Бойко Борисов се хвали: ГЕРБ ще води политика на съзиданието

Екатерина Захариева, като CV и като кариера, има много широк опит
Обновена: 29 авг 2024 13:16 | 29 авг 2024 11:42, Нели Христова
289
Бойко Борисов се хвали: ГЕРБ ще води политика на съзиданието
Снимка: БГНЕС

Екатерина Захариева, като CV и като кариера, има много широк опит. Позната е в Брюксел, особено като външен министър. Мисля, че това, което предложи партията, е една добра кандидатура. Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг. 

Бившата вицепремиерка и външен министър Екатерина Захариева се оказа изненадата откъм ГЕРБ за еврокомисар. Бойко Борисов назова кандидатурата веднага след като премиерът Димитър Главчев прати писмо до парламентарите партии, че чака номинации.

Борисов изрази благодарности към досегашния комисар на България в ЕС Илияна Иванова, казвайки, че е оставила чудесни впечатления в колежа. По-рано днес тя обяви, че вече не може да изпълнява задълженията си по лични причини. А Борисов потвърди: "Има наистина много основателни, сериозни причини".

"Има много хора, които през тези четири години нямаха професионализъм, разбиране, политиките се правеха от хора, които нямат опит. Чувам ги колегите, коментират ресори, закъде да е кандидата, кой да бъде, от "Възраждане" чувам, че казват, че техният кандидат ще е само български. Това е дълбоко непознаване на правилата в ЕС", коментира още лидерът на ГЕРБ и обясни какъв е процесът при избор на европейски комисар.

Според него ГЕРБ имат предимство, защото са били първа политическа сила на евроизборите: "Нормално е партията победител на евроизборите да има предимство. Нашето политическо семейство победи на евроизборите, ние също победихме у нас."

"Що се касае за кампанията. Вече на всички ни омръзна да правим кампания, защото за по два-три месеца не се случва кой знае какво в този много размирен свят. В момента от ГЕРБ разработваме програма като модерна карта на "Гугъл". Ще правим това, в което сме най-силни. От големите общини до най-малките села - инфраструктурата, свързаността между градовете, ТОЛ системата, платените магистрали", обясни Борисов. 

"Лошотията толкова надделя, че се пренесе върху политическите партии, а това хич не ми харесва. ГЕРБ има друга тактика, ние ще водим политика на съзиданието. Ние на всеки един гражданин трябва да кажем какво ще правим. Който иска да се кара, който иска да си пуска компромати. С това няма да привлекат избиратели. Ще ги отвратят повече", каза той.

"Винетките трябва да останат за второстепенните и третостепенните пътища. Така хората ще могат да преценят дали да пътуват по такива пътища или да изберат лукса на магистралите, които са платени по цял свят. Трябва да победим, за да гарантираме на хората, че в следващите 4 години ще им осигурим нещата, от които имат нужда. Трябва да решим какво да се прави с ВЕЦ-овете. Много от тях са частни. И когато източват язовирите, които се ползват за питейна вода, трябва да помислим дали държавата има изгода от тях", коментира Борисов.

Кметът Васил Терзиев е голям шегаджия. Разбира се, че ставам за главен архитект, и ще съм по-добър от него. Щели да събират експерти, за да проучват какво ще е по-добре за Околовръстното, това вече е ясно - тунел, който ще реши проблемите на няколко квартала. Но ще спорим и занапред с кмета, коментира той проектът за Околовръстното на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от Избори 2024
Андрей Райчев: Фалшификации ще има и в предстоящите избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
20
 
! Отговори
Господи! преди 3 седмици
Какъв безскрурпулен цинизъм от страна на банкянския *** - престъпник от подземния свят, ортак на знакови бандити от СИК и ВИС, неграмотен пожарникар, назначен за главен секретар на МВР с милионите на мафията и мутрите, както, разбира се се, и по заповед на агент Сава - чудовището от сараите, което чудовище дръндарският *** не успял да изтърси на черджето в катуна, та се пръкнало проклятието на България"! Това Проклятие" обачи беше върховният началник на СИКаджийската мутра от Банкя
28
5
 
15
 
! Отговори
герб заслужава само преди 3 седмици
#######
27
7
 
9
 
! Отговори
опетков преди 3 седмици
До Румен Не си в час моменце. Парите по турски и "бойков" поток си текат редовно. Транзитни такси Газпром си плаща ежемесечно. Тръбата е най-печелившето държавно предприятие в момента в БГ. Няма друго, освен тотото може би.
26
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чета негативни коментарии- сега искам да видя факти- НСИ калкулатор инфлация- март2020г/март 2021г- инфлация 0.6% това при ГЕРБ, после сестра Нинова направи инфлация 18.8%- справката направете сами в НСИ, поглеждам във ФУЕЛО- лятото на 2021г- цена на дизела- 3.90лв, олиото стига 7.60лв- помните ли опашките пред Кауфланд и бензиностациите/може да погледнете и Кауфланд брошури от нейните времена- гугъл ги пази- кака рече- ГЕРБ младежи са виновни...спомнихме си соца,,,
25
5
 
16
 
! Отговори
Радио Столипиново преди 3 седмици
Да ве, да, голямо съзидание на гербанки. Ама преди 20 години също е бил един съзидател, Кобурготски Симьон, дето за 800 дни съзидателно си управил собственното си материално положение. Сега пък, този от бившите структури на 90те, смее да дрънка за неговото нарцистично съзидание. Още ли не ви стига?
24
6
 
22
 
! Отговори
хахаха преди 3 седмици
Бойко айде стига вече. Не ставаш...
23
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бойко Борисов е харизматичен мъж
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак същите драскачи пак същите простотии избори до безкрай няма как драскачи да има знаете ли това
21
11
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
До гост.... Точно. На 31.12.2024г. Украйна върти крана за Унгария, Австрия и др. Тогава могат да получават газ само през България - "Бойков поток" :))))))))))))))))))) И ще клекнат и за Шенген и за всичко.
20
12
 
4
 
! Отговори
Румен преди 3 седмици
До17. Сега пари по този турски поток няма . Парите ще потекат когато ЕС каже . Не Сърбия или Русия . А Борисов остави магистралите за втори и трети ремонт. Конструкцията му за Централизирано управление пропаднала по доказан опит от тридесет години
19
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя крадец, колкото повече остарява, толкова по-ясно му лъсва етносът.
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За 12 г. "съзидание" при ГЕРБ България намаля с 850 хил. души!
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В определен период е била и Мата Хари! Това има ли го CV-то ?
16
6
 
11
 
! Отговори
гост преди 3 седмици
До краси. Сега обаче, като спре преноса на газ през Украйна, всичко ще минава през този "урски поток", построен с наши пари, независими демек от други държави, от преноса ще имаме доходи. Мислете мащабно ве хора, стига гледали през ключалката, от там нищо не виждате и сте заблудени овци...
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вече не вярваме на дебели и ояли се управници.
14
6
 
18
 
! Отговори
История преди 3 седмици
Ако работехте съзидателно нямаше да се стигне до тук..избори до дупка...Точно Вие прецакахте нещата и Мария Габриел...
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
какво е доброто на тази кандидатура, поредна мадам уес
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Герб води от 2009 политика на геноцид над българското население и се справя доста добре
11
16
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Боци е велик. Всеки ден без никакво усилие пердаши ППДБ-тата. Сипва им с големия черпак :)))))))))))))))))) На изборите пак ще мачка с 200 наред. Главния ще избере Е.Захариева за еврокомисар и ППДБ-тата ще ореват орталъка от злоба и безсилие.
10
5
 
24
 
! Отговори
Верно ли? преди 3 седмици
След като унищожи България ли? Какво лицемерие! Марш от политиката!