Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия

Това е реално нахлуване с дългосрочни последици, пише Forbes
18 авг 2024 07:01, Петър Бойчев
311
Не, Курск не е рейд, Украйна влезе в Русия с най-мощните си оръжия
Снимка БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна използват малкото си британски танкове Challenger 2 за операцията в Курска област и един от тях вече е загубен. Освен това в това направление са включени и американски бойни машини на пехотата Stryker, пише Forbes.

Полската батарея за противовъздушна отбрана S-125, която защитаваше украинските сили в района на Суми, и една от ценните американски високоманеврени артилерийски ракетни системи също бяха в арсенала. Според Forbes това показва, че украинската операция в руския граничен район не е рейд, а реално нахлуване с дългосрочни последици.

Отбелязва се, че украинските генерали вероятно планират да превземат и задържат значителна част от Курск.

"Наблюдавайки изявленията на украинските официални лица и последните им ходове, все повече изглежда, че Украйна се стреми да създаде буферна зона, която би могла да послужи и като лост за потенциални преговори", е коментирал финландският анализатор Йони Аскола.

Съществуват обаче строги ограничения за размера на такава зона. По-специално, съществува вероятност Кремъл да организира мащабна контраофанзива и да спре украинското настъпление. Друго ограничение е и украинската логистика. Колкото по-надълбоко напредват 82-ра въздушнодесантна щурмова бригада и други бойци, толкова по-трудно е за тиловите им зони да ги снабдяват с храна, гориво и боеприпаси, предава Фокус.

"Украйна трябва да избягва прекомерното разрастване", е предупредил Аскола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следя този конфликт от 10 години изгледал съм стотици материали със зверствата които извършваха Укрозомбираните фашисти над Рускоговорящите. Знам, че единствената ти мозъчна клетка която ти служи само за равновесие няма да проумее какво искам кажа ? Но дори и Тръмп да спечели, а той ще спечели не може да спре Руснаците. Избий си го от птичето мозъче, че Байдън и сащ могат да решат нещо.
60
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хохлите живи от там няма да излязат
59
2
 
17
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
До 49 точно така. На своя територия рашките могат да използват каквото си искат оръжие, включително и ядрено, което да остави западняците със свалени г.а.щи...и много, много памперси. Но всичко това в случай, когато на рашките им писне...
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
украинците не само че се предават на руснаците, ами като се предадат искат руско гражданство и не искат да ги разменят. Руснаците разправят че украинците в радата били направили 4 000 промени на закона за мобилизацията и са махнали възможността да демобилизират тези които са служили повече от 3 години. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели ц
57
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виж я копейката по долу! Русия можела на свой терен да ползва ядрено оръжие! А още по умно е да избомби цялата своя територия, за да стане непривлекателна за украинския агресор! Копейка! ПФУ!
56
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия планирали да завземат и задържат голяма част от Курск,хахахааа... Те още се шматкат из поляните на областта,даже почнаха да се окопават там ,тръгнали Курск да превземат.
55
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ФАШИСТА НАРКОМАН ЗЕЛЕНСКИ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ ЗА ИЗВЪРШЕНИЯ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ
54
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умните държави вече не приемат НАТО като нищо повече от клуб за легално окупиране на формално независими държави. НАТО не е съюз за сигурност, а правната структура за окупация на Източна Европа от САЩ. А ЕС е вече регионалното колониално правителство
53
5
 
10
 
! Отговори
Учи правопис преди 1 месец
До 34. Анонимен. За тези бългатчета, за който Русия е майка, айде вече да се местят да си живеят там!!! Ама вземете и копейкин! . . . . . . Пише се все още българчета. А иначе важи същото и за евролантичетата да се местят в Антлантика, но много дълбоко и да не се връщат най вече! Да си вземат и заекващите канадски произведения и гологъзещи се финансови псевдоспециалисти и НАПаджии!
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зельо е забранил със закон преговори с Русия. До последния окраинец. Тоа требва да бъде съден от военен трубинал за умишлено избиване на населението.
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За доброто на целия свят, скоро Уродайна няма да съществува!
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И от двете страни на фронтовата линия стоят руснаци.
49
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакаме референдум в Курск! И москва да се готви за референдум! Хората искат да живеят като западняци!
48
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пропагандата в България не престава да бълва платени измислици.
47
1
 
19
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Някак си ми се струва че са ги оставили да стигнат до място от което ще им бъде мн трудно или невъзможно да се върнат. На своя територия Русия могат да използват и ядрено оръжие без да стане международен проблем. Другото което си мисля е че ако се върви към мирни преговори това да е договорен ход за да има уж основа за преговори и взаимно отстъпки. Ама дано да кма мир скоро и безмислените жертви на хора да спрат.
46
1
 
18
 
! Отговори
Е'но въпросТче! преди 1 месец
"една от ценните американски високоманеврени артилерийски ракетни системи също бяха в арсенала." Защо "бяха"? Вече да не са предадени на "Феникс ресурс"?
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега остава само, предположенията на Forbes да имат и някаква , макар и минимална практическа стойност .
44
5
 
28
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Бандерите не могат да опазят своето, обаче тръгнали да завладяват. Кое? Какво? Само дават мегдан на рашките да "работят" на спокойствие в Украйна, а за капак - и да ги изринат от своята си земя. Отчаяни до немай-къде ходове на обречените бандери.
43
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 36-Русия била на изкуствено дишане. По-голяма т.ъ.п.ня не бях чел скоро.
42
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И като влезе как ще излезе, скрап и фира остана.