Бъчварова: Кризата в ДПС може да завлече и другите партии

Когато има скандал в семейството, не е добре да се намесват роднини
5 сеп 2024 10:15, Инна Ангелова
18
Бъчварова: Кризата в ДПС може да завлече и другите партии
Снимка: БГНЕС

“Забелязвам желание от страна на ГЕРБ да се дистанцира от ДПС, което е правилно, тъй като тази криза може да завлече и останалите политически субекти и партии”, каза пред bTV Румяна Бъчварова, бивш министър на вътрешните работи и бивш посланик на България в Израел. По думите ѝ ГЕРБ няма как да вземат страна.

“Когато има скандал в едно семейство не е добре да се намесват и роднините“, лаконична е Бъчварова
 
По думите ѝ такива процеси на ерозия текат и при ГЕРБ. “Може би е необходим нов подход по отношение на партньорствата. През 2009 г. ГЕРБ влезе със самостоятелно управление и свикна да работи, но времената са други и трябва да има положителни модели за кооперация с другите политически сили”.

Според Бъчварова разумът при ПП-ДБ е надделял над емоциите. “Надявам се в крайна сметка да може с една стабилна партия като ГЕРБ и с партия, която е носител на новото и представлява новото поколение да се роди нещо ново за страната ни“, допълни бившият вътрешен министър.

Според Румяна Бъчварова голямата опасност е да не бъдат оспорвани изборните резултати от страна на ДПС.

“От решението на ЦИК ще зависи не само как двете ДПС фракции ще се явят на изборите, но и дали след това няма да има повод изборните резултати да бъдат оспорвани. Министерствата, агенциите и комисиите, каквато е ЦИК трябва да са част от общата воля за управление. Въпросът е, че зад тази очевидна законова структура стоят воля и интереси те да бъдат използвани само в една посока. Това наричаме вече превзетата държавата“, посочи тя.

Тя коментира и поискания имунитет на Делян Пеевски от страна на "Да, България“ заради писмо от Цветан Василев за оказван рекет от Пеевски.

“Ако има свидетел и достатъчно документи на базата, на които да започне разследване, това изглежда много сериозно. Защо те не се появиха досега е друг въпрос, но ми се струва, че са пазени за момент като този. Влизаме в предизборна кампания и всички кандидати за новите избори придобиват имунитет. Ако това се случи, би било знаково и форма на провокация към Делян Пеевски“, каза Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Избори 2024
Нейнски: Има нещо дълбоко сбъркано в ДПС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Каца Бурева преди 1 седмица
Герб имат имунитет, еднокнижникът добре се окупирал на върха и никой не може да го свали или измести, дори при протестите не подаде оставка като върховен водач на еднокнижната партия
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След има-няма още един два парламентарни избора в страната да се наложи двупартиен модел, както отатък океана. Утрепаха БСП-то, сега клатят ДПС-то. ПП-то само ще залезе. Ще останат ГЕРБ и каквото сътвори радев. Е те тогава ще мирясат и ще си лапат на спокойствие.
9
0
 
2
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 1 седмица
НЯМА НАЧИН, РАЗПАДА НА ПОСТ- СОЦА У НАС, ДА НЕ ЗАСЕГНЕ И ДРУГИТЕ ПАРТИИ НА "БКП-- МАЙКАТА.".....ХАХАХАААА.. ..
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо не забеляза такова желание,докато работеше парламента и не се говореше за предсрочни избори?
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Със сигурност ще завлече ГЕРБ,заради дружбата им с Дебелян.Това е болката на госпожата,не че и пука за другите партии.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А банкянския страхливец още ли се крие в Зайчарника, пазен от снайперисти. Да излезе и да каже от кого го пазят и кой ги плаща ?
5
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
до кога ще давате трибуна на този индивид кои го интересува мнението и
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а дано завлече и герп в канала, където е мястото на бсп, дпс, възраждане, итн и герп
3
3
 
7
 
! Отговори
опетков преди 1 седмица
Какво точно означава че ГЕРБ се дистанцира от ДПС, другарко Бъчварова? Има ли случай някога ГЕРБ и ДПС да са били в коалиция или друга форма на сътрудиччество. Стига фалшиви внушения и откровени глупости. А най-голямата смешка, че ППДБ били носители на нещо ново и добро.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
поредната цветарка на костов, от партия на партия, точно тя заяви като вътрешен министър, че пеевски и почтен бизнесмен, само не каза какъв е успешният му бизнес, дори лафките подарени от властите не можа да опази
1
1
 
9
 
! Отговори
Счетоводство преди 1 седмица
Кризата в ДПС свързана ли е със спиране на усвояването на обръчите от фирми, или е като душевна криза?