Борисов: Този кабинет беше на компромиса, сглобен от Алексей Петров и свърши някои добри неща

Ще забраня да се занимаваме с ПП, заяви той
15 май 2024 19:10, Нели Христова
214
Борисов: Този кабинет беше на компромиса, сглобен от Алексей Петров и свърши някои добри неща
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в предизборна среща със симпатизанти на партията във Враца. Пълната зала го приветства с бурни аплодисменти.

Той е придружаван от доскорошния председател на Народното събрание Росен Желязков.  

Домакин на събитието бе кметът на Враца калин Каменов.

"Смисълът на политиката сте вие и всичко, което правим, го правим заради вас", обърна се Борисов към множеството от хора в залата. "Ще забраня да се занимаваме с ПП. На тези хора в залата не им дреме какви карикатури и глупости са сътворил“, закани се той.

"Не видях другите отсечки по тоя път, по който от Продължаваме промяната (ПП) само са дошли и боядисали направеното. Не видях "Хемус", не видях "Струма". Искам да кажа нещо за моя приятел словашкият премиер Роберт Фицо, който го простреляха преди няколко часа и бере душа. Това не трябва да се случва с никой, не само с премиерите“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"Хората знаят, че този кабинет беше на компромиса, сглобен от Алексей Петров и свърши някои добри неща. Имаше период на стабилност и най-вече изглеждахме добре пред външните партньори. Няма да се спираме на безобразията им, има кой да ги види. Тук въпросът е, ако имаме повече от 69 депутати, какъв ангажимент можем да поемем пред този регион. Въпреки огромната съпротива ние успяхме в парламента да вземем стратегически решения“, обясни Борисов и изтъкна, че "със затихващи функции централата АЕЦ "Козлодуй" е получила нова възможност за живот. Не само е диверсифицирано горимото за АЕЦ, но се подготвя построяването на два реактора IP-1000, за които няма да ви стигнат нито работниците, нито кариерите за това, което предстои като строеж. Именно за това изпълнителят, строителят е Хюндай - държава в държавата, огромна световна компания. Тука са Уестингхаус и Хюндай. Това ще даде възможност на изключително важния експертен капацитет от инженери, работници, коитои сега работят в централата - 5 и 6 реактор, поколенията, които се учат там, да знаят, че това ще бъде енергийното сърце на България".

Бойко Борисов подчерта, че изключително важният пътен коридор до Видин ще бъде построен. "Тука е бъдеще с огромни възможности, по поречието на Дунав" и припомни, че само преди дни президентът на Франция Макрон е споделил, че най-хубавото място, на което е бил, е Варна.

Лидерът на ГЕРБ обеща, че ако бъдат избрани и имат мнозинство, ГЕРБ ще вкарат България в еврозоната за една година. По думите му влизането в Шенген също е гарантирано.

"Преди 3 години бяхме станали като витрина за Европа как се пази външната граница на ЕС, Шенген. Навсякъде даваха България за пример, за нулева миграция и изключителна толерантност към легалната миграция. За това ЕК ни даде 150 млн. евро, за да си подсигурим границата. Мога да поема ангажимент, че ако ние доминираме управлението, отново ще възстановим охраната на външните граници, да я сведем до състоянието преди три години за нулева миграция", обещя той. "Ние имаме ангажимент към европейските си колеги да не допускаме нелегална миграция. Ние си вършим добре работата, те след това няма какво да ремонтират или да ни връщат обратно. Защото в техните центрове питат - откъде минахте. И ако се окаже, че има 5-10 човека, и да ни ги върнат, не е проблем. Проблем ще е, ако са 40-50 хиляди. Честното е - стягаме се, пазим границата и никакви мигранти. Бой по каналджиите - това правихме ние. И именно затова тогава имаше под 2% контрабанда на цигари. Няма да хвърлям обвиненията върху колегите, които се занимаваха с това в предишните години. Заварих границата на 34% контрабанда и я свалих под 2%. Можем да поемем ангажимент пред българите, че и това ще свършим", изтъкна Борисов.

"Обещаваме, че фондовете и Плана за възстановяване с много бързи темпове, ако не сме ги загубили безвъзвратно (защото голяма част от вече са изгубени), нещичко ако е останало, да го вземем, за да подпомогнем държавата. Това е братя мои и сестри. Горчиво ще си платим всички за тези три години. Този експеримент, и не само техните избиратели, и нашите ще си платят, и всички. Всички сега разбират каква огромна грешка са допуснали", посочи той.

Той коментира и Зелената сделка, заради която са спрени много химически заводи и предприятия: "По време на война - като тази тежка война в Украйна, Израел, Палестина, ние нямаме право да рискуваме енергийния микс на България. Затова решихме за 4 години по 250 милиона да помогнем на Маришкия басейн, на АЕЦ "Козлодуй". Да потиснем цената на тока, затова отложихме и либерализацията на цената на тока, за да няма удар по населението".

Бойко Борисов подчерта, че е много важно ГЕРБ да имат над 80 депутата, за да не се налагат "нови мимикрии и нови сглобки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ - КОЛЕГА И ПРИЯТЕЛ НА БОРИСОВ
152
2
 
13
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
Гласуваш за Боко тиквата получаваш ШИШИ свинята!!!! Човали пари от магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция и децката болница посегнаха и на пенсиите и и всичко което носи пари !!! Респект към ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не КО ЧИНА на Боко тиквата и Пеевски свинята!
151
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Крадецът вика - дръжте крадеца
150
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каквото и да лъжете да очерняте Борисов сами виждате действителността Може Борисов да има грешки може човек е но от 4 год насам е потъване каквито и хуморески да Лъжете 650000 българи са гласували наистина за Борисов на последните избори а сега се надявам да са повече здравомислещи българи
149
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ БЕШЕ ЧОВЕК НА БОРИСОВ.
148
1
 
8
 
! Отговори
тиквениада преди 3 месеца
Според Тиквуний правителствата на държавата се съставят не от парлаента , а от всякакви случайници по бандитски модел Не твърдя , че не е прав , но твърдя че не се приказва така и то от " лидер " на " водеща " партия . Българино , тъпий ми българино в очите ти говорят подобни uдuoтcku практики по територията , то за това престана да е държава .
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 155 себе си ли описваш много точни думи за теб Радослав
146
2
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 3 месеца
До 154: има едно анонимно което се опитва да държи фронта, ама то явно е някакъв психично болен защото ланка все същите глупости, че Боко бил държавник, политик, че имал 650000 избиратели и тем подобни шизофренични брътвежи на един болен човечец, а може и да е самият Боко да прави жалки опити да създаде илюзия, че някой го брой за човек.
145
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хората, които се самозапалиха в първите години на ГЕРБ си спестиха мъките да мизерстват под управлението на Тиквата.
144
2
 
6
 
! Отговори
Жал ми е за Борисов преди 3 месеца
Борисов е човек с голямо Ч. Но ето това става, когато избереш грешна посока в живота. По принцип той можеше да се издигне до висините на цар Симеон Първи, но се беше фокусирал само в себе си, а не в държавата. Дано сме живи да видим ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИК някой ден.... този си изпя песента, не му дойде акъла до последно, за съжаление. Защото в първите години на ГЕРБ, хората имаха добри очаквания за него и протестираха едва малцина. Сега се разбира, че са протестирали и са се самозапалвали умни люде.
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Посолството Алексей Петров ли се именува ба Тиква , ние Козяк му казвахме . По традиция не схващаш кви глупости приказваш , правителство на България да се прави от кой му трекне , примерно Тракторът , пък каквато и марка и модел да е той .
142
0
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 3 месеца
Добре, че е Севда ПР, че да наема статисти за сборищата на гроб, че Боко да си мисли, че народа го обича, че ако не са платените статисти на Севда ПР, Боко ще си говори на празна стая.
141
0
 
2
 
! Отговори
Психолог преди 3 месеца
Господина е трижди по-делюзионен от предните избори. Малко ми прилича като Гитлeр у бункеро.
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Излез в пенсия, признай всичко и си гледай живота. Ако си признаеш всичко - народа ще те направи национален герой. Но те е страх.
139
1
 
8
 
! Отговори
Края е близо преди 3 месеца
Лойко съвсем скоро ще се моли на колене на Кирчо да го спаси "заради доброто старо време" ("добро старо време", в което го е топил, обвинявал и набеждавал за всички смъртни грехове, през агенция ПИК)
138
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бойка калдаръм кадъна, колкото левчета си задигнал, толкова куршума да те застигнат. Анатема на теб, ердоганска кадънке.
137
1
 
6
 
! Отговори
Eдин Българин преди 3 месеца
Срамно е НЕбългаринът Асан Омеров да "сглобява" кабинет!
136
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Асен Василев фалира държавата успешно Източи от енергетиката 5 милиарда и нещо документирано никакви пари от Европа няма а за саботажите на цялата инфраструктура източване на пари от капиталовите разходите ясно СЪДЕН за финансови измами с други държави Асен повече няма да е фин министър а на следващите избори шарлатаните са Вън
135
1
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 3 месеца
*** популиста!
134
1
 
11
 
! Отговори
кулий преди 3 месеца
Бойко по принцип приказва глупости. промени ще има ,когато дпс останат с под 10 депутата, това е постижимо , ще ви струва 20 минути от живота. но ако са ви твърде скъпи на 9 юли в одрин ще има ултра намаления за българчета, тоалетна хартия, гипс, картофи, плочки за баня и много други