Печеливши ли? При тази избирателна активност е странно някой да се радва на резултат

Доц. Николай Димитров и Даниел Киряков с коментар за изборите
10 юни 2024 19:25, Анисия Иванова
72

При тази избирателна активност би било странно някой да се радва на резултата. Новата партия може да смята себе си за печеливша, тя излезе и се показа и се заяви, че съществува. Това заяви журналистът доц. Николай Димитров в студиото на "България сутрин".

Още по темата
"Това ще бъде един изпълнител, който ще запомним с една песен и участие в един единствен парламент. Особено, както всички очакват избори наесен, съмнявам се, че ще успеят да влязат тогава", посочи той.

"Остава да видим дали ще си спазят обещанията, че ГЕРБ и ДПС няма да правят заедно управление. Очаквам от една страна влизането на "Величие" да се използва като част от говоренето, свързано със страховете, че ако не направят правителство - накъде вървят нещата. Друг вариант е да се заиграят с трети", на мнение е журналистът.

Пред Bulgaria ON AIR пиар експертът Даниел Киряков изрази мнението си, че заиграването със страховете на хората и дезинформацията са оказали влияние върху изборните резултати.

"Месианството в България не е забравено, някои образи са изтъркани, ИТН танцуваха едно лято, бяха на върха на вълната, след това цъкат едни 4%. Появяват се такива малки партии, които имат своето влияние, заради това че говорят, доминират в социалните мрежи. Най-големите губещи сме всички ние, 70% не отидоха до урните", каза Киряков.

Той подчерта, че разговор за политика и политики няма.

"Подаването на ръка ще бъде изиграно през дългогодишния опит на ГЕРБ-СДС във властта. Защо трябва да има нужда от стабилност, след като и в това положение някои партии се чувстват комфортно", коментира пиар експертът.

Доц. Николай Димитров посочи Борисов като победител в изборите. Според него Борисов ще се опита да направи правителство, което няма да се получи, и ще използва това да затвърди ролята си на жертва, която му носи много позитиви впоследствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тошко африкански и рудо гела предятеля кого ще громи сега като ПП-ДБ няма да са фактор?
20
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
И 5 човека да изберат победителя, пак ще е победа и затова гербавите сигурно са препили с шампанско.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-радостен е Ицо Хазарта. От радост се е качил на НДК на покрива и си прави селфи със среден пръст. Още по-радостна е баба му. Одеве се обади и каза: "Ице, на баба мечето, едвам изкара 8 клас. Бутахме те да изкараш тройки и да вземеш средно. Викахме ти учи, баба да не работиш, а гледай как ни изненада! Нито учи, нито работи, а евродепутат стана. 30 000 лева заплата, бабе!?! Че то си е двойно повече от президентска заплата."
18
0
 
6
 
! Отговори
хе хе хе преди 2 месеца
"Екзитпуловете" много коварно приспаха вниманието на отговорните фактори. И те не реагираха докъм обяд, въпреки драстичните несъответствия с преброяването. Чак при 64% преброени някой се усети и даде разпореждания. След това гледаме как в рамките на 30% преброени, някой партии "загубиха" 1-1,5%, а други "спечелиха" толкова. Такава рязка печалба обаче е възможна единствено при ДПС и то само при преброяването на гласовете в чужбина. Абе, всичко стана вече съвсем смешно:))
17
0
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 2 месеца
Хайде приятелите ми от СЕВЕРНЯЦИТЕ. Да си ги броят бюлетикникет. Може и хартиените, може и от тези с машинките им. Честита 2-24 на теззи от ЦИК и БНБ. Ть, новата беше преди около 5-6 месеца.
16
0
 
1
 
! Отговори
СИБИЛЕТО преди 2 месеца
Ами, как няма да ме познаят ПЕТЪР, Дидо и Тинко. Те са си хаймани като ВАЛЬО МАРКОВ. Блатодарни сме му на РАДКОТО, че от хаймани ни направи хора. От тези истинските. А пък, футбола си гто разбираме, дори и на около или над 60. Ами, приятели са ми. При един и същи третьом сме си ги играли мачовете. Как няма да го помня Дидо ? На един от мачовете ме попита, ние като бяхме малки, някой жалеше ни ? Ами, отговорих му аз. НИКОЙ НЕ НИ. ЗА ТОВА И НИЕ СЕГА, дори и на 60, не жалим за никои и за нищо.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Недопустимо е да си роден в една държава, да не си ограмотен на езика й и да бъдеш допускан на збори с преводачи, какъвто е алучаят с ДПС. Дебе,лян е извадил от дупките и най-неграмотните турци! А българите не гласуват и какво от това?? Не гласуват тъпанарите!!
14
2
 
17
 
! Отговори
Иван Димитров преди 2 месеца
Това е реалната картинка в страната.Просто няма хора,не че не са гласували.Държат фалшиви избирателни списъци за да нагаждат %
13
3
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
SS, ти пък си много умен БЕ, като не си гласувал. Тримата умници и аз.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хората в миналото не са давали на всеки да гласува. Имало е ценз по образование и богатство и обществено положение. Намаляването на избирателите е естествен ценз, който премахва неинтересуващите се от политика. Те са необразовани за политиката и управлението. Ако гласуват, ще гласуват за някой лумппeн като тях. По-добре да не гласуват.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не знам кой кали.тко е одобрявал хартията за машините, но можеше да се прочете за кого съм гласувал, въпреки че бюлетината беше сгъната и обърната с гърба нагоре.
10
2
 
6
 
! Отговори
До -7 преди 2 месеца
Какви извадки не ни разправяй глупости обиколили са бьлгария и са питали всеки един за кой ще гласуваОбаче знаят резултатите преди изборите
9
2
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 2 месеца
При тази избирателна активност, изборите, трябва да бъдат касирани!!
8
1
 
12
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
Направи ми впечатление един коментар на гешев спрямо бойко борисов в дойче зеле за торби кеш фирми през които минавалиИ всички коментари под статията бяха деактивираниТа толкова с демокрацията по дойче зелевски
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Вьзмутен си, защото си невеж. Да си чувал за социологически извадки? Хората учат по 4 години да се научат, а такива недоразумения като тебе, всичко им е ясно.
6
4
 
6
 
! Отговори
До SS преди 2 месеца
Да не мислиш, че не ясно че си турчин или ***? Е в такъв случай не си от умните хора.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Населението на Гъбария масово направи логичния избор. Гъбарите, имайки се за изключително умни, улесняват максимално т.нар от тях "Мафия" по пътя й към управлението на държавата. Всъщност гъбарите са едни обикновени гъби. Готови за чорбата.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радват се, радват се хиените, че пак ще са вътре в НС, а народът ще го дерат с по-високи данъци!! Радват се в себе си, тихичко!
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До SS И да не гласуваш, пак си в лектораната картинка. Няма как да има по-невежо и невярно твърдение. Едни хора така не гласували в Германия през 1932 година. Следващия път, когато получили втори шанс, било през 1945 година, след милиони жертви и разбити семейства.
2
2
 
14
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
Преди изборите гальп , сови и тем подобно знаеха с точност резултатаНека някой обясни как ставаС ясновидци ли работятЩото за мен е ясно