Василев: ГЕРБ са малко шизофренични, плюха ни, сега искат подкрепа

ПП-ДБ категорично остават в опозиция
Обновена: 19 юни 2024 12:26 | 19 юни 2024 12:23, Нели Христова
293
Василев: ГЕРБ са малко шизофренични, плюха ни, сега искат подкрепа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Продължаваме промяната – Демократична България" ще бъде ясна проевропейска опозиция, където ще се борим за всичко, което е пътят на България към Европа и срещу всичко, което е корупционно. Всяка кражба, която видим ще осветяваме и няма да разрешим България да се върне в старите времена, които си спомняме в недалечното минало.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков на извънреден брифинг в Народното дъбрание.

Петков призова Бойко Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии.

"Той е първа политическа сила в момента. Заявяваше през цялата кампания, че ще бъде водеща стабилна партия на управлението на България. Сега трябва да демонстрира, че зад тези думи е имало някакъв смисъл. Следващия път, когато събори поредното правителство и не си спази уговорката, да има предвид, че създаването на правителство е много по-трудно, отколкото неговото разрушаване", допълни Петков.

Петков обеща да бъдат абсолютно предвидими пред своите избиратели.

На свой ред Атанас Атанасов заяви, че коалицията е "сплотена и обединена", напук на "всички заклинания".

"Ще бъдем изключително ефективна опозиция", заяви той.

"Мисля, че ГЕРБ са малко шизофренични. Плюха ни един месец, че сме вкарали държавата в криза, а сега искат от нас подкрепа за правителство. Най-малкото, това е несериозно. А значително по-лошо е, че след като сътвориха хаоса, сега не могат да сложат ред. Не на последно място, това е изключително безотговорно към българските граждани", каза Асен Василев.

Той изрази надежда, че ГЕРБ няма да ни пратят отново на избори. След това Василев представи накратко законодателната програма, която ПП-ДБ искат да бъде приета от 50-ото НС дори и да не се сформира кабинет. Става дума за четири закона.

"Първият е Законът за съдебната власт. Законът е минал е обществено обсъждане, подготвен е от кабинета на акад. Денков, мина съгласуване и с Еврокомисията. Той гарантира честни и прозрачни конкурси в съдебната власт", обясни Василев. "Вторият закон засяга около 1 милион българи. Става дума за Закона за личния фалит. „България е единствената държава в ЕС, която няма закон за личния фалит. Той беше заложен още през 2022 в Плана за възстановяване и устойчивост и е в интерес на 1 млн. българи. Третият закон се нуждае от поправка и засяга хората, които подават сигналите за корупция. Този закон беше върнат от Еврокомисията, защото нарушаваше европейската директива."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от Избори 2024
Политолози: Ще има компромис при избора на председател на НС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пълна подкрепа за ПП -ДБ. С вас сме срещу хищниците от ГЕРБ, ДПС и техните чалгари и копейки.
42
6
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 седмици
Помня ни показваха килиите на пеевски и борисов по протеститеИ ние като шарани кьлвем на голата кука а то било за да могат заедно да ,, работят работят ,,
41
6
 
12
 
! Отговори
Не, не е прав! преди 2 седмици
До Прав е Не е прав, защото покупателната възможност е значително по-малка, да не говорим, че прекалено се доближиха средните пенсии до минималните! Вижте пенсиите на водещи проектанти и инженери, смешни са! На практика пенсиите се увеличиха типично по социалистически - на партийните величия и на хората без образование и затова с много години трудов стаж, но без особено голям принос към икономиката на България!
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Възмутен! И как си оцелял т.ъ.п толкова време,цели 12 г.? Няма ли да спрете да се плодите такива амеби?
39
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кокор - вие с кого се куролирахте в предния парламент? С тези, които щяхте да вкарвате в затвора, нали? Не знам който от тримката ви ми е по-противен - ти, невменяемия куролатор Кирчо, или академика дето сам се направи такъв като беше министър. Мислех че по-голямо дъно от Борисов и Пеевски няма, но после се появихте вие!
38
8
 
15
 
! Отговори
Копейка преди 2 седмици
ГРОБ/ДПС оглозгват Доспат в момента. Всички знаем какво зло са...
37
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Скоро ГЕРБ ще управляват сами. Това с ППодмяната усложни нещата
36
10
 
13
 
! Отговори
Хо хо преди 2 седмици
Не само че ви плюха ама и ви пребиха три пъти на изборите. Отивай при Баце в стойка партер с 200, че Бай Ставри ви чека с 600.
35
1
 
9
 
! Отговори
До 33 преди 2 седмици
Явно не знаете за какво ходите на избори
34
5
 
3
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 2 седмици
До Вьзмутена тебе последно за кво те е яд, че тия са дебелеели, или че не е имало да ти се даде да дебелееш? имайки предвид че нормалните хора са на бачкане по тва време и ти ще да си от правоверните, ако не си некво нгвс
33
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво на ПП -ДБ. Пълна подкрепа на образованите и можещи младежи, желаещи добро бъдеще различно от бъдещето, което ни предлагат банкянските крадци. Успех.
32
8
 
15
 
! Отговори
Маг Минчо преди 2 седмици
Идва време за диета,драги Василев! "Ние ще сме опозиция" звучи някак гладно, не мислиш ли? Питай за това Нинова! А най-добре нейния многострадален електорат! Какъвто скоро ще е и вашия...
31
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Утре е гейпарада - Кокорчо е в първите редици :)))
30
7
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 седмици
имам некви съмнения че кокорчич е единия от кеворкяните тука в коментаторската секция. освен ако лена му не е писала нещо на лист от тетрадка да го учи наизуст.
29
10
 
20
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 седмици
Гласувам за всеки който е против -герб/дпс който и да е той.12 г им сьрбах попарата докато ония дебелееха ежечасно
28
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ППДБ друг полезен ход освен да са опозиция нямат. Ясни са!
27
7
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 седмици
Вие понеже не плюхте ли?
26
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Асене, себе си погледнете. Вие сте света вода ненапита. Нито сте плюли ГЕРБ, нито бяхте ортаци с тях. В малко по-скромно го раздавай.
25
0
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 2 седмици
За кого да гласуваме ако не е тайна?
24
8
 
10
 
! Отговори
Наивник! преди 2 седмици
До Асен е играч Асен Василев беше твърдо против влизането на България в Евро зоната и неведнъж го е заявявал публично! Освен това и финансовата политика, която водеше го потвърждава!България заради Асен Василев и Кирил Петков не е в Евро зоната!