Борисов ще предложи кабинет на малцинството, иска избори като при гърците

Той все пак ще отиде да вземе мандата от Радев
Обновена: 24 юни 2024 10:02 | 24 юни 2024 09:58, Нели Христова
319

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бойко Борисов няма да е кандидат за премиер на това правителство.Той ще отиде да вземе папката с първия мандат, но като придружител на кандидата на ГЕРБ. 

"Нашите избиратели, когато са ни сложили с 11% преднина, не са искали пак за премиер да получават Денков. Разбира се, при тази избирателна система, която взе депутати от ГЕРБ и ги прехвърли в по-малките партии, ни постави в невъзможност да съставим стабилно правителство. Разбира се, носим си отговорността и ще предложим правителство, най-вероятно след като разговаряме и с другите колеги и то ще бъде на малцинството", заяви той. "По този начин ще понесем отговорността си за победители."

"Единственото, което казах след изборите, че аз съм бил три пъти премиер и четвърти ще е в повече", обясни Борисов защо няма да е премиер.

Той очаква подкрепа от всички отговорни хора, които не искат да ходят на седми избори. И предложи:

"Другият вариант е да сменим избирателна система".

Като пример за нова изборна система той даде тази в Гърция.

Изборите свършиха, а всички са в предизборна капания, никой не го интересува стабилността в България, България е донор на ЕС. Вие отчетохте ли, че България е донор, ние даваме повече пари, отколкото вземаме. Това, че имаме 1% усвояване и 3,7 по другия план, не е тема, има ли значение кой ще стане премиер, когато милиарди са безвъзвратно загубени, подчерта Борисов. Как да подкрепим например предпоследния? Това ще е крайно нестабилно, уточни лидерът на ГЕРБ. Сега, когато е предпоследен Трифонов, иска да доминира, според мен трябва да се успокоим, имаме 1-2 седмици, изборите са лошо решение. Но да се върнем крачка назад ако искат да има правителство, каза още Борисов.ГЕРБ като първа политическа сила трябва да има премиер, отбраната и външно министерство. Не сме предопределяли нищо, но ако и затова някой трябва да ни каже кой трябва да бъде, по-добре да отиваме на избори, посочи още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от Избори 2024
Рашидов за Пеевски: Зад тази осанка на този грамаден българин стои един разумно мислещ човек
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Възраждане ще изчисти Майка България от тези долни твари рано или късно
155
5
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Махайте го този пенсионер Борисов, сложете Мария Габриел!
154
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига с тия опорки Бойко бил виновен на кого е виновен и защо на божковите протести на олигарсите на юмруците тези успешно разрушиха държавата вече четвърта година къде е истинското правителство няма го Божков свободен спец съд закрит Гешев уволнен държавата наникъде кой направи тези хаоси и защо и кои държавници са длъжни да управляват след всичката разруха а защо не се търси отговорност
153
5
 
7
 
! Отговори
Г557дт преди 1 седмица
Това правителство, което очакваме няма да има легитимност. Цялата безмислена глупост, на която ни подложи Бойко Бописов е безумие. Не трябваше да събаря редовното правителство, ама ината му гоням и рекета.
152
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Абе: само Боко е смукал директно от на бай Тошо шланга, затова той играе ролята на проводник между дъртото БКП и младежкото БКП.
151
5
 
8
 
! Отговори
Абе преди 1 седмица
Докога ще сме заложници на егото на тоя Пенсионер?В ГЕРП няма ли млади и кадърни?
150
3
 
4
 
! Отговори
Нора преди 1 седмица
Евтина герберокадъна съм аз, за една шепа турски лири се продавам, каквото кажете правя, за мен няма забранени дупки, пози или фантазии. Хайде хора, къпете си мен герберокадъната.
149
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак няма да има правителството и на есента отново избори в България на които пак малко българи сте ходят да гласуват хората се отвратиха от всички български политици в България и затова не ходят да гласуват на изборите за съжаление всички български политици нямат никакъв мозък в главата си и за това не могат да го схванат в празните си кухи кратуни и на изборите остават шокирани що толкова малко хора са отишли да гласуват на изборите но кои каквото си надроби това сърба.
148
3
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Остават незаети, водят се винаги регистрирани и гласуват против всяко предложение! 4. При 3 отсъствия на депутат, той се гони и мястото му остава празно! 5.Ако депутат напусне групата си, то той автоматично напуска НС и следващия от списъка заема мястото му. 6. Всички партии остават без субсидия и минават на самоиздръжка. 7. Държавните и общински служители нямат право да гласуват, както и всички граждани които не са плащали данъци последните 3 години в България. Съгласен ли си така тулупче?
147
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трайте да не станете зле като Гърция каза Боко педи 10-тина години.
146
4
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Ок, Боко, няма проблеми, но като ще променяме избирателната система, то тогава няколко задължителни промени: 1. Имаш право да се кандидатираш максимум 2 пъти за депутат, без значение дали си влязъл или не, край с доживотната професия дупедат! 2. При избирателна активност под 50% изборите се касират и всички кандидати нямат право повече да се кандидатира защото явно никой не ги иска! 3. Не подкрепям никой се разглежда като политическа сила и колкото % спечели, толкова празни места в НС!
145
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако е на малцинството не трябва ли пак всички министри да са техни?
144
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко е после предизборно да обяснява че той предлагал стабилност, нооо му пречили и видиш ли го саботирали. Класически банкянски похват.
143
13
 
4
 
! Отговори
480 милиона преди 1 седмица
6 -ти избори по над 80 милиона лева за едни (отакто разкарваме и машини по света) = 480 милиона лева за три години. За сравнение пътя Ботевград мездра се очаква да струва 430 млн, при все че и там цените са яко завишени. Това донесе промяната на Радев. Юмрука на Радев и отрочетата които после нарече шарлатани.
142
5
 
14
 
! Отговори
Бойко е виновен! преди 1 седмица
Бойко Борисов се чуди как да нагласи изборите, службите, бюлетините, правилниците и законите, че най-после да се докопа до властта.
141
5
 
13
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 седмица
До димитър Ама те резултатите не са такива каквито изглеждат! геп и дпс си ги нагласят , и масово купуване е най малкото.като понеш от ЦИК и министъра на въътршените работи и стигнеш до масов корпореативен вот! Къде печелт геп и дпс ? по села и палнки! Що не печелят София ? Централите им са в Сф ! Боко беше и кмет ! Ами в Сф хората са най отворени и не им минават селските номера!
140
11
 
11
 
! Отговори
Решението преди 1 седмица
На България й е нужно Реформаторско проевропейско некорупционно правителство, което бързо да приеме нужните за страната ни закони, за да вземе България 4 милиарда по Плана за възстановяване и устойчивост от ЕС и за да се присъедини България към Еврозоната и Шенген!!!! На тези критерии отговаря единствено Коалицията ПП-ДБ!!!
139
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ ЛЪЖИ ОБИДИ КОГА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО КОГА И КОЙ И ЗАЩО САБОТИРА БЪЛГАРИЯ ДОКОГА ТАЗИ РАЗРУХА ДЕПУТАТИ И ПАРТИИ КОИТО ВЛИЗАТ В ПАРЛАМЕНТА И НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ НЯМАТ МЯСТО В ПАРЛАМЕНТА ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ СУБСИДИИ ВСИЧКО ТОВА ДА СЕ ПРОМЕНИ
138
6
 
7
 
! Отговори
Тц,тц преди 1 седмица
Когато ДПС на следващите избори излезе първа сила или близо до ГЕРБ,ще чакам дълбокомислените ви коментари! Тогава ще е без значение какво са казали Киро,Лена,Копейкин или Гологлавия...
137
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като не щеш ротация-на ти излагация.Сам си си виновен.Не баба ти.