хептен за балъци ли ни вземате ?!Реалните резултати на тия са около 3те% ,а герП са с поне 5% надоло от резултата на предишните избор
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Имам много странни преки впечатления. Оказва се, че повечето гербаджии биха предпочели Възраждане за партньор пред ППДБ. "Атлантици", Сър!
64
4
 
8
 
! Отговори
ПП Пудели и Пачки преди 5 месеца
над 4%?! Не Вярвам! освен ако Машините не са Отново Програмирани - виждате на Делота за Избора за Кмет на София - над 900 секции - Флашките не Съвпадат, което е над 70% от Секциите и така!!
63
1
 
2
 
! Отговори
чети внимателно преди 5 месеца
"Лакомията и властта правят хората вине."
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бой, стригане, турско е...е, и пак за ГЕРБ и ДПС. Извратени хора.
61
2
 
7
 
! Отговори
Не разбрах преди 5 месеца
Аз това изречение не го разбрах: "Партията на Костадин Костадинов е на второ място при подреждането спрямо всички анкетирани, но сред гласуващите "Възраждане" е четвърта по ред" Може ли някой да ми го обясни?
60
3
 
2
 
! Отговори
банани и WC хартия преди 5 месеца
Вижне нашир и надлъж резултата от разбитата стара държава...
59
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ППДБ и Възраждане вън, това е важното, понеже ГЕРБ няма кой да ги бутне. Сега е момента за нови партии, да набират сила.
58
4
 
9
 
! Отговори
Констатация преди 5 месеца
Сектантите са се разревали пак долу колко ГЕРБ ги спирали да променят държавата и да я направят една Швейцария на Балканите. Както реве и кмета им, че лошите съветници му връзват ръцете да направи обещаните визии за София. Истината е друга. Кметът на Истанбул се изправи срещу диктатор като Ердоан, би го, анулираха изборите, пак го би, и преди седмица пак го би. Защо и как? Ами работи бе променкаджии. Хората виждат работа. Каквото за 3 г не видяха. Спряхте и каквото беше почнато. Това направихте.
57
3
 
2
 
! Отговори
Искам да спечели преди 5 месеца
Някой който ще закрие държавата!