Нинова: Временното ръководство на БСП мълчи за изборите за кметове

Готови сме да внесем документите, ако ни бъдат предоставени
4 сеп 2024 10:04, Анисия Иванова
22
Нинова: Временното ръководство на БСП мълчи за изборите за кметове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Готови сме да регистрираме БСП за изборите за кметове на 20 октомври, но временното ръководство мълчи. Това казва Корнелия Нинова в позиция, публикувана във фейсбук.

"Временното служебно ръководство обаче мълчи, а сроковете текат. Притеснени сме от факта, че това поставя под риск участието на нашите кандидати", пише в позицията на Нинова.

Под документа подписи са сложили още Иван Ченчев и Георги Свиленски.

На последните местни избори през октомври 2023 г. БСП повиши резултата си като увеличи както броя на спечелилите  кметове, така и партийния си вот и присъствие в Общинските съвети.

На 20.10.2024г. има насрочени от президента частични местни избори за кмет. На 4 септември  изтича срокът за подаване на документи в ЦИК. Затова и лидерът на БСП в оставка и упълномощените от нея Иван Ченчев и Георги Свиленски се обръщат с писмо до Националния съвет на БСП.

"Заявяваме, че сме готови да подпишем и внесем всички документи от името на БСП, ако ни бъдат предоставени такива. До този момент не са. Отговорността за неявяване на тези избори ще бъде на временното ръководство на партията”. За регистрацията е необходимо съдебно удостоверение за актуално състояние на ПП "Тракия“ и ПП "Екогласност“, досегашните коалиционни партньори, с които БСП се яви на последните местни избори", пише в позицията на Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от Избори 2024
Каракачанов: Ако конфликтът в ДПС завърши без кръв, ще е добре
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
и що така, нали щяха да тичат след нея и да я молят да подпише, да се съгласи, да одобри
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
години наред нинова въобще не издигаше кандидат кметове от БСП, а нареждаше да гласуват за кандидати на любимата и ДБ, нейните регистрации никой не ги иска, откъдето дойде там да заминава, да дава жалба в съда, щом БСП за нея не са по-важни от депутатската заплата на Калоян Методиев и нейната собствена
15
0
 
4
 
! Отговори
от бъзлубжа преди 1 седмица
импексова , даже и симпатизантите ти спреха да щракат по форумите за теб :) не се ли усещаш че си отритната от всякъде
14
0
 
5
 
! Отговори
Предположение преди 1 седмица
Тази жена няма и капка свян-себеуважение и с това си свое поведение ме убеждава само в едно, че след толкова години в парламента и да лапка сладката заплатка, не ще може да си изкарва прехраната в цивилният живот и за това все още не дава кокъла на някой друг.
13
5
 
2
 
! Отговори
Къде е проблема преди 1 седмица
Добре, Корнелия Нинова подаде оставка и не е против лявото обединение. Въпросът е защо не се споразумяхте с нея, тя щеше да даде пълномощно на временно изпълняващият Зафиров. Нормално ли е бивш председател на партията дори да не е във (вашите) депутатски листи?
12
5
 
2
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 седмица
До Анонимен 10: И какво според теб значи "не съвсем". Нинова си е подала оставката, но си остава председател на БСП до избор на нов от конгрес на БСП. Нещо неясно?
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази вече дърта жена няма ли да се измита или да я изметат от БСП.Над 700 000 гласа загуби БСП заради нея и още й се иска да бъде лидер на червените. Докато тя и тримата приближени около нея плюс Овчаря не смъкнат електората под 4%, тая седесарка няма да си мирне. Синът й успешен банкер в САЩ, мъжът й шеф на дирекция при Вал.Златев, тя бивша приватизаторка на Техноимпекс и се пише върло червена, наглата му седесарка. Добре че все още има живи склерита и й вярват, та да ги лъже.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сладурана! Подаде си оставката,ама не съвсем!Повече от 30 г. тази партия се управлява като чорбаджийска къща, но по-лошото е ,че България не можа да се отърве от тези кърлежи веднъж завинаги!
9
3
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Радев оставката веднага!!!!
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Корни няма кой да я оправи и е много изнервевна. Не подценявайте дебела, незадоволена жена.
7
3
 
6
 
! Отговори
Кака е мъжка! преди 1 седмица
Удриии Корни! Мачкаййййй меките Вагиненчета,Зомбифировчета и САтанишевчета! Искам да ги разкостиш като Техноимпекса :) :) :)
6
1
 
1
 
! Отговори
Корнелия преди 1 седмица
да взима пример от Габровска и след политиката да се ориентира в специализираната индустрия.
5
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
къде ми е коментара
4
3
 
5
 
! Отговори
Как е палач в женски преди 1 седмица
род - Нинова! Успя да обезглави БСП! Все пак има някакви качества г-жа Импексова и вече с нов прякор Дукс!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази жена няма достойнство.Нима тя не прие правила за мандатност в политиката.Спазвай си ги, защо се натискаш за още.Нямаш достойнство и чест.Като Доган си.Отвратителни хора.Съсипахте си партиите.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нинова е нервна - на 9 септември съдът ще реши окончателно дали остава лидер на БСП
1
3
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 седмица
Кво ти пука. Нали вече не си от БСП. Или заради тръпката от плямпането ?