От ВМРО настояват за 500 лв. месечно за дете и 10 000 за новородено

Държавата трябва да е в полза на родителите, каза Моника Василева
21 май 2024 11:51, Инна Ангелова
104

От ВМРО настояват за спешни мерки в борбата с демографската криза, а именно - 500 лева месечно за детски надбавки, както и 10 хиляди лева еднократна помощ от държавата при раждане на дете на работещи и учещи родители. Това са основините искания на партията, свързани с младежката политика.

От ВМРО допълват, че за да няма демографска криза, държавата трябва да е в полза на родителите.

"Парите могат да дойдат от държавата", категорична е Моника Василева от ВМРО. В предаването “България сутрин” тя допълни, че щом държавата намира пари "да се строят какви ли не глупости, има пари и за децата ни". Според Василева настоящите пари, които получават родителите месечно за своите деца, са крайно недостатъчни.

"Тези 50 лева в момента не са достатъчни за нищо. Бих казала, че стигат за един пакет памперси или една кутия мляко, което не е достатъчно в никакъв случай. С тези 500 лева на месец всяко едно семейство би могло спокойно да изгледа детето си", сподели Василева пред Bulgaria ON AIR.

Не беше подмината и темата за детските градини, като всяка година все повече деца остават извън класирането. "Казусът с детските градини би могъл да се реши, ако застрояването не спира и в същото време се обърне внимание на персонала", каза Василева пред телевизията.

По нейни думи заплатите на педагозите и медицинските лица в детските учебни заведения са прекалено ниски за дейността, която те извършват. "Тези хора искат да работят за нормално финансово възнаграждения, което заслужават. В крайна сметка те гледат нашите деца и поемат отговорност за тях. В момента, в който те имат по-добра възможност и не носят по-голяма отговорност, може би това ги кара да изберат друга категория, в която биха били по-спокойни. Трябва им подкрепа и трябва стимул, за да задържим медицинските лица и педагозите в страната", заяви още Василева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
13
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ БЕЗКРАЙ! преди 3 месеца
У нас живородените деца са 53-55 000 годишно.Те. трябва да се намерят само за ражданията около 550 000 000 -т.е. 550 млн лв. От тези деца около 35 000 са от *** ни братя , започващи да раждат от 14 -15 год възрас,т та до около 35 год. Досега масово имаха по 3-4 деца от няколко бащи.Какво ще стане ако това се приеме и се подсигури около 2 000 лв чист ежемесечен доход на хубавица-повече от ясно.Държавата ще трябва да си смени името максимум след 10 год/ако не фалира до тогава.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ВМРО се мъчи да привлече ромския вот. Жалки сте.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хубаво ама помощите да се дават само на семейства, а не на *** от магистралата, които са напльокали 7. И да има ценз и то истински с матура за майката и бащата. При основно образование на двамата родители дават се помощи 100лв за дете. При Средно образование 1000лв, висше образование 10 000лв. Няма да пълним гетата с изоставени на произвола деца я.
8
1
 
10
 
! Отговори
От Дубай преди 3 месеца
50 000 долара за новородено по неговата сметка. :) ..кой ми открадна чистачките ..кога ще ги стигнем американците...
7
0
 
18
 
! Отговори
През2010 година преди 3 месеца
Родих първото си.дете.Майпинстеото ми през втората година трябваше да бъде 240 лв.колкото тогава беше минималната заплата.Тогава повишиха мин.заплата на `290лв.,но Борисов заяви,ще майчинството няма да се вдига,защото не било обвързани с Мин.заплата.Така ощети майките и техните бебета с тези и без това мизерни 50лв.А ВМРО бяха коалиционни партньори на ГЕРБ и не реагираха .
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
от ромски партии включителноИзраждане (на ромските малолетни момичета) ко друго да искаш ?
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ВМРО са патериците на ГЕРБ. Помним, помним. И жълтата торбичка Билла помним. И покупката на снимки на самолети за 6 млрд лева. С пари на дънъкоплатците. Комисионните обаче за Тиквата и Шкембелията от Русе.
4
1
 
22
 
! Отговори
Бю джет преди 3 месеца
Не разбрах защо ВМРО ще дава пари, които не са изработили?
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди избори всички развързват кесията и се започва здраво наддаване. След избори вече сме забравили какво сме обещали. А като се има в предвид, че кесията е наша, а те бъркат в нея и вземат само за себе си. Обещаното не е като даденото.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
и ние, народа, настояваме за правова държава (не гербаджийска), за достойни доходи, всеки настоява за нещо, но казва ли от къде да дойдат парите?....
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Искайте оставка на Главоча, стига сте настоявали!!!