Борисов: Този кабинет беше на компромиса, сглобен от Алексей Петров и свърши някои добри неща

Ще забраня да се занимаваме с ПП, заяви той
15 май 2024 19:10, Нели Христова
214
Борисов: Този кабинет беше на компромиса, сглобен от Алексей Петров и свърши някои добри неща
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в предизборна среща със симпатизанти на партията във Враца. Пълната зала го приветства с бурни аплодисменти.

Той е придружаван от доскорошния председател на Народното събрание Росен Желязков.  

Домакин на събитието бе кметът на Враца калин Каменов.

"Смисълът на политиката сте вие и всичко, което правим, го правим заради вас", обърна се Борисов към множеството от хора в залата. "Ще забраня да се занимаваме с ПП. На тези хора в залата не им дреме какви карикатури и глупости са сътворил“, закани се той.

"Не видях другите отсечки по тоя път, по който от Продължаваме промяната (ПП) само са дошли и боядисали направеното. Не видях "Хемус", не видях "Струма". Искам да кажа нещо за моя приятел словашкият премиер Роберт Фицо, който го простреляха преди няколко часа и бере душа. Това не трябва да се случва с никой, не само с премиерите“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"Хората знаят, че този кабинет беше на компромиса, сглобен от Алексей Петров и свърши някои добри неща. Имаше период на стабилност и най-вече изглеждахме добре пред външните партньори. Няма да се спираме на безобразията им, има кой да ги види. Тук въпросът е, ако имаме повече от 69 депутати, какъв ангажимент можем да поемем пред този регион. Въпреки огромната съпротива ние успяхме в парламента да вземем стратегически решения“, обясни Борисов и изтъкна, че "със затихващи функции централата АЕЦ "Козлодуй" е получила нова възможност за живот. Не само е диверсифицирано горимото за АЕЦ, но се подготвя построяването на два реактора IP-1000, за които няма да ви стигнат нито работниците, нито кариерите за това, което предстои като строеж. Именно за това изпълнителят, строителят е Хюндай - държава в държавата, огромна световна компания. Тука са Уестингхаус и Хюндай. Това ще даде възможност на изключително важния експертен капацитет от инженери, работници, коитои сега работят в централата - 5 и 6 реактор, поколенията, които се учат там, да знаят, че това ще бъде енергийното сърце на България".

Бойко Борисов подчерта, че изключително важният пътен коридор до Видин ще бъде построен. "Тука е бъдеще с огромни възможности, по поречието на Дунав" и припомни, че само преди дни президентът на Франция Макрон е споделил, че най-хубавото място, на което е бил, е Варна.

Лидерът на ГЕРБ обеща, че ако бъдат избрани и имат мнозинство, ГЕРБ ще вкарат България в еврозоната за една година. По думите му влизането в Шенген също е гарантирано.

"Преди 3 години бяхме станали като витрина за Европа как се пази външната граница на ЕС, Шенген. Навсякъде даваха България за пример, за нулева миграция и изключителна толерантност към легалната миграция. За това ЕК ни даде 150 млн. евро, за да си подсигурим границата. Мога да поема ангажимент, че ако ние доминираме управлението, отново ще възстановим охраната на външните граници, да я сведем до състоянието преди три години за нулева миграция", обещя той. "Ние имаме ангажимент към европейските си колеги да не допускаме нелегална миграция. Ние си вършим добре работата, те след това няма какво да ремонтират или да ни връщат обратно. Защото в техните центрове питат - откъде минахте. И ако се окаже, че има 5-10 човека, и да ни ги върнат, не е проблем. Проблем ще е, ако са 40-50 хиляди. Честното е - стягаме се, пазим границата и никакви мигранти. Бой по каналджиите - това правихме ние. И именно затова тогава имаше под 2% контрабанда на цигари. Няма да хвърлям обвиненията върху колегите, които се занимаваха с това в предишните години. Заварих границата на 34% контрабанда и я свалих под 2%. Можем да поемем ангажимент пред българите, че и това ще свършим", изтъкна Борисов.

"Обещаваме, че фондовете и Плана за възстановяване с много бързи темпове, ако не сме ги загубили безвъзвратно (защото голяма част от вече са изгубени), нещичко ако е останало, да го вземем, за да подпомогнем държавата. Това е братя мои и сестри. Горчиво ще си платим всички за тези три години. Този експеримент, и не само техните избиратели, и нашите ще си платят, и всички. Всички сега разбират каква огромна грешка са допуснали", посочи той.

Той коментира и Зелената сделка, заради която са спрени много химически заводи и предприятия: "По време на война - като тази тежка война в Украйна, Израел, Палестина, ние нямаме право да рискуваме енергийния микс на България. Затова решихме за 4 години по 250 милиона да помогнем на Маришкия басейн, на АЕЦ "Козлодуй". Да потиснем цената на тока, затова отложихме и либерализацията на цената на тока, за да няма удар по населението".

Бойко Борисов подчерта, че е много важно ГЕРБ да имат над 80 депутата, за да не се налагат "нови мимикрии и нови сглобки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
4
 
13
 
! Отговори
Йоцо Амстердама преди 3 месеца
Боки да не съжалява за примиера Фицо ами да внимава!!!!
172
2
 
15
 
! Отговори
КАКВО СТАНА С преди 3 месеца
ОНИЯ ЧУВАЛИ С МИЛИОНИТЕ ОТ ХЕМУС КОИТО НЯКАКЪВ ТРЕНЬОР ЛИ БЕШЕ ФУТБОЛЕН СЪДИЯ ЛИ Е ИЗТЕГЛИЛ В БРОЙ И ГИ Е НОСИЛ НЯКЪДЕ В БАНКЯ ЛИ БЕШЕ ЗАБРАВИХМЕ ВСИЧКИ ? ОСЪДИХА ЛИ КОПЕЛДАКА ИЛИ ВЕЧЕ НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НЯМА И МИЛИОНИ ?
171
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И това ще свърши надявам се да е по скоро че не се издържа всеки тиква и тиквенитечервенотиквеничкоци навсякъде никнат
170
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каквото и да казва ББ ние знаем какво направи миналите 12 години Този човек много добре го познаваме Да може да си купи всичко защото ни откраднаха парите но вече да не си въобразява че може да стане премиер и да управлява държавата
169
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жалко е че Петров е в гроба и не може да каже дали това е истина много е лесно да лъжеш когато човека го няма
168
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мокрите сънища на ББ той ще свърши
167
2
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 3 месеца
До 157: а ето я герберокадъната, ти изпълзя най накрая да изпляскаш както Бойка калдаръм кадъна се изплясква в краката на султан Ердоган обичайната си лакърдия, каква безполезна кадъна е Бойка, как видиш ли за нея гласуват хора, а не платени като теб. Че видиш ли, 3 папи са го куронясали и са го пляскали по тиквата с папските геги, как кадъната ви от другарка на бай Тошо, стана метреса на Путин и сега кадъна на Ердоган. Взимай си кадъната и марш в Анадола при султана ви!
166
0
 
5
 
! Отговори
Успешен инвеститор преди 3 месеца
А следващия кабинет кой ще го сглоби? Бойко и Киро? Много ги обичате, все си ги избирате :).
165
4
 
16
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
България над всичко! Господ да пази България от Борисов и Пеевски. Амин
164
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
дедите ви са умирали да се освободи България, сега просто трябва да гласуваш....смърт или свобода
163
6
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
На следващия ден Петков се прибира бесен и на пожар от гръцкия остров, а Борисов го посреща с въпрос защо и като каква е пратил на лидерска среща Лена Бориславова, която до ден днешен няма официална позиция в партията. Петков побеснява и троши с трясък стъклена бутилка върху покривното стъкло на маса пред лидера на ГЕРБ, а докато останалите лидери гледат ошашавени, Асен Василев обявява, че спешно трябва да се срещне с украинската посланичка Олеся Илашчук и се изнася от стаята.
162
4
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
След 25 юни 2023 трябва да текат лидерските разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ по сключването на споразумение, което да изглади противоречията между подкрепящите правителството партии. Петков обаче никакъв го няма, а жена му Линда споделя снимки от семейна почивка на съпредседателя на ПП на гръцкия остров Лефкада. Знае се, че Лефкада е едно от местата наблизо за каране на любимия на Петков кайт-сърф. В София от името на Петков се появява Лена Бориславова, разговор обаче не започва.
161
1
 
13
 
! Отговори
Боко Магнитски преди 3 месеца
Боко тиквата и Пеевски свинята си върнаха контрола върху България через главата. Магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция. Но не трябваше да пипат децката болница и пенсиите на хората. Господ да пази България от тези *** които крадяха безнаказано 33 години България. Амин
160
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бойко е патриот, ама руски не български.
159
1
 
15
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
При управлението на ГЕРБ България достига дъното на Европа за 12 години управление окрадоха къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция. Няма здравеопазване образование 3000000 имигранти напуснаха България. Господ да пази България от Боко и Пеевски свинята
158
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако бяха истински политици досега да са направили много за държавата ни ОСВЕН да очернят Борисов да разделят българите да създават напрежение да манипулират от телевизиите Интернет да фалшифицират да назначават свои какво построиха къде са делата и за България КЪДЕ СА
157
1
 
15
 
! Отговори
Боко Магнитски преди 3 месеца
Господ да пази България от Боко тиквата и Пеевски свинята. Амин
156
1
 
11
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
Господ да пази България от Боко и Пеевски. Амин
155
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И наистина 22 год в политиката 3 пъти мин председател ГЕРБ Лидер НАЙ добрият държавник на прехода Ако някой иска да управлява България наистина да заповяда но тези са истински шарлатани и освен да пълнят собствени банкови сметки да лъжат да грабят да заблуждават да саботират да се възхваляват да говорят небивалици друго от тези няма
154
2
 
11
 
! Отговори
Боко Магнитски преди 3 месеца
Ако ГЕРБ ДПС ИТН дъното управляват България пак нямаше да има пари за нищо друго освен чували пари от магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция и детската болница посегнаха и на пенсиите и заплатите. Господ да пази България от Боко и Пеевски. Амин