Йорданова призна за напрежение при преговорите: ПП и ДБ са различни

Демократичната общност трябва да се мобилизира, смята тя
4 сеп 2024 09:08, Нели Христова
25
Йорданова призна за напрежение при преговорите: ПП и ДБ са различни
Снимка: БГНЕС

След дълъг дебат се взе решение "Да, България" да се яви на изборите в коалиция "Продължаваме промяната"- "Демократична България". Демократичната общност има нужда да мобилизира своите сили. Това заяви Надежда Йорданова, член на ръководството на "Да, България" и депутат от ПП-ДБ, в ефира на БНТ.

"Всеки от нас направи своите предложения за това как вижда пътя напред. Времето за разговор бяха предходните месеци. Получи се честен диалог. Имаше и напрежение", допълни тя.

"Как се формира политическото представителство, как излизаме пред избирателите, как представяме кандидатите ни е важен политически разговор. Този разговор представя вижданията ни за политическия процес. Същевременно обаче сме на седми избори. Към настоящия момент има движение напред от всички страни. Позициите са ясни. Да, политическите формации в ПП-ДБ са различни, всеки има своята гледна точка, но сме обединени около целта, че моделът на завладяната държава трябва да бъде прекратен", категорична е Йорданова.

"Нашата оценка на ситуацията, където политическият пейзаж е през разпад, ние трябва да търсим широко парламентарно мнозинство, което да подкрепи правителство с ограничен мандат, със силни антикорупционни реформи. С всяка политическа сила, която подкрепи такава програма. Важно е, че виждаме ролята на премиера като равно отдалечена фигура. Нека видим избирателите на кого ще дадат мандат", обясни тя.

По думите ѝ случващото се в ДПС не е вътрешнопартиен скандал и разцепление, а е картинен разказ как завладяната държава изяжда всички институции, вкл. и ЦИК: "Това е реална заплаха за изборния процес в България."

"Мълчанието на ГЕРБ в тази ситуация силно ме тревожи. Те трябва ясно да заявят как виждат изхода от политическата криза. Връщането с обещания от 2021 г., 2020 г. или 2019 г. не работят. България има друг дневен ред", каза още тя..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от Избори 2024
Няма да има развод! "Да, България" остава в ПП-ДБ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Така е! Прав си! преди 1 седмица
До 13. Продължаваме Промяната се появи, за да се бори с Мафиата и нейните Корупционни пипала във властта! Продължаваме Промяната разбута мръсните схеми на Мафията. Хората осъзнаха това и подкрепиха Продължаваме Промяната. После се разочароваха от сглобката, заради която трябваше да се създадат ангикорупционни закони, но ДПС-ГЕРБ няма как да създадат закони срещу себе си и саботираха всичко, активираха зависимите от тях медии, държавти институции и социолози и оплюха Продължаваме Промяната!!!
20
1
 
1
 
! Отговори
Разбира се! преди 1 седмица
Продължаваме Промяната са в подкрепа на средния бизнес и обикновените хора, а Демократична България са в подкрепа на големия капитал, както и ГЕРБ!!!! Ако ГЕРБ не бяха Корупционери и Лъжци, ДБ щеше да се обедини с тях. Продължаваме Промяната и Демократична България ги обединяват съставянето на Антикорупционни Закони!!!
19
1
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Радев оставката веднага!!!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
с Ицето направихте страшни поразии и на всичкото отгоре продължавате да се заигравате с тези шарлатани. Няма да гласувам повече за вас докато сте с ПП
17
2
 
0
 
! Отговори
Бавната Надка : преди 1 седмица
Ние,от демократична Уссрайна заявяваме,че сме готови да отстояваме нашите евроатлантически ценности и да следваме светлите трансатлантически инструкции на нашите атлантически съюзници и партньори и да съгласуване всяко назначение на ключова позиция с Посолството и Посолствата,в унисон с евроGейските изисквания и желания за правосъдна реформа и неолиберализиране на конституцията на колония БългЕрия,за едно светло атлантическо и прозрачно бъдеще,свобода на словото и непримирима борба с корупцията
16
2
 
6
 
! Отговори
Голяма част от преди 1 седмица
феновете на ПП ДБ владеят български на ниво Киро Куролацията и по-ниско, затова сега Копейкин, ако ще да се спукате от яд и на всичко отгоре семейно!
15
1
 
3
 
! Отговори
Съдебната министърка преди 1 седмица
си я спомням от снимките от сватбата и с белия ролс ройс и танците по масите (table dance) само Снимките бяха изтрити, но не при мен! Това са хората управляващи/-ли България - 150% чалга! Гласувайте отново за тях за да затворите омагьосания кръг на избори и никакви промени! Не сте хора, а майки на агнета, защото трият!
14
5
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
Спокойно, другарки. Когато след 27 октомври ГЕРБ вземе властта, ще ви покаже как се излиза за от кризата, която вие неможачите не натресохте.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кризата в политиката започна с появата на ПП-ДБ.. ФАКТ! И ще си отиде с тях.
12
4
 
5
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 седмица
Бих гласувал за ПП-ДБ, ако махнат Киро, Гнома и тая блондинка
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП ДБ стопираха държавата. Радев им помогна. Сега сме в безпътица и безвремие. Толкова некадърни нови политици дойдоха, че загубихме връзка с Европа. Изолирани сме. Само Путин точи лиги да се настани отново тук.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Госпожо вие шайката заедно с юмруци и платени божкови протести овладяхте държавата 4 години разруха госпожо кого лъжеш вече незнам КОЙ отива да гласува за теб и шайката около теб незнам разруха саботажи лъжи прибиране
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И за кого беше това евтино представление събиране-раздяла след като беше повече от ясно, че пак ще са заедно. По отделно нямат никакъв шанс.
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Герб мълчат, когато трябва да отговарят за поетите ангажименти и само отчитат дейност, а говорят на поразия, когато нападат и клеветят ПП - там нямат равни! Тяхната предизборна кампания се базира на обвинения срещу ППДБ.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лена вече е подписала и изпратила листите с ел подпис, няма да се плащите
6
4
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Отделно, ЕС за който про'с'таците гласуват и който е дъвка за шарлатаните от ППДБ, е пример как се завладява "държава", формирайки по безпринципен начин (Макронисти и комунисти, които не могат заедно да управляват) санитарен коридор, за да изключат трета партия в управлението. Това е истинският пример за "завладяна държава".
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стига с тия ограничени мандати мандат се взима за 4 години. Предварително да се иска ограничен мандат изглежда.. доста ограничено! Не ни трябват сглобки.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мравоядите се държат за ПП като удавник за сламка. Знаят, че с наследството на компрометираният им лидер Хр. Иванов повече от 2% не могат да вземат. Но фасони винаги ще правят, защото са много красиви, а още повече са умни. Особено Хр. Иванов дето преподаваше идеите на Дж. Сартори за демокрацията на двете тлъсти мутри Буци и Гуци. Двата глигана така усвоиха теорията на демокрацията, че горкият Иванов не се усети как няколко пъти беше в скута им на мазни кафета и няколко пъти го минаха с 200!
3
5
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Демек, за да се надбори модела на "завладяната държава", ППДБ трябва да бъдат унищожени. Факт.
2
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Ако говорим,че чиновниците са също политически обвързани - първо, това си е тяхно право и второ, навсякъде е така... И най-важното, точно ППДБ направиха така, че и най-високите държавни не партийни функции да станат цел за партийни функционери.