Василев: ГЕРБ са малко шизофренични, плюха ни, сега искат подкрепа

ПП-ДБ категорично остават в опозиция
Обновена: 19 юни 2024 12:26 | 19 юни 2024 12:23, Нели Христова
293
Василев: ГЕРБ са малко шизофренични, плюха ни, сега искат подкрепа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Продължаваме промяната – Демократична България" ще бъде ясна проевропейска опозиция, където ще се борим за всичко, което е пътят на България към Европа и срещу всичко, което е корупционно. Всяка кражба, която видим ще осветяваме и няма да разрешим България да се върне в старите времена, които си спомняме в недалечното минало.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на извънреден брифинг в Народното дъбрание.

Петков призова Бойко Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии.

"Той е първа политическа сила в момента. Заявяваше през цялата кампания, че ще бъде водеща стабилна партия на управлението на България. Сега трябва да демонстрира, че зад тези думи е имало някакъв смисъл. Следващия път, когато събори поредното правителство и не си спази уговорката, да има предвид, че създаването на правителство е много по-трудно, отколкото неговото разрушаване", допълни Петков.

Петков обеща да бъдат абсолютно предвидими пред своите избиратели.

На свой ред Атанас Атанасов заяви, че коалицията е "сплотена и обединена", напук на "всички заклинания".

"Ще бъдем изключително ефективна опозиция", заяви той.

"Мисля, че ГЕРБ са малко шизофренични. Плюха ни един месец, че сме вкарали държавата в криза, а сега искат от нас подкрепа за правителство. Най-малкото, това е несериозно. А значително по-лошо е, че след като сътвориха хаоса, сега не могат да сложат ред. Не на последно място, това е изключително безотговорно към българските граждани", каза Асен Василев.

Той изрази надежда, че ГЕРБ няма да ни пратят отново на избори. След това Василев представи накратко законодателната програма, която ПП-ДБ искат да бъде приета от 50-ото НС дори и да не се сформира кабинет. Става дума за четири закона.

"Първият е Законът за съдебната власт. Законът е минал е обществено обсъждане, подготвен е от кабинета на акад. Денков, мина съгласуване и с Еврокомисията. Той гарантира честни и прозрачни конкурси в съдебната власт", обясни Василев. "Вторият закон засяга около 1 милион българи. Става дума за Закона за личния фалит. „България е единствената държава в ЕС, която няма закон за личния фалит. Той беше заложен още през 2022 в Плана за възстановяване и устойчивост и е в интерес на 1 млн. българи. Третият закон се нуждае от поправка и засяга хората, които подават сигналите за корупция. Този закон беше върнат от Еврокомисията, защото нарушаваше европейската директива."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от Избори 2024
Политолози: Ще има компромис при избора на председател на НС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
11
 
! Отговори
Браво преди 2 седмици
Глауваш за Геп и получаваш дпс. Гласуваш за итн и получаваш дпс
61
2
 
8
 
! Отговори
Рендето преди 2 седмици
Урааа......., на Есен с нова песен!!! -))))))))
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То не е мит зодията Близнаци, там не знаеш какво му е в главата :))) Жените като чуят тази зодия, гледат да бегат :))
59
4
 
6
 
! Отговори
До49 преди 2 седмици
Ами подкрепяйте ги! В момента имате депутати за един микробус! Следващия път може да са още по-малко! Да имате 121 депутати е мечта с розови слонове! Пък опитайте се като вземете 2рия мандат за съставяне на правителство, да се обедините с БСП, итн величия и възрожденци! Искат ви толкова колкото герб! И като се потрошат още 120 млн за избори, да не ревете че заплатите били ниски пък цените високи! Всеки народ си заслужава съдбата!
58
4
 
16
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИ НЕГОДНИЦИ преди 2 седмици
Бяха измамници преди да ги познаваме , овластиха ги с измама , измамиха създателя си , мамеха докато упражняваха властта , днес продължават с измамите и всеки божи ден ще мамят защото това е естеството на ШАРЛАТАНИТЕ !!!!!
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Крадци и скапаняци са всички
56
6
 
5
 
! Отговори
Плана на Путин преди 2 седмици
Русия има проект за нова държава покрай Черно море от Одеса до Резово. Величие и Възраждане ще викнат *** да ги спасяват от НАТОвско робство и ще има референдум под дулата на оръжията от паравоенните им формирования. В Неофит Рилски ще е Парламента на Велика приморская...
55
0
 
8
 
! Отговори
Пфу преди 2 седмици
Тия направиха така чеслужебния да е на тиквите и дпсСкапани слуги на доган ага
54
4
 
10
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 2 седмици
на Кокорчо очичките са му накокорени, щото Спеца го помпа изодзадка! И Тони парфюма - това не е тайна!
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хихи.. дружинката на еднорозите изпра боко, даде му служебният парламент, а сега се правят на недостъпни хахахаха.. абе аматьори, боко може да си позволи да прави избори след избори след избори.. той така или иначе управлява със служебното правителство, което вие му дадохте! Още на следващите избори дружинка детелинка може и да не мине 4те %... ако не беше трагично щеше да е смешно.. но има и една положителна страна - въпрос на време е да гледате парламента само по телевизоро!
52
9
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Като чета как започват да плачат троловете на ГЕРБ и предосещат че пари нема скоро да има, ми става едно хубаво
51
1
 
8
 
! Отговори
Баце Милостиви преди 2 седмици
Елате ми пъпъдъчета на Бацко, да ви kлатuм сладко, сладко. Иначе ви дебнат да ви е..нат Бай Сарафчо и Бай Голямата Глaвuчkа.
50
1
 
7
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 седмици
Тия излязоха поредните ментетаДано има истинска антигерб дпс партия за която да гласувам наесен
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Баце си е шизофреничен, има двама човека в него, все пак е зодия Близнаци :))) Знам го това нещо, щото и аз съм тази зодия :)))
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хасане, много ти шават ръцете, в която държава не си бил, само там няма дело срещу теб. Сега гласувах за вас, но септември няма да го повторя.
47
1
 
10
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 2 седмици
НА ТОЯ ОЧИТЕ СА МУ КОТУ БОМБИ ! ТЕРОРИЗ !
46
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Депутатите на ГЕРБ,не СТИГАТ ЗА НИЩО! И сега видите ли,Опозицията,да е "Виновна" за техният Неуспех е Несериозно въобще да се обсъжда даже! След като Не стигат за нищо.МутроКомунистс да Си Разпусне партийната и ще види Колко Българи Ще гласуват,радвайки се,че Тази Частна партия ГЕРБ я НЯМА !!-:)
45
2
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 седмици
Никога вече за вас слуги на борисов и доган
44
2
 
14
 
! Отговори
Без паника моля. преди 2 седмици
Спокойно кораба потъва нормално бавно и славно от 3 години .Без паника вода ще има за всички. Христо забегна първи има си мезонет и сметка в Швейцария, другите имат гражданство отвъд океана не плачете за тех.
43
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пълна подкрепа за ПП -ДБ. С вас сме срещу хищниците от ГЕРБ, ДПС и техните чалгари и копейки.