При обработени 64.06% протоколи: ГЕРБ-СДС с 23,65%, ДПС и ПП-ДБ в люта битка

"Величие" са над чертата за влизане в НС
10 юни 2024 10:21, Александър Попов
240
При обработени 64.06% протоколи: ГЕРБ-СДС с 23,65%, ДПС и ПП-ДБ в люта битка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува междинните резултати от изборите за народни представители, произведени на 9 юни.

При обработени 64.06% протоколи на секционните избирателни комисии (СИК) в районните избирателни комисии (РИК) резултатите са:

ГЕРБ–СДС - 23,65%

ДПС - 15,89%

ПП–ДБ - 15,08%

„Възраждане“ - 14,33%

„БСП за България“ - 6,87%

ИТН - 6,31%

"Величие" - 4,98%

Българските граждани избираха 240 представители в 50-ото Народно събрание, както и 17 представителите в Европейския парламент. Това е петият парламентарен предсрочен вот и той съвпадна с провеждането на евровота. В историята на България двата избори се провеждат едновременно за пръв път.

Евроизборите

При обработени 63,28% СИК протоколи в РИК най-много гласове в изборите за Европейски парламент са подадени за ГЕРБ-СДС. За тях са гласували 202 952 души или 22.94%.

Втори са ПП-ДБ с 15.28% от гласувалите, трети са "Възраждане" с 14.56%. ДПС са на четвърто място с 12,71%.

БСП са получили 6,95%. ИТН остават на шестата с 6.41%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: изборирезултатиЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
7
 
! Отговори
Акъллия преди 3 месеца
До Българин 85 - Бъркаш. Големият брат от Изток няма никакво намерение да ни напада, но веднага ще дойде да ни освобождава, ако реши, че това е наложително. Все ще намери от какво да ни освободи, все за наше добро ще го прави, както винаги. Ако ние не можем да видим кое точно е доброто, това си е наш проблем.
101
1
 
8
 
! Отговори
До 86 преди 3 месеца
Ама леля ти Корни поне е в парламента,а ромката и останалите отцепници ще го гледат през крив макарон.
100
2
 
3
 
! Отговори
Чиляк преди 3 месеца
и ко трансантланцитите_ ще ни пращат ли на фронта, да стягам визата за Канада
99
2
 
6
 
! Отговори
Али преди 3 месеца
Партия Двуличие влиза в парламента , следва Меч , за да се разбие Възраждане ... но тези от Двуличие поне проверете какви хора влизат в партията ви Виктория Василева... а снощното видео гледахте ли го в 12ч по бтв , полковника се оказа ,че не е полковник а Редник... той си го каза...
98
5
 
4
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 месеца
След кирчо и баце вече сьм претръпнал - защо и пеевски да не стане премиерМатряло заслужава
97
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При 30% активност излиза, че в БГ са гласували само башибозуците, краварите и копейките. То в българската история винаги е имало голям процент предатели и изменници. Гордите българи не излязоха да гласуват, под достойнството им е да награждават победители в уговорени мачове.
96
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДПС привлече много българи, нищо не разбира плебса, дай му да плюе. Сега дайте анализ колко трябва да са некадърни останалите партии, та ДПС да им вземе избиратели.
95
2
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 месеца
Кръгла маса, без парламентарно ,,представените" партии! Герберизма приключи! С оперативни прийоми срещу неадекватниците от ПП нищо не се постига, след като и вашите гласове ги няма! Закостенялост! Дайте път на младите, преди те или природата да са ви изхвърлили на сметта на историята! Знам, ще кажете - те, младите, са неопитни /по добре в известен смисъл - на мушенгии/, разглезени, джендари...! Дори така да е - тяхно е бъдещето! Снишете се, дърти разбойници, родени през и увредени от комунизъм !
94
14
 
3
 
! Отговори
Ннн преди 3 месеца
ДПС е конституционна партия,отворена за членство за абсолютно всеки гражданин на България независимо от етническият му произход. Хайде спрете се вече !!!!
93
2
 
7
 
! Отговори
Прехли бай преди 3 месеца
Ранните, неокончателни резултати от преброяването на гласовете показват изключителното бездействие на българското население (като протеста срещу мутро-политиката на шишко-гербанките) и означават, че мнозинството от населението вече не разчита на Възраждане, и не се заблуждава от мушингиите на Величието (пешка като Атака), но търпеливо чака една Трети Украински Фронт, за да спаси отново България, (както вече беше през 1944 г), за да бъде освободена от еврокраварския гнет.
92
4
 
8
 
! Отговори
Боби турбото :D преди 3 месеца
ПАРТИЯ ВЕЛИЧИЕ Е ЗА БЪЛГАРИЯ В ЕС И НАТО НО БЕЗ ДА СЕ ДАВА ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА! ТАЗИ ПАРТИЯ НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ ИЗЯДЕ ВЪЗРАЖДАНЕ С ВРЕМЕТО АКО НЕ СЕ ОБЕДИНИ С ИЗЕДНИЦИТЕ.
91
4
 
2
 
! Отговори
Хаха ха преди 3 месеца
Дано поне за това , че не гласуваха бьлгарите скоро ги тикнат по окопите в украйна да пазят грантовете магнита и чекмеджето
90
0
 
2
 
! Отговори
До 78 преди 3 месеца
Пак ли ти ОБЕЩАХА СВЕТЛО бъдеще ха ха ха.....елементарник, че и "безотговорно" проst....
89
1
 
5
 
! Отговори
народ дебил преди 3 месеца
Щом има и такива които гласуват за полковника и другия cмeшник с него.
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доган каза че Пеевски няма да бъде премиер.
87
2
 
11
 
! Отговори
До коментар1 преди 3 месеца
Става очевидно, че герб и дпс не са виновни за злощастието на българите. Единствените виновни са болшинството българи на салатка и ракийка, които вчера решиха да ходят за гъби, в момент в който се решава съдбата на собствените им деца. Крахът на образователната ни система си каза думата! Тотална деградация на ценности!
86
2
 
8
 
! Отговори
Леля Корне, преди 3 месеца
Разочарова ме! И този път не успя да смъкнеш БСП под 4%, въпреки че много, ама много се постара!
85
9
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
По-добре да ни управляват ДПС отколкото Възраждане, Костадинов иска да излезем от ЕС и НАТО и да не можеме да си купуваме евтини самолетни билети да пътуваме в чужбина, а Русия като ни нападне да чакаме по 10 години за руска Лада. Ние българите искаме не живееме като американци, а не като руснаци, ДПС са за ЕС и за Америка.
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако всички гласуват процентите на ДПС ще паднат около 3 пъти, но останалите съотношения ще се запазят повече или по-малко.
83
3
 
1
 
! Отговори
До 60 ужас преди 3 месеца
Не е ужас,твоето е простотия щом топкова дълго време не си разбрал/а колко важно е да знаеш какво означава"разделяй и владей",на кого носи ползи и как се побеждава това римско правило ! Но с толкова проst народ такива резултати и 100 % да бяха гласували резултатът щеше да бъде същият но тогава на ГЕРБ нямаше да е нужна"сглобка"щяха да"крадат"сами,но негласуващите им развалиха намеренията ! Защо ли Бойко мутрата и Пеевски агитираха за масовост от проsтотия или от "тарикатлък" и с мисъл за субсид